Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11161
View
268
Reply

Poligami..layak ke idok

[Copy link]

Author: skyreds       Show all posts   Read mode

Post time 7-11-2018 09:36 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-11-2018 01:17 AM
Gaji pun sangkak ade hati nk nikah sorang lg.
Eiwww

Sebaik baik pernikahan itu adalah maal yang rendah.....

Hang mesti dulu dalam kelas banyak tidur kan????


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:39 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-11-2018 01:23 AM
Ni jantan yg hrp bini no.2 bela diri sdri.
Tt kalau kail oanjang sejengkal, jgn memancing lsg.
I ...

Manak pulak lagi meluat tengok jantan Yang bergelar suami.... dah berbelas tahun kawen masih membabukan isteri keluar bekerja...

Hang Nee jenis isteri bekerja kah????


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:40 AM | Show all posts
CikPuanMawar replied at 6-11-2018 11:55 PM
TT..nak kata TT layak ke tak, TT sendiri yg tau..kalu TT rasa mampu dari segala segi utk berpoligami ...

Keadilan itu milik siapa????
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:42 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-11-2018 01:19 AM
Ko asyik bash pok cik. Esok2 jd binj no.3 dia. Rasain.hihihi

But for sure..it will never happen to you Kan????


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:43 AM | Show all posts
ipes2 replied at 7-11-2018 07:40 AM
eh? dua_chzy ni CHAZEY ke?
alaaa awat akak tukar nick?
tak best la

Nak ber borak pls pi thred borak.....sebelum kena lempang dgn manak...


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 12:24 PM | Show all posts
abang @pawie tak nak bagi sepatah 2 kata?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 01:03 PM | Show all posts
kesimpulannya .. korang kate aku sengkek pasal 70 % komitmen la kan  

Baik lah .. by end of this year 20 % from that 70% will gone, so it will be 50 % at the max monthly  

Nie memang termasuk semua .. medical/insurance already covered, kids schools covered for the whole years.

10 % cash + fix saving sikit eh ... hmm, aku kasik up sikit la nanti at the end of the year  

kalau aku ikut nafsu .. x payah aku sibuk2 buat poll dekat sini ahkak2 sekalian ya & rasanye boleh buat guide line untuk abang2 yang teringin tu ... hahahaha   

...thanks semua
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:28 PM | Show all posts
skyreds replied at 7-11-2018 01:03 PM
kesimpulannya .. korang kate aku sengkek pasal 70 % komitmen la kan  

Baik lah .. by end of this  ...

Haruslah kata sengkek bro..70%, 50% tu berapa RM jadinya?
Kalau gaji 5 angka, banyak la.. kalau gaji 4 angka, sikitlah...

Btw, medical/insurance covered tu sendiri bayar atau company bayar?


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:30 PM | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 09:43 AM
Nak ber borak pls pi thred borak.....sebelum kena lempang dgn manak...

Thread macam ni Manak suka la kan....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 01:57 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 7-11-2018 01:28 PM
Haruslah kata sengkek bro..70%, 50% tu berapa RM jadinya?
Kalau gaji 5 angka, banyak la.. kalau g ...

50 % tu hampir2 5 angka ... medical insurance company , aku ade amek life insurance carum sendiri  

kalau betul la x boleh lari dari jodoh .. 1st house aku memang dah nominate nama wife aku, once habes bayar aku tukar nama terus pada die due to insurance kan .. or might be buat full settlement and transfer nama.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:14 PM | Show all posts
Edited by camrey at 7-11-2018 02:16 PM
skyreds replied at 7-11-2018 01:57 PM
50 % tu hampir2 5 angka ... medical insurance company , aku ade amek life insurance carum sendiri  ...

Knp aku rasa mcm tak cukup je walo 50% tu hampir 5 angka
Aku ni selera besarkah
Aku jenis suka jln cuti overseas kot
Anyway hajat aku nak tunaikan rukun haji guna Visa Furada
Umrah dah pergi
Cost is more then RM45K per person kalau guna Visa Furada
Dlm proses mengumpul wang
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:19 PM | Show all posts
skyreds replied at 7-11-2018 01:57 PM
50 % tu hampir2 5 angka ... medical insurance company , aku ade amek life insurance carum sendiri  ...

Deyy langitmerah.......hang habis ketitisan sperma haang Yang terakhir sekalipun cuba   nak justify your points tang poligami dgn Makcik Makcik dalam board kesayangan manak Nee..ibarat menjirus air keatas daun keladi.....

Manak dah season bebenor dgn perangai sekor sekor dlm nee...kalau bab kongsi serunai Nee memang sampai ketitisan darah piyed derang Yang terakhir ..they will fight on...to say everything else but the notion of reluctance of having to share that 'piece of meat' with another woman...

Hang tk caya???? Cayalah cakap manak....


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:23 PM | Show all posts
camrey replied at 7-11-2018 02:14 PM
Knp aku rasa mcm tak cukup je walo 50% tu hampir 5 angka
Aku ni selera besarkah
A ...

Para isteri nee..you can have the best of Husband, seorang pemimpin Yang baik, bertanggunjawab, seorang suami dan Ketua keluarga Yang second to none..tapi the minute sang suami nak sound tambah seorang lagi isteri.....tetiba jadi spesis hantu...spesisi pengkhianat...blablabla..
Kan camrey??

Hang tak payah ler nak sibuk buat kirakira Mak Nenek Nee semua utk justifikasikan samada seseorang suami itu layak atau tidaknya utk berkahwen lebih dari sorang

Ye Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:25 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 7-11-2018 01:30 PM
Thread macam ni Manak suka la kan....

Hang mana nak favorite thread macam nee....bab kongsi pisang salai kan????


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:27 PM | Show all posts
Robin, mya, koyote belum masuk thread ini kah?????

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:41 PM | Show all posts
Aerhys replied at 6-11-2018 11:49 PM
Yes it depends on the husband's stance on polygamy. Kalau dia tak percaya dgn konsep poligami, dia ...

Poligami=Pengkhianatan???

Boleh elaborate tak???

Manak Tengah mood nak bash orang nee...


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:46 PM | Show all posts
missDollie replied at 5-11-2018 05:04 PM
Aku taktau nak kata apa kalo suami aku dalam diam2 dok berkira2 nak kawen baru.. speechless lak baca ...

Prasyarat untuk berpoligami nee si istri itu perlu serba kekurangan kah???

Dan kalau isteri itu cukup sempurna....dan sang suami msih memilih utk berpoligami, maka poligami itu dgn sendiriknha menjadi satu pengkhianatan pada sang isteri???

Atau camna???

Tolong sexplain sikit..Manak nak belajar Nee....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 03:02 PM | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 02:19 PM
Deyy langitmerah.......hang habis ketitisan sperma haang Yang terakhir sekalipun cuba   nak justif ...

caya2 ... tau dah  

kite nak tgk pandangan sisi yang blind tu ... manak suka ya thread nie, high rating gak nie
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 03:26 PM | Show all posts
skyreds replied at 7-11-2018 03:02 PM
caya2 ... tau dah  

kite nak tgk pandangan sisi yang blind tu ... manak suka ya thread nie ...

Dah berkurun lamanya manak bertenggek kt board ni...cuba nak didik persepsi Datin Datin dalam board Nee...bahawa sesungguhnya...poligami itu indah...tapi itulah, setakat ini, to me, inilah antara usaha jihad Yang getir buat manak...but I will never give up.....

So anyway manak nak tanya hang nee...bakal nombor dua hang bukan dari kalangan jandas  dalam board FD nee kan???



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 03:40 PM | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 03:26 PM
Dah berkurun lamanya manak bertenggek kt board ni...cuba nak didik persepsi Datin Datin dalam boar ...

hishh ... x la, get a real life bro   

ramai ke kat dalam FD nie ..  x pernah tau pong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102272s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list