Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3922
View
52
Reply

THE HAUNTING OF HILL HOUSE

[Copy link]

Author: nellyberry    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-11-2018 05:19 PM | Show all posts
Supersirap replied at 8-11-2018 01:38 PM
drama bersiri seram yang terbaik setakat ini

i tak jarang sangat layan cerita seram / horror nih terutamanya yg bersiri.
so tak bole nak buat perbandingan sangat.
tapi i suka cerita nih. sampai tido malam pun kena buka lampu. hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2018 05:22 PM | Show all posts
asudau replied at 8-11-2018 02:14 PM
citer ni best...

rupanya hantu yg jadi mimpi ngeri si twin perempuan tu sedari kecil..adalah dia  ...

aah. hantu yg kacau dia tu sebenarnya dia sendiri.

satu lagi pasal the red room tu, rupanya semua org pernah masuk red room tu dan masing-masing rasa bilik tu adalah escape room mereka yg mereka bole buat hal sendiri dlm bilik tu tanpa org kacau. mula tu i ingat mmg takde org bole masuk pun bilik tu sbb tak jumpa kunci.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2018 05:23 PM | Show all posts
akik replied at 15-11-2018 03:51 PM
baru tengok episod 6. best la cite ni!!!

so by now mesti you dah habis khatam cerita nih kan?
ada tak rasa mcm dihantui? hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2018 05:26 PM | Show all posts
makbedah replied at 23-11-2018 10:45 PM
My fav episode 6. Least fav last ep tapi cerita ni best. Macam This is us + insidious. I bagi 9 /10. ...

i lagi takut kalau cerita hantu, tapi hantu tu tak selalu keluar dan tak menonjol sangat.
jenis hantu yg tak tunjuk rupa, tapi kehadiran hantu tu dirasai dan rasa mcm menghantui.
itu yg i rasa bila tgk cerita The Haunting of Hill House.
skrg tgh tabahkan hati nak re-run semula cerita nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2018 05:33 PM | Show all posts
minah_selekeh replied at 24-11-2018 11:09 PM
Cerita ni best sangat! Dia tak try hard untuk buat seram.. Tapi kita jadi takut sebab dia create fee ...

I suka cerita masa diaorg budak2.masa kecik i suka Luke sbb comel dan Theo.

bila dewasa, i paling tak suka Shirley, sbb dia dull.
Luke pun i tak suka sbb jadi penagih.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 28-11-2018 05:26 PM
i lagi takut kalau cerita hantu, tapi hantu tu tak selalu keluar dan tak menonjol sangat.
jenis h ...

I dah tgk tiga round! Go nelly go!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 07:55 AM | Show all posts
nellyberry replied at 28-11-2018 05:17 PM
i pun sedih tau tengok ending dia.
terus lupa yg cerita ni sebenarnya cerita hantu, sebab sedih s ...

worth it lah iols beria2 terkejar2 nak tgk setiap episod. mmg best.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 07:55 AM | Show all posts
nellyberry replied at 28-11-2018 05:23 PM
so by now mesti you dah habis khatam cerita nih kan?
ada tak rasa mcm dihantui? hehe

dah khatam best gila tapi tidur malam buka lampu la takut bent neck lady menjelma tiba2 matilah aku! ada season 2 tak nanti?


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 04:57 PM | Show all posts
episod bent neck lady tu, yg spoiler, rupenye hantu yg menghantui nelly tu sbnrnye die sendiri, aku rasa episod tu seram + sedih.

and the ending pun, sedih gak bg aku.
tp aku plg geram kt si bapak ngape die taknak berterus terang je ngan anak2 die psl kejadian malam tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 03:45 PM | Show all posts
i'm watching it ...
hmmm ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 08:31 PM | Show all posts
Actually ai tak suka crita horror esp yg ada hantu.
But terinterested bila bnyk ckap crita nih best

last layan crita hantu series is American Horror Story, but season 1-2  je ok...
After that dah mengarut pulak
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 28-11-2018 05:33 PM
I suka cerita masa diaorg budak2.masa kecik i suka Luke sbb comel dan Theo.

bila dewasa, i pal ...

Steven pun iols x suke sebab kepala batu,degil susah nak tolerate. Hahaha baru lepas abis khatam 1 series. Suka liv sebab muka dia memang classic and motherly but seram masa hari dia nak mati tue. Memang nampak menakutkan. Huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:23 AM | Show all posts
makbedah replied at 28-11-2018 06:27 PM
I dah tgk tiga round! Go nelly go!

Woah.
Mesti dah bole hafal skrip dah nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:26 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 29-11-2018 07:55 AM
worth it lah iols beria2 terkejar2 nak tgk setiap episod. mmg best.

Kena tunggu Season 2 pulak la nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:29 AM | Show all posts
akik replied at 30-11-2018 07:55 AM
dah khatam best gila tapi tidur malam buka lampu la takut bent neck lady menjelma tiba2 matilah ak ...

i rasa mcm ada season 2.
maybe release Halloween 2019 or 2020.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:30 AM | Show all posts
annehuda replied at 30-11-2018 04:57 PM
episod bent neck lady tu, yg spoiler, rupenye hantu yg menghantui nelly tu sbnrnye die sendiri, aku  ...

apaknya tu pulak bole relax-relax ja.
cool sangat.
sampai hilang bini dan anak dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:31 AM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 2-12-2018 03:45 PM
i'm watching it ...
hmmm ....

so, how was it?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:38 AM | Show all posts
SY_Mumi replied at 14-12-2018 08:31 PM
Actually ai tak suka crita horror esp yg ada hantu.
But terinterested bila bnyk ckap crita nih best ...

kebanyakkan series yg i follow selalunya season 1-2 menarik,
bila masuk season 3 terus merapu-rapu,
banyak watak-watak timbul jadi serabut pulak.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:40 AM | Show all posts
zu_nia replied at 17-12-2018 11:04 PM
Steven pun iols x suke sebab kepala batu,degil susah nak tolerate. Hahaha baru lepas abis khatam 1 ...

Liv tu ada masa bila tgk dia mcm ada hidden agenda.
tambah-tambah bila dia beria-ria nak renovate rumah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 21-12-2018 11:40 AM
Liv tu ada masa bila tgk dia mcm ada hidden agenda.
tambah-tambah bila dia beria-ria nak renovate ...

Betoi2. Tapi i anggap maybe kene rasuk dek hantu poppy ke ape nama dia. Hahaha sebab dia macam di alam dia jea.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096494s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list