CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5166|Reply: 26

Bad News! Product The Ordinary Is shutting down

  [Copy link]
Post time 9-10-2018 06:07 PM | Show all posts |Read mode
Hye chuols semua..pada mana2 penggemar produk The Ordinary, you should buy cepat2 sebab produk ini akan dihentikan. Luckily temporary.




News & StoriesBad news: The Ordinary is shutting down. Not-so-bad news: It may come backKristen Juliet Soh| 9 October, 2018


The Ordinary may only be launched in 2013, but they have been well-loved by fans for their effective and affordable products. In fact, it’s common to hear about The Ordinary’s instantly sold-out beauty products and the long waiting list that comes after the products get out of stock.
However, the reputation of the company behind the cult favourite brand, Deciem, isn’t as stellar. For a long time, there has been appearance of internal difficulties, publicly aired by founder Brandon Truaxe.
Despite the drama, we probably didn’t expect Truaxe to announce a few hours ago in a video posted on Instagram that The Ordinary is shutting down – thankfully, temporarily.
“This is the final post of Deciem. We will shut down all operation until further notice, which is about two months,” Truaxe says in the video. He told his followers to take him seriously, and also alleged that “almost everyone at Deciem has been involved in major criminal activity.”
Deciem has enjoyed great success since the start of their launch, with claim to fame including being named as part of Kim Kardashian’s skincare routine, and receiving an investment from beauty giant Estee Lauder last year.
However, strife and drama has also been following the brand, and Truaxe has always been very public about them. In April, the entire Deciem team in the USA was fired by Truaxe, and then it came the announcement that they are leaving Sephora to move to Ulta. While Deciem stopped selling at Sephora, they also have not appeared on the shelves of Ulta.
With so much turmoil, we really have no clue if the brand will return, as promised, in two months, or whether it will shut down forever. If you’re a huge The Ordinary fan, here’s a word of advice: time to stock up.
Watch Truaxe’s Instagram announcement:
  
Sumber News: Daily Vanity



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape ek ni?produk apetu?kosmetik?skincare?sy bab2 ni kurg knowledge sket
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-10-2018 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 9-10-2018 06:53 PM
Ape ek ni?produk apetu?kosmetik?skincare?sy bab2 ni kurg knowledge sket

Ha ah skincare uols.. heheh
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 9-10-2018 07:24 PM
Ha ah skincare uols.. heheh

Ooooo...bagus ke produk dia ni sis?tp dah nak tutup tu..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 08:01 AM | Show all posts
cer terang sikit pasal produk ni...

kenapa nak ditutup?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 01:04 PM | Show all posts
cmf_anisss84 replied at 10-10-2018 08:01 AM
cer terang sikit pasal produk ni...

kenapa nak ditutup?

Kalo tak salah sbb pengasas product ni cam mental sikit, suka buat kontroversi. Pelik-pelik perangai dia
Harap2 masa dia buat kenyataan tu diadlm keadaan tak berapa waras ler
Risau gak ni, siap buat back up stock lagi.. kot2 betul2 tutup

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 01:14 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 9-10-2018 07:52 PM
Ooooo...bagus ke produk dia ni sis?tp dah nak tutup tu..hehe

Sangat bagus bagi i ler hehehe
tapi untuk beginner susah nak faham pasal produck ni sebab dia jual 'single ingredient'
contoh : dia jual kunyit, bunga cengkih, buah pala
Kalo sapa dah biasa masak, paham le bila nak letak rempah2 ni, apa kegunaan dia, sesuai dengan masakan apa
Camtu la produk The Ordinary ni, kena banyak buat research sendiri.
Selalunya, kita beli produck dah siap letak memacam dlm tu, contoh moisturizer, kita pun tak tau amenda bahan2 dia letak dlm tu kan.
Ibaratnya kalo beli produk lain, dia jual pes, kita masak aje.
Tapi The Ordinary ni dia jual bahan sahaja, contoh : niacinamade (sgt sesuai utk kulit jerawat), amino acid, alpha arbutin dll.
Kena study dulu apa fungsi dia, bila sesuai nak pakai, pantang larang & sebagainya. Mmg leceh mulanya

Tapi kebanyakan org pakai mmg berkesan sgt2.. dlm sebulan dua dah nampak kesan &  tak de bahan terlarang dlm ingredient dia
Yg paling penting.. sangat murah. Kebanyakan serum dia jual dalam rm30-50 sebotol, produk timbang kilo kita pun jual beratus2 kan

Tu yg ramai risau kalo company ni dah nak shutting down, sebab ramai yg suka
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 03:47 PM | Show all posts
kalau ramai suka mesti tahu produk ni... aniss tak pernah dengar langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
smurfetz replied at 10-10-2018 01:14 PM
Sangat bagus bagi i ler hehehe
tapi untuk beginner susah nak faham pasal produck ni sebab dia jua ...

Oooo..mcm jual intipati jelaa ek?urm..kulit sy ni sensitive..berkesan tak ek agaknye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 10:24 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 10-10-2018 07:17 PM
Oooo..mcm jual intipati jelaa ek?urm..kulit sy ni sensitive..berkesan tak ek agaknye?

intipati yg sangat mujarab dan murah hehehe
pernah gak baca review org yg kulit sensitive guna TO ni, berkesan & xde alahan
tapi terpulang pada reaction kulit kita jugak kan, saya pakai ok, ada org pakai tak ok, kulit kita tak sama kan
kena rajin baca review, type aje The Ordinary review kat internet.. melambak2 ada
buat research sendiri & kalo rasa berani & yakin, cuba lah hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 10:30 AM | Show all posts
cmf_anisss84 replied at 10-10-2018 03:47 PM
kalau ramai suka mesti tahu produk ni... aniss tak pernah dengar langsung...

Product ni dari Canada, glamer dlm 1-2 thn lepas.
Review pun banyak dari sosial media aje
Kalo u mmg berminat & rajin membelek insta/ fb skincare.. mmg ada je review pasal TO ni
Try google.. sure pening baca hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 11:20 AM | Show all posts
kahkah smlm baca nak tutup, terus cek makcik punya bebarang tinggal banyak mana. nak kena beli niacinamide, AA dgn HA. moisturizer dia makcik suka gak tp aritu beli yg 100 ml so banyak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 11:37 AM | Show all posts
Laaaa dah kenapa?
I teringin nak try bila baca review, ramai kata bagus.
Tapi tu la, i tak habis study lagi pasal konsep TO ni.
Nanti bila i dah fahamkan konsep dia.
Dah tau mana yang sesuai untuk kulit muka, baru i beli.
Tup tup nak shut down pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
smurfetz replied at 11-10-2018 10:24 AM
intipati yg sangat mujarab dan murah hehehe
pernah gak baca review org yg kulit sensitive guna TO ...

Urm..menarik ni..haha..tp mmg smpai skrg x berani lgsg nk try skincare products daa..trauma ase..drpd y murah,mahal semua da try but ssh nk cri y sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
makciktijah replied at 11-10-2018 11:20 AM
kahkah smlm baca nak tutup, terus cek makcik punya bebarang tinggal banyak mana. nak kena beli niaci ...

Macik pakai produk ni ek,utk sensitive skin n acne prone better guna y mana ek macik?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 02:42 PM | Show all posts
makciktijah replied at 11-10-2018 11:20 AM
kahkah smlm baca nak tutup, terus cek makcik punya bebarang tinggal banyak mana. nak kena beli niaci ...

tu la.. iols pun tengah berkira2 ni.. nak stock up ke tidak, dah le agak kering bulan ni
tapi kalo tak stock up, tetiba dah takde produk ni.. mau mengangis tak berlagu ler
oh my retinoid.. lactic acid.. r+ferulic, diiiii manaaa kan ku cari ganti seeeeerupa dengan muuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 05:09 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 11-10-2018 02:06 PM
Macik pakai produk ni ek,utk sensitive skin n acne prone better guna y mana ek macik?

makcik tak sure utk kulit sensitif, kena baca guide kat web or kalau rajin u google tp utk makcik sendiri, ini:

pagi : niacinamide, hyaluronic acid & moisturizer.

mlm: alpha arbutin & moisturizer. kdg malas makcik guna Buffet je.

once a week makcik pakai Peeling dia. kalau de jerawat esp time uzur, makcik letak niacinamide kat jerawat tu. 1-2 kali letak jerawat terus kojol.

kwn makcik ada sorg kulit ploles, xde masalah sgt tp dia pakai niacinamide abis keluar jerawat. x serasi agknya. kami yg kulit bermasalah ni pakai elok je sampaikan makcik rasa TO ni bkn utk org kulit okay. mungkin dorg bole pakai moisturizer je kot   ada yg suka pakai acids, makcik takde pakai sbb rasa takde keperluan. TO ni makcik suka sbb murah dan berkesan. muka rasa mulus je.

u try la nia & alpha arbutin ke, kalau x serasi jual balik di carousell. cpt je laku.


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 05:10 PM | Show all posts
smurfetz replied at 11-10-2018 02:42 PM
tu la.. iols pun tengah berkira2 ni.. nak stock up ke tidak, dah le agak kering bulan ni
tapi kal ...

u beli katne slalu?

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
makciktijah replied at 11-10-2018 05:09 PM
makcik tak sure utk kulit sensitif, kena baca guide kat web or kalau rajin u google tp utk makcik  ...

Wahhhh..urm..die ada conssultant tak bab choosing right product ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
smurfetz replied at 10-10-2018 01:04 PM
Kalo tak salah sbb pengasas product ni cam mental sikit, suka buat kontroversi. Pelik-pelik perang ...

I pulak speku, company heols disabotaj. Yela, company heols kan jual murah giler. Company yg lain mesti la bengang je sbb deyols dh set the price for the market tp TO senang2 je boleh jual murah.

Kalau tgok caption dia pn mcm sesuatu dh berlaku pd dia.... dan nama2 yg dia sebut tu semua ada kontroversi... scary laaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 03:30 PM GMT+8 , Processed in 0.683737 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list