CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1758|Reply: 7

Hidung Kembang Kuncup Itu Tanda Anda Menipu? Serius Lah!

[Copy link]
Post time 2-10-2018 11:47 AM | Show all posts |Read mode
Edited by geretsey at 2-10-2018 02:31 PM








Siapa tidak kenal si Pinocchio?

Ada ke, yang tidak kenal si Pinocchio? Tipu lah.

Ha  jaga-jaga! cuba tengok hidung anda mesti kejap lagi panjang.

Ok tak. tak.


Tipu je, hidung anda akan kembang kempis.



Ok. dari kecil lagi kita sudah kenal si Pinocchio yang popular dengan sifat pembohongan dan hidungnya akan panjang tiap kali berbohong.

Tanpa kita sedari cerita tersebut sedikit sebanyak menceritakan tentang kebenaran "si penipu/ si pembohong".



Ok, kita bukan nak bercerita pasal mata, mulut tapi hidung.



Jika cerita Pinocchio itu hidungnya akan panjang tapi di realiti, pabila menipu hidung akan kembang kempis secara tiba-tiba (perasan tak?) dan ini juga disokong dengan kajian pakar penyelidik Gomez Milan & Elvira Salazar Lopez dari University of Granada's Department Of Experimental Psychology (2012), apabila seseorang itu menipu.



Foto BT.com




Bila menipu, suhu di hidung seseorang akan meningkat secara tidak langsung bahasa tubuh akan mempengaruhi terutama di hidung.

Juga menurut Sangeeta Krishnasamy (actress) 2018, semasa ditemubual di WHI tv3 juga berpendapat jika seseorang itu menipu akan dapat dikenalpasti dari hidungnya.

Jadi sekarang ini rata-rata akan mengawal bahasa badan yang lain seperti mata, mulut, percakapan dan lain-lain

tapi tidak sedar bahasa badan hidung ini lebih ketara dan hanya orang lain yang akan perasan bukan diri sendiri. Jaga-jaga, jangan berbohong. - CARI




Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah...nak tergelak acik. Kalao dok dlm feeezer agaknya blh detect x.. suhu rendah kalao bohong hidung x kembang kuncup gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 12:01 PM | Show all posts
ye kot.. sbb i kalau dgn adk bradk kalau mnipu jea smua tgk hidung,,,kalau kembang tu mnipu la..
tp mcm abg i hidung dia mmg kembang.. so selalu la kena cop mnipu walapun kkdg2 dia jujur..haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 12:21 PM | Show all posts
Tick lama hanya ramai je yang masih tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 12:22 PM | Show all posts
dah penah baca
ni lah yg buat aku risau habit pegang hidung. selalu hidung aku gatai, nak tak nak sentuh gak hidung...dlm reseach tu kata tu tanda menipu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 12:30 PM | Show all posts
habis kalu idung da sedia kembang cam sorang retis tu acaner?saje je kn artikel ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 09:22 AM | Show all posts
tak perasan lak. lepas ni nak try la bercakap tengok hidung, tapi macam pelik laa pulakkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 02:42 PM | Show all posts
tak pernah perasan..kena peratikan lepasni hidung siapa kembang kuncup..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 11:04 PM GMT+8 , Processed in 0.085317 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list