Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4453
View
77
Reply

Kenangan Indah di Johor

[Copy link]

Author: eileen80    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 27-2-2019 12:37 PM
Btw, kalau makan lontong, akak suka kalau dapat makan dgn sambal sotong rendam tu. Mungkin dah biasa ...

Saya pulak suka makan mi kari dengan sambal sotong rendam tu. hihi

Try kak telok gorek.. kat tempat tu privasi sikit xramai org berkelah kt situ.
Tapi malam kalau nak makan kena keluar ke penyabong atau bandar endau.
Kalau malas keluar better amik pakej dgn makan sekali.
Nk booking kena awal.
Salu ad family day kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 27-2-2019 12:59 PM
tq @Kak-Leen & @icha80 sbb memeriahkan thread sini.
i yg mmg dok sini pon, maseh lg xsampai ke tmpt ...

Seronok dapat share sesuatu yg membahagiakan tekak  dan buat hati gembira ni tau eileen. Thanks sbb buka thread ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 27-2-2019 06:55 AM
Bab ikan tu memang betul. Yg dah biasa makan ikan Laut China Selatan akan dpt beza rasanya. Kat pa ...

Eileen, thanks bagi akak tacang!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
icha80 replied at 27-2-2019 04:01 PM
Saya pulak suka makan mi kari dengan sambal sotong rendam tu. hihi

Try kak telok gorek.. kat te ...

Mee kari & sambal sotong rendam? Mesti try ni!

Akak dah sebut Teluk Gorek kat suami akak tadi. As usual, kena cari info lebih2 dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 09:43 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-2-2019 12:06 AM
Seronok dapat share sesuatu yg membahagiakan tekak  dan buat hati gembira ni tau eileen. Thanks sb ...

tu la kak.
somi i pon ckp, kalo blk sini mmg nak gi ke pantai je.
sy dok jb. somi plak dok kl.
so bile die blk ke jb, mmg kami akan pegi ke pantai melayan anak.
tg. balau tgh tutup utk naik taraf.

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 28-2-2019 09:43 AM
tu la kak.
somi i pon ckp, kalo blk sini mmg nak gi ke pantai je.
sy dok jb. somi plak dok kl.
...

Tg Balau tu tiap kali lalu, tertarik2 hati. Sejak duduk Kluang yg letaknya di tengah2 hutan ni, bila nampak pantai tu rasa mcm jakun pulak. Dulu duduk Kuantan, satu hari ulang-alik pantai 6 kali sehari, pandang punnnn tidakkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:34 PM | Show all posts
icha80 replied at 27-2-2019 11:54 AM
Tang penting sambal kena sedap.
Johor antara negeri yg mempunyai pantai yg cantik dan bersih.

boleh share macam mana nak ke telok gorek tu? pantai boleh mandi? first time dengar nama telok gorek
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
aciklola replied at 28-2-2019 12:34 PM
boleh share macam mana nak ke telok gorek tu? pantai boleh mandi? first time dengar nama telok gor ...

Kawasan pantai berteluk.. sbb tu kot panggil telok gorek
Boleh mandi manda..
Nak kesana kalau dr mersing sblm smpai ke bandar endau ada simpang sebelah kanan.
Ada signboard Tanjung Resang.
Teluk gorek ni dekat2 tanjung resang.
Check FB teluk gorek chalet&campsite.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 02:13 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-2-2019 10:59 AM
Tg Balau tu tiap kali lalu, tertarik2 hati. Sejak duduk Kluang yg letaknya di tengah2 hutan ni, bi ...

i nie blh kata setiap bln pegi tg. balau tu kak.
cuma lps nie, kene cr pantai lain plak.
ingat nak gi tg. sedili. cr ikan fresh2 pastu bakar kat tepi pantai.
bwk la bekal lauk2 dgn nasi skali.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru ingat nak getaway weekend ni tp Teluk Gorek full house..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
At the moment akak kena dok dendian kat Kluang je.. Recuperating. Nak gi Teluk gorek, full house pulak. Nak ke Muo, takut x parat sbb x blh renyah lagi. So, you all enjoy your holiday ya! Kenang akak dalam holiday kalian.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2019 10:52 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 22-3-2019 11:16 PM
At the moment akak kena dok dendian kat Kluang je.. Recuperating. Nak gi Teluk gorek, full house pul ...

amboi kak... siap soh kenang2 lg.
i pon xgi mane cuti nie.
minggu yg br lps nie, repair kete.
somi kata cooling coil bocor.
tu yg die barai abis dashboard tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 22-3-2019 11:16 PM
At the moment akak kena dok dendian kat Kluang je.. Recuperating. Nak gi Teluk gorek, full house pul ...

Baru ni balik naklah bawak anak mandi situ.. hujan pulak kak.. last2 p cari ikan.. hari ahad xbyk mana bot cina byk cuti..
Beli lah skt2 wt stok.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by icha80 at 5-4-2019 12:41 AM
eileen80 replied at 28-2-2019 02:13 PM
i nie blh kata setiap bln pegi tg. balau tu kak.
cuma lps nie, kene cr pantai lain plak.
ingat n ...


Dr kl sy ke jb pastu tido 1 mlm di desaru.
Balik endau ikut sedili. Singgah reccee Felda Residence.
Cantik jugak felda residence tg balau tu.
Ade pemandangan pantai yg sama mcm kt pantai penyabong.
Nanti sekali nk stay situ. Husband nak memancing katanya.
Resort mana lg yg best area tg balau?
Pantai dia ok ke? Dlu penah dgr ramai mati msa mandi situ ke kt tg leman.. lupa dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 22-3-2019 11:16 PM
At the moment akak kena dok dendian kat Kluang je.. Recuperating. Nak gi Teluk gorek, full house pul ...

Mmg situ hotspot.. kak leen cuba try warisan penyabong.. cantik gak tpt tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:01 AM | Show all posts
icha80 replied at 5-4-2019 12:40 AM
Dr kl sy ke jb pastu tido 1 mlm di desaru.
Balik endau ikut sedili. Singgah reccee Felda Reside ...

ade beberape resort kat tg. balau tu.
at the moment tutup utk keje naik taraf.
kalo suka memancing, blh pegi sedili sewa bot.
blh dpt ikan fresh. bakar2 utk dinner.
tg. leman tu dkt dgn felda residence jgk. area tenggaroh.
tp last time pegi situ, nampak mcm chalet2 kat tg. leman tu tak dijaga.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:02 AM | Show all posts
icha80 replied at 5-4-2019 12:40 AM
Dr kl sy ke jb pastu tido 1 mlm di desaru.
Balik endau ikut sedili. Singgah reccee Felda Reside ...

bab mati lemas tu, blh kata every year ade kes.
tp yelah, sbg manusia... kite kene percaya kpd qada' & qadar.
dah ajalnya, cuma penyebab je tu mati lemas.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa di johor tahun 1997 dapat makan kuih kole kacang yg sedap. Makcik tu jual di depan kedai cina serom 3.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071604s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list