Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3474
View
43
Reply

MANIFEST- New series kat NBC (Spoiler alert)

[Copy link]

Author: watachiwa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-9-2018 04:28 PM | Show all posts |Read mode
Edited by watachiwa at 28-9-2018 01:11 PM

AManifest is an American drama television series, created by Jeff Rake, that premiered on September 24, 2018, on NBC.
The series centers on the passengers of a plane that suddenly reappear after being presumed dead for five years and it stars Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J. R. Ramirez, Parveen Kaur, and Luna Blaise.

ntah tetibe aku teringat MH370 bile tgk trailer series ni


kalo ikut NBC 1st ep 24 September 2018
kalo cenel asterok NBC ni cenel brape?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2018 04:37 PM | Show all posts
ikut pada trailer aku tgk tu ada 1 famili ni.

parents, abang n kak ipar, anak sedare sepasang kembar n sorg pompuan ni. diorg kat airport masa tu nak pegi somewhere nak ubat sakit anak sedare yang lelaki tu. leukimia kot.

pastu masa kat epot tetibe ade announcement bitau flight tu dah penuh n offers sape nak surrender seat diorg n naik penerbangan seterusnya diorg akan reward 400 dolars for each person.

so pompuan tu, abang dia n anak sedara lelaki nak duit tu. so diorg nak naik penerbangan next tu.
so masa dalam flight mcm ade turbulance gituh..
pastu oke. kapten nak mendarat tetibe menara kawalan x bagi suh melencong ke airport lain. so penumpang mcm bengang la.

family ni lagi lah sbb anak sedare sakit kan.
so ms dah landing, diorg pelik tgk byk kete polis semua duk tunggu n kepong diorg.
so mcm nak kua dr plane pon takes time.

bile dah kat ground polis tahan diorg semua.pompuan ni marah2 la sbb anak sedare dia sakit dia gi marah2 polis.

sekali polis cakap masalah skang ni adalah flight tu dulu terbang tahun 2013, semua declare mati alih2 balik lak 5 tahun kemudian. the worst is diorg dlm flight tu disiasat  mendarat di mana sbb umo diorg x berubah

paling kesian nephew dia kecik lagi. kembar dia pompuan tu membesar dah remaja.mak diorg dah meninggal.

x sabar wei aku nak tunggu bile msk tv mesia neh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:30 AM | Show all posts
dh layan 1st episode. ok citer ni sgt menarik nk disaksikan...

spoler alert....








dorang ada 6th sense utk tau apa akan jd walaupn bnda tu dorang xclear apa bnda yg akan terjadi. cam adik bradik tu yg dpt bisikan utk slow kn bas n lepas kan 'anjing'. tp lps tu bisikan tu smua adalah bnda yg terlalu baik... bisikan yg mmebuatkan dorang selamatkan nyawa2 org..

same goes to cal (bdk kembar laki) yg dlm flight 282 tu...dr ada peluang hidup 6 bln, 5 years later dia dh bebas dr leukimia (kot)...

and smua bnda yg related tu ada dlm bible 2:82.. xtau psl apa..

n flight tu tetiba meletup mcm xbg polis n detective siasdat apa sebenarnya jd kt flight tu...psl smua yg dl,m flight tu jd saksi letup nya flight tu bila dorang dpt bayangan / sakit kepala tetiba...

ok aku akan layan series ni slagi dia xmerepek sgt..psl menarik nk tau knapa n apa yg jd utk tempoh 5 tahun setengah yg konon nya dorang ilang..

bab emosi plak psl rmi ada relationship baru n camner dorang nk handle relationship lama cam kisah famili tu yg bini dia ada skandal / relationship baru n camner minah michaela tu nk hadap bila ex bf kawin ngan best fren sndiri..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 07:43 AM | Show all posts
graxier06 replied at 26-9-2018 12:30 AM
dh layan 1st episode. ok citer ni sgt menarik nk disaksikan...

spoler alert....

omg
oke aku gigih carik online ni nak tengok. tq beb for the spoiler
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 09:24 AM | Show all posts
watachiwa replied at 26-9-2018 07:43 AM
omg
oke aku gigih carik online ni nak tengok. tq beb for the spoiler

sila2...pilot pn dh promising dh...so kna layan gak series ni psl nk tau apa sebenarnya terjadi n apa yg jd kt dorang pas dorang blk lps 5 tahun tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Awak tgk kat mane
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2018 08:34 AM | Show all posts

kite donlod kt telegram

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2018 02:11 PM | Show all posts
series ni every week la kan.. x sabornya tunggu ep 2

si jared tu tetibe nak balik plak kat Michaela
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 10:16 AM | Show all posts
watachiwa replied at 27-9-2018 02:11 PM
series ni every week la kan.. x sabornya tunggu ep 2

si jared tu tetibe nak balik plak kat Michae ...

so apa plak review tuan tanah utk pilot episode?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2018 01:10 PM | Show all posts
Edited by watachiwa at 29-9-2018 01:12 AM
graxier06 replied at 28-9-2018 10:16 AM
so apa plak review tuan tanah utk pilot episode?


alert Spoiler la yek.
takut ade meroyan lak

Pilot Episode:

Watak-watak dalam series ni banyak fokus pada Michaela Stone -pegawai Polis(masa tgk teaser aku pon x tau dia polis),
abang dia- Ben Stone, bekas boipreng/tunang? dia - Jared (yg akhirnya kawen dgn bestfren dia,
Grace Stone -kak ipar Michaela, Cal Stone (anak sedare),Olive Stone (Cal's twin),
Sanvhi -researcher yg kalo sape tgk etaser tuh yg laptop dia jatuh masa tubulence dlm penerbangan Montegor Air 828.

tu pengenalan watak2 yang menonjol. bile dah selepas halfway episode pilot ni kite pon nampak relatednya family Stone especially Cal dengan Sanvhi tu. As stated earlier by @graxier06 based citer ni ayat dalam bible 8:28


And we know that in all things God works for the good of those who love him, who[a] have been called according to his purpose.
Flight Montego Air 282
kat cushion umah masa Michaela balik tu dia nampak petikan ayat tu. lama dia fikir. bak kate Grace the sister inlaw-tu mende last mak diorg buat sblm meninggal. n Michaela herself noted kat diri sendiri yg itu jugaklah kata2 mak dia ms kat airport kali terakhir diorg skali tu. Michaela ni polis ye. bekas fiancee dia tu pon Polis. so masa dia lapor diri nak keje balik tu dia msk opis Jared terkesima tgk dia. yelah ko ingat gelfreng/tunang ko dah jumpe ajal kapal terbang crash kan. OMG patah la hati..

Ben struggle sebenarnya nak coop up dengan Olive yg dah membesar n hilang 5 tahun masa dengan Ben. Ben ngaku dia bkn terlepas 5 tahun tu jek tapi masa sblm naik flight 828 tu lagi dia ignore Olive tu sbb lebihkan Cal yg sakit.

another kes 828 ni jugak masa kes anjing menyalak n both Michaela n Ben dengar dalam kepala diorg "set them free" berulang2.
kes dengar arahan suara diri sendiri tu mula2 Michaela confess kat Ben tapi Ben warning siap2 jangan di layan sbb dia takut kerajaan n mana2 pasukan penyiasat MA828 tu declare Michaela gile pulak. yelah karang x leh keje plak sbb otak mereng ke ape kan

so Michaela ni memang mati2 la duk kate dia yg terkene efek tu.
1st scene  Michaela dengar masa dalam bas dia suh drebar slow-siap kene marah n end up Michaela jerit suh stop ke slow down kuat2. sebenarnya dia sakit kepala bile dia dengar suara tu tu dia jerit.
same case masa jogging mula2 tu tgk anjing Duk dlm pagar menyalak2 n dia dengar "set them free".....
1st episode ni dah tunjuk mcm summary ape yg akan jadi next.

Konflik Ben n Grace--grace ade boipreng
Michaela n Jared--Jared dh kawen tp mcm x leh move on bile tgk Michaela idup lg.

N everyone keep wondering ape jadi dengan Montana air 828 Ms hilang 5 tahun tu. Jugak semua penumpang mcm huru hara nak adapt ape jadi dgn diorg. Membuatkan kita x sabar nk tgu ep 2

Sorry ni version edit. Sesape dh bace sinopsis details sebelum ni tu ampun ye..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 05:37 PM | Show all posts
watachiwa replied at 28-9-2018 01:10 PM
alert Spoiler la yek.
takut ade meroyan lak

complete sgt sinopsis nya tu...
yg xtgk lg dh xnk tgk dh psl complete sgt citer tuan tanah tu..hahhaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2018 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
graxier06 replied at 28-9-2018 05:37 PM
complete sgt sinopsis nya tu...
yg xtgk lg dh xnk tgk dh psl complete sgt citer tuan tanah tu..ha ...

Hahaha hahahaha.. Kene edit la.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cite ni.... Acik tak sabar nak tgk ep 2. Harap x merepek la utk episod episod seterusnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2018 07:37 AM | Show all posts
acikbajuhijau replied at 1-10-2018 05:00 PM
Best cite ni.... Acik tak sabar nak tgk ep 2. Harap x merepek la utk episod episod seterusnya.

same here tgu kuar kat telegram. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:56 AM | Show all posts
graxier06 replied at 26-9-2018 12:30 AM
dh layan 1st episode. ok citer ni sgt menarik nk disaksikan...

spoler alert....

tengok full episod kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 01:27 PM | Show all posts
Tolong share link kat mana nak tgk citer ni.. thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 12:15 AM | Show all posts
MeMeimei replied at 2-10-2018 11:56 AM
tengok full episod kat mana?

sy download kt torrent..kalo yg lain slain dr tu mmg xtau la...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 12:18 AM | Show all posts
2nd episode pn sama cam 1st episode dorang dpt signal utk selamatkan org..
tp org yg nk korek rahsia tu plak yg mati...
xtau la cam supernatural gak la citer ni psl bkn konspirasi manusia tp makhluk yg sesuatu yg nk sorok dr org lain tau rahsia 5 tahin setengah tu..

yes misteri tu yg akan wat org melekat nk tau kesudahan citer ni..

konflik bini ben pn kekadang sian gak..yer la dh move on ngan org lain tp bila bnda yg kt move on tu dtg kembali so jiwa akan jd pening n confius...sgt kesian la ngan bini ben tu...dh ada org lain tp suami sndiri hidup blk..
kira kes curang ke ni??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2018 09:23 AM | Show all posts
graxier06 replied at 3-10-2018 12:18 AM
2nd episode pn sama cam 1st episode dorang dpt signal utk selamatkan org..
tp org yg nk korek rahsi ...

bile laki dia balik kalo dia teruskan dgn bf tu jadik curang la
seeloknya dia ckp je dh ade org lain.


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:25 AM | Show all posts
graxier06 replied at 3-10-2018 12:15 AM
sy download kt torrent..kalo yg lain slain dr tu mmg xtau la...

tq.. episod 2 dah ada ke?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.454896s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list