CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19516|Reply: 178

[Pelbagai] 50 soalan hilangkan kebosanan versi BM

   Close [Copy link]
Post time 24-9-2018 05:46 PM | Show all posts |Read mode
1. Nama samaran / panggilan?
2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
5. Pencapaian yang paling membanggakan?
6. Kopi atau tea?
7. Handphone pertama yang anda ada?
8. Ayam kfc atau ayam mcd?
9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
11. Apple atau android?
12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
13. Define "perfect" day bagi anda.
14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
15. Pernah curang?
16. Lagu yang paling kerap di-replay?
17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
19. Tidur atau makan?
20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
24. Lagu paling suka karaoke?
25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
26. Apakah kuih raya kegemaran?
27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
28. Suka join marathon tak?
29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
33. Pernah guna flos gigi?
34. Perfume kegemaran anda?
35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
36. Percaya tak yang insurans tu penting?
37. Benda paling anda suka kumpul?
38. Suka iron baju tak?
39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
40. Suka tidur petang?
41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
44. Pernah putus kawan? Kenapa?
45. Career-first atau family-first?
46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
49. Prefer buku atau ebook?
50. Thread favourite di forum?




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2018 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?

Nama sendiri.

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?

Kafka - Murakami

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?

Pergh banyak. Kaki kiri bahana eksiden. Kat belakang gaduh, 8 jahitan.

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?

Nak pakai lingerie pergi ofis.

5. Pencapaian yang paling membanggakan?

Hijrah diri dari setan jadi insan.

6. Kopi atau tea?

Teh.

7. Handphone pertama yang anda ada?

Nokia 3210.

8. Ayam kfc atau ayam mcd?

KFC lahhhh.mcd over rated.

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?

part time study, boss paksa.kerja itu kewajipan.anti-biawak.

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?

duit?saya pun ada duit.rupa?lawa2 mulut bawak longkang apa guna?jadi saya pilih hati.

11. Apple atau android?

apple?dino?euwwwww.opekos android.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?

charlize theron.kalau dia tak nak saya pilih demi moore.

13. Define "perfect" day bagi anda.

rambut sikat, badan wangi.

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?

east slavic language.

15. Pernah curang?

baru nak merasa cinta.tanya macam tu lak.

16. Lagu yang paling kerap di-replay?

altitudes - jason becker.

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini

exogenesis symphony - Muse

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?

tengoklah orang tu macam mana.

19. Tidur atau makan?

tidur.

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?

takde.saya untung siblings semua perempuan.

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?

3 daripada 5.

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?

sesemua tu takde.ada akaun forum je

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?

drama acik forum.

24. Lagu paling suka karaoke?

hilang - jinbara.

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)

tak pakai handbag.

26. Apakah kuih raya kegemaran?

semua kuih raya yang mak bikin.

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?

keluar.kekadang rehat.ikut wallet lah.

28. Suka join marathon tak?

suka.hari tu larian malaysia baru sekor umat forumer pun takde.

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?

main gym, jogging, gaduh dengan kakak luar rumah.

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?

ucap alhamdulillah.sebab masih bernafas.

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)

A sederap.maksudnya atas ke bawah.

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?

tak....saya bukan upin ipin.

33. Pernah guna flos gigi?

selalu.

34. Perfume kegemaran anda?

issey miyake signature, versace eros, davidoff game, malaikat subuh

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?

hitam....bersepah2 hitam dalam almari.walhal suka warna biru.

36. Percaya tak yang insurans tu penting?

selain mak bapak, ya penting.

37. Benda paling anda suka kumpul?

dosa.

38. Suka iron baju tak?

suka.layan je....

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?

ayam masak kicap.

40. Suka tidur petang?

tak.otak jadi lembab.

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?

1.5.

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?

follow the flow ikut jodoh.

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?

olkhon island - russia

44. Pernah putus kawan? Kenapa?

tikam belakang.

45. Career-first atau family-first?

karier.kalau tak family-first tu tak datang.

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?

bercinta nak ke klinik.nak m.c dari panel terpaksalah pergi.

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?

dulu saya beli kereta dulu baru dapat rumah.kereta second hand lah.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?

kawan meninggal kat pangku saya.

49. Prefer buku atau ebook?

buku.traditional.

50. Thread favourite di forum?

thread cerai berai, cinta, thread biawak, ci.sebab suka tengok perangai orang.

tapi dalam hati thread ni lah best.tak kusut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?Time sekolah. Remiza. Kerana sebatang pensel

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Trapped with CEO

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Shin. Parut gila mancing masa sekolah rendah.

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Bungee jumping.

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
Drift

6. Kopi atau tea?
Any coffee @ green tea

7. Handphone pertama yang anda ada?
Aiyo. Dah xde kot.

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
Both.

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
Arwah abang wish

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Rupa dan sekufu. Sedap mata mandang.

11. Apple atau android?
Android.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
Tak tercapai akalku.

13. Define "perfect" day bagi anda.
We together

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
Al-Quran.

15. Pernah curang?
Setiaku pada yang satu.

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
Relaku Puju

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika iniKat radio now- DCT Besar kesilapanku besar lagi keegoanmu...

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Nope.

19. Tidur atau makan?
Both.

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
Que sera sera. Move on. Hijrah negara lain

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
10 of 12

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
No instagram. N/a.

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
Belasah je. Janji best.

24. Lagu paling suka karaoke?
Lagu Ella.

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
Mekap, smartphone, powerbank, purse, pen, passport etc

26. Apakah kuih raya kegemaran?
Batang buruk.

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
Ikut mood.

28. Suka join marathon tak?
Nope. Hate exercise

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Drifting

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Toilet...

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
English best student adalah A @ B

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
Last time dentist hensem ;p

33. Pernah guna flos gigi?
Dun like.

34. Perfume kegemaran anda?
Elizabeth Arden.

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Pink

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
Yup.

37. Benda paling anda suka kumpul?
Paper napkin@ tissues with logo, sign kat tombol pintu hotel, paper and pencil with hotel logo, barangan toilet + beverages hotel

38. Suka iron baju tak?
Baju tak perlu iron semua.

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Banyak yang arwah masak

40. Suka tidur petang?
Nope.

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
Comel skala 8 kot ;p

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
Dia masuk minang, kahwin dah

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
Spain blom sampai lagi.

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
Opportunist. Rivalry.

45. Career-first atau family-first?
Family.

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Rehat. Tapi ni batuk darah kena gi spital

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Kereta, baru rumah. A need.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Midnite ride.

49. Prefer buku atau ebook?
Both.

50. Thread favourite di forum?
Anything borak ;p


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:29 PM | Show all posts
Edited by aimie11 at 24-9-2018 09:39 PM

1. Nama samaran / panggilan?
   panggilan

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
    alegori rumah api - matluthfi

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
    dari lutut sampai betis - jatuh motor

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
    bungee jumping, sky-diving - teringin sangat tapi gayat.

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
    jadi manusia??

6. Kopi atau tea?
    teh. teh ais

7. Handphone pertama yang anda ada?
    nokia butterfly

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
    ayam kepsi

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
    memang minat bahasa, so bila dapat sambung belajar dapat bahasa mmg suka la.

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
      entah la. nanti dah da pasangan, update balik.

11. Apple atau android?
      android.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
      bigbang top.

      

13. Define "perfect" day bagi anda.
      orang lain kerja tapi diri sendiri atas katil dalam selimut

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
      sanskrit

15. Pernah curang?
      tak

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
      calum scott - you are the reason

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
      dancing on my own

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
      tak. peluang kedua tak akan wujud kalau tak siakan2 peluang pertama

19. Tidur atau makan?
       tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
      tak ada bf, and kakak semua dah kawin.

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
      3 dari 3

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
       cats_of_intagram. kenapa? sebab kucing.

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
      english - merlin/suits
      melayu - drama elizad dengan engku apatah nama dia tu.
      korea - goblin/ oh my venus/ misaeng

24. Lagu paling suka karaoke?
      anuar zain - mungkin

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
      beg mekap, wallet, kunci, tisu,

26. Apakah kuih raya kegemaran?
      samperit

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
      duduk rumah.

28. Suka join marathon tak?
      tak

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
      tak suka outdoor. suka indoor.

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
      mengeliat

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
      2-2 dapat 2A ja. boleh la nak hidup

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
       tak. sebab lagi takut masuk klinik biasa

33. Pernah guna flos gigi?
      pernah

34. Perfume kegemaran anda?
      tak ada. akan beli kalau bau sweet.

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
      pink. baju kurung semua ada pink. confius tgk

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
      percaya jugak la.

37. Benda paling anda suka kumpul?
      lemak??

38. Suka iron baju tak?
      tak.

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
      sambal sotong. emmmmm dap

40. Suka tidur petang?
      tak

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
      4?? sedaq diri

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
      25++.

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
      ada 3. Iceland, New Zealand and Jordan

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
      dia kawin tak bagi tau

45. Career-first atau family-first?
      family.

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
      rehat dekat rumah.

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
      kereta. tempat kerja jauh jugak, semput nak merempit tiap hari  

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
      masa grad. macam tak percaya aku boleh grad

49. Prefer buku atau ebook?
      buku. suka bau buku, rasa puas hati boleh alih 1 demi 1 muka surat tu.

50. Thread favourite di forum?
      ada banyak tapi yang ingat
      1. thread neelofa yang cakar istana
      2. antologi kisah demmerung
      3. queen hanis
      4. tetamu tak diundang


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
Aki

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Dheo's

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Nope

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Sky-diving

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
Ntah lah

6. Kopi atau tea?
Tea

7. Handphone pertama yang anda ada?
Nokia

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
KFC

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
Takda pilihan lain

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Dua2 tu adalah bonus sahaja

11. Apple atau android?
Android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
GY

13. Define "perfect" day bagi anda.
Dok rumah baca buku is perfect enough

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
Korea

15. Pernah curang?
Never

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
That man

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
The world has turned and left me here

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Takk

19. Tidur atau makan?
Tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
Redha jah sebab dah takda jodoh pastu mungkin bawa diri

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
1 dari 5

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
No ig

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
Korea

24. Lagu paling suka karaoke?
I dont do karaoke sebab sedor diri suara tak sedap

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
Purse, lipbalm, parfume

26. Apakah kuih raya kegemaran?
Biskut arab

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
Rest kat rumah

28. Suka join marathon tak?
Tak

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Jogging

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Betulkan urat

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
Straight As

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
Agak

33. Pernah guna flos gigi?
Pernah

34. Perfume kegemaran anda?
Eternity moment

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Brown

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
Yes

37. Benda paling anda suka kumpul?
Key chain

38. Suka iron baju tak?
Paling malasss

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Ayam masak merah

40. Suka tidur petang?
Tak suka

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
5

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
Bila dah sampai jodoh sis

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
New zealand

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
Pernah. Dikhianati

45. Career-first atau family-first?
Family comes first

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Rehat jah

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Kereta sbb keperluan masa tu

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Memori yang best opkos takkan lupa

49. Prefer buku atau ebook?
Buku

50. Thread favourite di forum?
Banyak tapi selalu sr sajo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 08:25 AM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
-adik, rose

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
-Buku Pink: Cerita-cerita Ibu Mengandung

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
-takde, dah pudar

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
-Preggy!

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
-kalau dpt solve prob husband..

6. Kopi atau tea?
-Teh tp dinasihatkan x minum sebab angin..huhu

7. Handphone pertama yang anda ada?
-Nokia 3310

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
-Both!!!

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
-Dulu mmg niat nak kerja yang kita minat, so mendapat lah

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
-Duit lah, terjamin sket...koh2

11. Apple atau android?
-Android bebeh

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
-The Rock..dia penyayang n strong

13. Define "perfect" day bagi anda.
-hari yang penuh keceriaan

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
-Bahasa kucing boleh? asyik kena ignore je bila panggil

15. Pernah curang?
-Tak pernah sebenarnya tp bg ex, aku curang. semuanya sebab salah faham

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
-Numb by LP

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
-duk terngiang lagu Amalina by Santesh je

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
-boleh je tgk keadaan

19. Tidur atau makan?
-tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
-tak boleh terima kot...awkward

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
- 4/4

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
- ig tinpit nk tgk kerempitan beliau..hahaha
-ig anzalna sbb sweet n classy

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
-TV Show The Walking Dead

24. Lagu paling suka karaoke?
-any song..hentam aja

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
-lipstick,purse,minyak angin,pad spare

26. Apakah kuih raya kegemaran?
-kuih makmur n cornflakes

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
-suka tgk wayang

28. Suka join marathon tak?
-teringin nak join tapi mcm tak mampu

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
-aerobik kt taman

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
-cek hp, tutup alarm

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
- 5A & 8A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
-tak

33. Pernah guna flos gigi?
-selalu

34. Perfume kegemaran anda?
- Marc Jacob Daisy

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
-hitam

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
-agak percaya tapi susah nak percaya agen..haha

37. Benda paling anda suka kumpul?
-gambar buat kenangan

38. Suka iron baju tak?
-suka tak suka tp terpaksaaaa

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
-ayam masak merah..fuhhh

40. Suka tidur petang?
-tak suka, nanti mamai

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
- ala..5/6 cmtu je..hahah

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
-umur bila dah ready dgn tanggungjawab

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
- Paris bebehhh

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
-sebab dicari bila perlu saja..

45. Career-first atau family-first?
-Family first

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
-kalo migrain dh ada ubat, kalo demam teruk baru gi klinik

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
-Rumah sepatutnya...tgk kemampuan

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
-Wedding day of course

49. Prefer buku atau ebook?
-Buku sebab mata tak tgk skrin

50. Thread favourite di forum?
-kakpam..hahaha.
-kes CEO Cradle Fund

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by finn at 25-9-2018 09:10 AM

1. Nama samaran / panggilan?
panggilan

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
merenut akar meraih bumi

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
ada bersepah

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
ikut kepala hotak sendiri dlm semua perkara yg berkait dgn peraturan ciptaan manusia

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
muka masuk sokabar berkaitan kejayaan.. euuwwww...

6. Kopi atau tea?
opkos kopi

7. Handphone pertama yang anda ada?
nokia 3210

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
kfc la sedap

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
mak suh n paksa. last2 iols depress

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
pemikiran

11. Apple atau android?
android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
faizal tahir?

13. Define "perfect" day bagi anda.
minum kopi panas dihari hujan lebat petir guruh berdentum.. pehh..heaven

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
russia

15. Pernah curang?
penah.

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
coba- ft

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini?
nothing else matter-metallica

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
ntah tgk orang

19. Tidur atau makan?
dua2

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
pegi hidup jauh2

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
1 dr 4

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
sad quote. sbb tu je sllu muncul kat wall

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
desperate housewives

24. Lagu paling suka karaoke?
seumor hidop tak pernah karoke

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
beg duit henpon

26. Apakah kuih raya kegemaran?
mazola

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
tengok mood

28. Suka join marathon tak?
tak. penat

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
takda. iols suka merap dlm rumah layan movie donlod torrent

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
minum air kosong

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
A campor B

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
dulu takut sekarang rela jumpa dentist dr tahan sakit

33. Pernah guna flos gigi?
penah sekali

34. Perfume kegemaran anda?
minyak attar kasturi yg kirim beli kat mekah. deria bau iols sehebat anjing polis..    perfume lain org lain pakai pun iols leh pening bau smpai migrain.

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
orange

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
percaya. tp sbb dh hmpir 10 iols bayor lebih dr 6 ratus sebulan tp skali tak penah masuk wad iols terminate aje. ajal ditangan tuhan.rezki tuhan yg tentukan.

37. Benda paling anda suka kumpul?
sgala yg iols tgh obsess pd masa tersebut

38. Suka iron baju tak?
benci amat segala berkaitan kain. lipat kain basuh kain sidai kain. beli kain ja iols suka

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
masak lemak terung taruk daun senangin.. slruppp...

40. Suka tidur petang?
ikut level kepenatan hr tu

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
cantik itu subjektif

42. Umur paling ideal untuk berkahwin?
Atau depends kepada ciri-ciri lain?
bila dh temu jodoh

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
tempat yg penuh iceberg n org2 eskimo tu apetah nama iols lupa

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
penah. fake n iols malas nk layan

45. Career-first atau family-first?
family first. pekerja yg bagus boleh dicari ganti..datang dan pergi. iols dh pernah dpt pengajaran hurkehhh.

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
rehat kat umah. kosser sgt sakit2 gigih nak aktip bangun jalan sana sini g klinik

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
keta. payah nk gerak sana sini

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
childhood memori. byk pancaroba yg mendewasakan hidup

49. Prefer buku atau ebook?
buku.

50. Thread favourite di forum?
belasah je mana2 ada laharan dari acik2 forum yg menghiburkan hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 11:16 AM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?

Azz.

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?

anis

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?

parut eksiden kt tangan dan mulut

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?

bungee jumping

5. Pencapaian yang paling membanggakan?

belom ada rasa bangga lagi

6. Kopi atau tea?

Tea

7. Handphone pertama yang anda ada?

Nokia 3210

8. Ayam kfc atau ayam mcd?

KFC

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?

Kerja - untuk sara hidup beb

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?

Duit tak banyak takpe yang penting usaha. betol la, hati la wei

11. Apple atau android?

apple

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?

eric mun

13. Define "perfect" day bagi anda.

sampai ofis awal

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?

mandarin?

15. Pernah curang?

tak pernah haha coz i hate cheater

16. Lagu yang paling kerap di-replay?

just give a reason - pink

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini

always - bon jovi

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?

ya, tp rasanya tak payah la

19. Tidur atau makan?

tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?

jodoh nk buat mcm mana, tapi kalo ko tak jaga adik beradik aku tu siap la

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?

3 daripada 6

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?

no spesific account, siapa post, lalu feed, kita tengok la

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?

familiar wife - korean drama

24. Lagu paling suka karaoke?

melukut di tepi gantang - kk echah

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)

wallet dan lipbalm

26. Apakah kuih raya kegemaran?

almond london bridge is falling down

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
rumah

28. Suka join marathon tak?

yezza, tapi takmo kurus.. bila lari kurusss

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?

wall climbing hmmm and hiking

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?

minum air suam

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)

4A, 8A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?

yesss bukan sbb sakit nyilu tu tapi sbb mahai la bebbbb

33. Pernah guna flos gigi?

yep

34. Perfume kegemaran anda?

addict 2 & flora by gucci

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?

biru

36. Percaya tak yang insurans tu penting?

penting la jugak kalo nk cepat

37. Benda paling anda suka kumpul?

syiling

38. Suka iron baju tak?

tak

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?

ikan stim limau

40. Suka tidur petang?

tak

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?

5 hahahaaa

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?

24

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?

santorini island - greece

44. Pernah putus kawan? Kenapa?

so far takde.. tp kalo pensaiko yang baru nk kenal2 pernah la <-- kwn ke tu?

45. Career-first atau family-first?

family

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
tdo je sampai sihat

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?

ptt nya rumah dulu tp dulu beli kereta dulu haha tp 2'nd hand. lepas beli rumah baru tukar kereta

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?

pakwe ajak kawen

49. Prefer buku atau ebook?

buku!!

50. Thread favourite di forum?

gossippp sb best baca komen forumers

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?

Banyak, terutama masa high school

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?

Ikigai - francess something tak ingat

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?

Banyak.

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?

Botakkan kepala.

5. Pencapaian yang paling membanggakan?

Masih tak berputus asa, walaupun...

6. Kopi atau tea?

Matcha

7. Handphone pertama yang anda ada?

Nokia 3310

8. Ayam kfc atau ayam mcd?

KFC.

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?

I planned my life, this is Plan D selagi bukan biawak, kena bergerak ke depan!!!

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?

Takde dalam pilihan.

11. Apple atau android?

Buah-buahan.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?

George clooney tapi dah tua, Patrick dempsey tapi suara turn off pulok, alexander skargrd pilihan terakhir

13. Define "perfect" day bagi anda.

Tak hujan.

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?

Arab

15. Pernah curang?

Kena jujur ke?

16. Lagu yang paling kerap di-replay?

Sekarang, merpati putih - OAG

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini

How to save a life - the Fray

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?

Babai.

19. Tidur atau makan?

Tidur, dah bangun baru makan.

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?

Tak de jodoh.

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?

Anak tengah.

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?

Takde personal socmed. Tak boleh kacau yang biz punya, hipokrit much

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?

Grey's Anatomy

24. Lagu paling suka karaoke?

Tak suka karaoke, tapi akan pilih lagu so7

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)

Tak pakai handbag dah.

26. Apakah kuih raya kegemaran?

Kuih semut yang dalam sarang, intact!

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?

Busy kerja, autopilot kita tak sampai 50k pun.

28. Suka join marathon tak?

Dulu, sekarang acik dah tuo.

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?

Weeding, cuci longkang, tu port kucing jiran bertelur!

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?

Baca doa bangun tidur.

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)

A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?

Tak

33. Pernah guna flos gigi?

Wajib.

34. Perfume kegemaran anda?

Bau badan, wangi tak payah pakai perfume pun

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?

Hitam putih.

36. Percaya tak yang insurans tu penting?

Ya.

37. Benda paling anda suka kumpul?

Baju HRC

38. Suka iron baju tak?

Tak.

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?

Ikan keli goreng bersambal pedas kaw2

40. Suka tidur petang?

Petang lagi busy, sebab customers ramai.

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?

10, kena yakin ayuh!

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?

Jodoh

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?

Iceland.

44. Pernah putus kawan? Kenapa?

Backstabbing

45. Career-first atau family-first?

Career

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?

Rehat kat rumah.

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?

Dulu, pakai kereta mak, beli rumah, bayar hutang rumah, beli kereta sendiri.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?

That 'dam!' day

49. Prefer buku atau ebook?

Buku, nak conteng lukis2

50. Thread favourite di forum?

thread kuin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 12:40 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
    - mar

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
   - novel emosi

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
    - lutut

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
    - bungee jump/skydiving


5. Pencapaian yang paling membanggakan?
    - result masa sekolah (je lah , masuk U hancuss)

6. Kopi atau tea?
    - kopi

7. Handphone pertama yang anda ada?
    - nokia

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
    - dua2

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
    - sesuai dgn kelulusan

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
      -  hurmmm


11. Apple atau android?  

      - android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
      - hwang xiao ming


13. Define "perfect" day bagi anda.
      - sempurna segala segi

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
      - arab/hangul

15. Pernah curang?
      - tak pernah

16. Lagu yang paling kerap di-replay?

      - buat masa sekarang, again, by turbo

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
      - makan jalil hamid....haha laporrr

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
      - mungkin

19. Tidur atau makan?
      - tidur


20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
      - pergi jauh


21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
      - 2 dari 6

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
      - SA


23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
      korea


24. Lagu paling suka karaoke?
      memori daun pisang...

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
      purse, handphone

26. Apakah kuih raya kegemaran?
      tart nenas

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
      bermalasan di rumah

28. Suka join marathon tak?
      kadang2

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
      cycling

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
      termenung ingat mimpi

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
      3A & 5A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
      takut jugak

33. Pernah guna flos gigi?
      pernah

34. Perfume kegemaran anda?
      incanto shine

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
      merah

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
      percaya

37. Benda paling anda suka kumpul?
      fridge magnet

38. Suka iron baju tak?
      paling malas

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
      masak lemak cili api

40. Suka tidur petang?
      tak berapa suka

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
      average - 6

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
      target dulu 27, tapi dah terlepas

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
      iceland

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
      pernah sebab kita je kena paham dia

45. Career-first atau family-first?
      family

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
      rehat kt rumah

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
      kereta, senang bergerak

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
      memori zaman belajar

49. Prefer buku atau ebook?
      buku

50. Thread favourite di forum?
      MPS


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
nak main gak la..meols tengah tade motivasi nak keje

1. Nama samaran / panggilan?
- nama sendiri

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
- Anita Cobby - The Crime that Shocked the Nation

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
- jari

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
- travel sensorang

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
- keje ngan mnc company (s)

6. Kopi atau tea?
- kopi

7. Handphone pertama yang anda ada?
- nokia tak ingat apa model

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
- kfc la..kfc for life

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
- minat la jugak sikit2..meols paling paham keje meols yang ni tapi banyak sangat adhoc tah pape..meluat pulak

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
- hati..

11. Apple atau android?
- apple tu untuk bebudak yang nak justification je so android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
- tak minat selebriti

13. Define "perfect" day bagi anda.
- perfect day ialah hari cuti, purse penuh

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
- mandarin

15. Pernah curang?
- belum

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
- lagu2 beyonce

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
- none

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
- ye

19. Tidur atau makan?
- tido

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
- depa semua dah kawen..so tak relevan

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
- 2 dari 5

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
- tade ig

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
- kdrama

24. Lagu paling suka karaoke?
- tak karok weh

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
- purse, lipbalm, hand sanitizer

26. Apakah kuih raya kegemaran?
- tak makan kuih raya

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
- rehat je..kalau memang kena keluar, keluar la..kalau tak lepak rumah je

28. Suka join marathon tak?
- tak penah

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
- jenjalan di tempat sejuk (mall )

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
- tengok jam kat hempon

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
- upsr 4A, spm 2A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
- takut la..kalau tak kerana terpaksa, tak hingin nak g klinik gigi

33. Pernah guna flos gigi?
- wajib..special floss pulak tu

34. Perfume kegemaran anda?
- yang ada vanilla based

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
- hijau..biru..koser sangat

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
- percaya..meols keje je terus sign up insurans

37. Benda paling anda suka kumpul?
- tade

38. Suka iron baju tak?
- depends

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
- semua pon suka..sup sayur bayam merah

40. Suka tidur petang?
- tak

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
- cantik ke citer dia

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
- depends la jugak..stabilkan diri sendiri dulu

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
- machu pichu

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
- penah..dia clingy sangat dan meols rimas

45. Career-first atau family-first?
- career stabil untuk support family..so dedua pon penting

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
- makan ubat sendiri je sobsob

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
- meols beli kete dulu sebab masa tu nak guna kete kan..

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
- banyak

49. Prefer buku atau ebook?
- buku..boleh amek bau paper

50. Thread favourite di forum?
- thread cdm teragung hanis haizi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 12:54 PM | Show all posts
Edited by Minami2013 at 11-10-2018 09:32 AM

1. Nama samaran / panggilan?
Kat forum minami

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Tak ingat. Tapi plan nk baca buku billion dollar whale

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Ada. Kat jari telunjuk.

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Sukan lasak mcm bungee jumping

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
Dapat anugerah bidang yg i suke.

6. Kopi atau tea?
Mestilah kopi

7. Handphone pertama yang anda ada?
Nokia

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
Ayam grg McD

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
I cuma ikut flow

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Rupa

11. Apple atau android?
ios

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
Jude law

13. Define "perfect" day bagi anda.
Hujan dan cuaca sejuk, boleh tgk movie sepanjang hari

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
Arab

15. Pernah curang?
Emmmm

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
Yang terbaru lost on you-LP

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
Lost on you

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Ya

19. Tidur atau makan?
Tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
Pasrah

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
Emmmm... bukan awal dan bukan hujung

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
Tak de. Bergantung kpd siapa yg rajin update.

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
The holiday

24. Lagu paling suka karaoke?
Tak suke karaoke

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
Brg basic skincare, mekap & tisu.

26. Apakah kuih raya kegemaran?
Tart nenas

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
Rehat di rumah

28. Suka join marathon tak?
Tak

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Jalan2 pegi pasar tgk brg2 rare

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Baring2 dulu dlm 5 minit atau lebih

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
4A & 8A

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
Tak, lepas buat braces tak de dah rase takut.

33. Pernah guna flos gigi?
Ya

34. Perfume kegemaran anda?
Lancom tresor

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Hitam

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
Ya

37. Benda paling anda suka kumpul?
Resit

38. Suka iron baju tak?
Tak

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Singgang

40. Suka tidur petang?
Ya

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
6.5  

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
Kalau tgk cite familiar wife umur awal 30s adalah yg pls sesuai utk kahwin. Masing2 dah stabil fizikal & emosi. Tapi tu semua jodoh.

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
Swiss

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
Tak pernah

45. Career-first atau family-first?
Family

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Rehat dulu unless nk mc

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Kereta. Keperluan.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Keguguran

49. Prefer buku atau ebook?
Buku

50. Thread favourite di forum?
Isu semasa, politik, gosip artis, emosi & travel

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
Kawan2 panggil saya snow white

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Alamak mcm dah lama je tak baca buku  

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Parut kene ekzos motor dekat betis

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Bungy jump. Tapi takut ya amat!

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
Dpt kawen dengan lelaki idaman

6. Kopi atau tea?
Kopi

7. Handphone pertama yang anda ada?
Alcatel

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
Ayam mekdi

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
Kerja. Mula2 sebab suami suruh lama2 suka. Dulu kerja yg mmg minat pastu tukar kerjaya.

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Rupa sebab hari2 nak belek rupa dia.

11. Apple atau android?
Apple.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
Ayomak Johnny Depp aci tak?

13. Define "perfect" day bagi anda.
Dapat berehat dan keluar makan yg sedap2.

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
Arab.

15. Pernah curang?
Curang? Apa tu? Tiada dalam kamus hidupku.

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
Jampi- hael

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
Skyfall- adele

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Tengok la keadaan. Kadang2 ye, kadang2 tak. Bergantung.

19. Tidur atau makan?
Tido

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
Adoii nangis tak berlagu.

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
Anak tengah dari empat

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
Suami. Saja nak stalk dia

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
Mr. Bean series

24. Lagu paling suka karaoke?
Tak reti menyanyi lah

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
Wipe-tissue

26. Apakah kuih raya kegemaran?
Kuih siput

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
Keluar jalan. Sbb weekdays sibuk kerja

28. Suka join marathon tak?
Tak.
29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Hiking

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Baca doa

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
4 A & 7A 1B

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
Tak

33. Pernah guna flos gigi?
Selalu

34. Perfume kegemaran anda?
Chanel

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Warna biru

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
Percaya

37. Benda paling anda suka kumpul?
Kristal

38. Suka iron baju tak?
Wajib iron semua.

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Ayam masak merah

40. Suka tidur petang?
Tengok keadaan

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
Amboi nak kene angkat bakul sendiri. Errr 7?

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
Depends la kot. Bila mmg dah bersedia. Tak kira la umur berapa.

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
Maldives

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
Pernah. Sebab dia jeles saya dgn kawan2 saya yg lain.

45. Career-first atau family-first?
Family la.

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Duk UK ni payah sikit la nak gi klinik. Rehat dan rawat sendiri.

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Rumah la. Rumah asset harga makin naik. Kereta tu liabilities.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Jumpa suami untuk pertama kali.

49. Prefer buku atau ebook?
Buku. Baru feel sebab boleh selak and bau kertas.

50. Thread favourite di forum?
Thread ni la epistemology

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 02:11 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?C...

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
The Reasons I Won't Be Coming .. kotttt, tak hengat la..

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Ada2..

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Scuba diving

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
Hahaha.. Executive Best Performance Award ke namanya.. lupa dah

6. Kopi atau tea?
Tea

7. Handphone pertama yang anda ada?
Siemen

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
KFC Original ofcos

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
Field tu minat tapi kerja tu tak semenarik dulu..

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Hmmm.. duit tapi rupa tu at least sedap mata memandang la..

11. Apple atau android?
Android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
Erk? tak pernah terfikir pulak..

13. Define "perfect" day bagi anda.
Marathon the Lord of the Rings trilogy... yip yip hooray

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
Mandarin

15. Pernah curang?
Hmm.. not really

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
Adele - Chasing pavement

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
Ed Sheeren - Perfect

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Bolehhh.. diri sendiri pun tiris merata

19. Tidur atau makan?
Tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
haha.. I guess I have to learn to accept it.. bukan boleh paksa hati orang..

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
2 of 6

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
No ig

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
The big bang theory

24. Lagu paling suka karaoke?
tak minat karaoke langsung..

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
tisu

26. Apakah kuih raya kegemaran?
tart nenas

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
depends on the mood jugak..

28. Suka join marathon tak?
takkkk.. sebab bersesak2 dengan orang ramai

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Snorkeling

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Check jam pukul berapa

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
straight As .. aaahhh zaman student yang lama berlalu

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
a little bit.. especially kalau buat scaling, ngilu dowh

33. Pernah guna flos gigi?
tak pernah

34. Perfume kegemaran anda?
AGift with care - Benevolence

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Entah..tak perasan pulak

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
hmmm penting tu penting tapi nak claim bukan main susah lagi & tak semua boleh claim..
kalau medical card lagi la leceh, certain diagnose kena buat up front duit sendiri etc etc

37. Benda paling anda suka kumpul?
Komik & dvd

38. Suka iron baju tak?
urghhh tak langsung

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Sambal tumis dan gulai ikan

40. Suka tidur petang?
Tak

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
5.. jawapan selamat..hehe

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
rasanya 26-27 ok untuk kahwin tapi ikut masing2 la..

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
Queenstown NZ

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
ada je.. basically sebab semakin busy dan akhirnya renggang.. pastu memasing dah kekok nak contact, lagipun memasing sibuk dengan family sendiri..
kalau gaduh zaman sekolah tu sebab immature la, zaman drama queen..

45. Career-first atau family-first?
Family

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Pergi klinik sebab nak ambil MC & ubat.. tapi the next day kalau still sakit memang rehat kat rumah je..

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Kereta dulu baru rumah.. rumah kena kumpul duit lama sikit..haha

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Wedding day.. tapi penat namatiiiiii

49. Prefer buku atau ebook?
Book!

50. Thread favourite di forum?


Thread Nowa Danish..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 02:39 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan? emi / sudin / adi
2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun? manual mesin pemotong
3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan? badan xde, kat kaki byk
4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat? lempang boss
5. Pencapaian yang paling membanggakan? ramai secret admire
6. Kopi atau tea? tea
7. Handphone pertama yang anda ada? 3310
8. Ayam kfc atau ayam mcd? ayam KFC
9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain? kerja, minat
10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa? rupa
11. Apple atau android? android
12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda? Karina Nose
13. Define "perfect" day bagi anda. ngeteh dlm suasana berkabus sambil melihat pokok2 hijau
14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih? arab
15. Pernah curang? pernah kejap
16. Lagu yang paling kerap di-replay? amboi-altimet
17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini - lagu jin ahmad albab dlm gua...din din din din din din din..wekkk!!!
18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak? boleh
19. Tidur atau makan? makan
20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup? letupkan rumah gf tu pakai C4
21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik? 3 dari 5
22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa? sifu2 utk motivasi
23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite? GTO
24. Lagu paling suka karaoke? salju di danau rindu - mamat
25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah) IC dan lesen
26. Apakah kuih raya kegemaran? kuih corn flakes madu
27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan? jalan
28. Suka join marathon tak? tak suka
29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka? futsal/badminton
30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur? cek tepon dah profit ke blom
31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah) 4A 1B, 5A 3B
32. Takut tak kalau kena jumpa dentist? tak
33. Pernah guna flos gigi? tak
34. Perfume kegemaran anda? kasturi putih
35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah? purple tu pon org bagi
36. Percaya tak yang insurans tu penting? tak
37. Benda paling anda suka kumpul? duit emas
38. Suka iron baju tak? tak
39. Satu masakan ibu yang paling anda suka? sambal telur rebus
40. Suka tidur petang? tak
41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda? 1.86
42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain? 25
43. Tempat yang paling teringin nak bercuti? Italy
44. Pernah putus kawan? Kenapa? tak pernah
45. Career-first atau family-first? family
46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh? ke klinik amik MC
47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa? kereta sbb nk bawa parents jln2
48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila? banjir dlm keadaan tgh tidur dan sorg2 dlm rumah, sedar bila air kene badan
49. Prefer buku atau ebook? buku
50. Thread favourite di forum? isu semasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 02:47 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
- Fe***

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
- Erk, tak ingat coz lama tak baca buku

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
- Ada, bekas chicken pox coz kena masa umur menjangkau 30

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
- Tattoo

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
- Kalau sekarang macam belum ade je Kalau time sekolah dulu pernah mewakili sekolah dalam pertandingan karangan & mendapat tempat pertama. Lepas tamat sekolah, cikgu datang ke rumah minta izin simpan buku karangan sebagai panduan mengajar

6. Kopi atau tea?
- Tea of course

7. Handphone pertama yang anda ada?
- Nokia butterfly second hand

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
- Kfc

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
- Masa study dulu pilihan system UPU yang bagi so amik jer, tapi dah 10 thn abis study still takda rezeki kerja bidang time study dulu so i slowly switch pg bidang lain (masih dalam proses ambi pengalaman untuk upgrade). So next year plan nak amik course banyak2 & sambung study sambil bkerja

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
- Keserasian. And ada rupa sikit Duit tu boleh dicari. Me and my husband bmula dari zero & sekarang ni slowly naik (hopefully apa yang kitaorg plan tercapai)

11. Apple atau android?
- Android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
- Nick Bateman. Sebab dia hot

13. Define "perfect" day bagi anda.
- Hari yang smooth jer, and paling best kalau dapat good news!

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
- Perancis

15. Pernah curang?
- Pernah masa couple dulu2

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
- You're the reason

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
- You're the reason juga kot

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
- Yes, tapi tiada ketiga & seterusnya

19. Tidur atau makan?
- Tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
- Cinta tak boleh dipaksa. Move on je lah. Banyak lagi kumbang diluar sana sis

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
- Ketiga dari tiga orang adik beradik

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
- Takda yang spesifik. Tapi biasanya i akan click story

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
- Lama xtengok drama so takda yang minat buat masa ni

24. Lagu paling suka karaoke?
- I'm not the only one - Sam Smith

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
- Handphone, tissue / handkerchief, vaseline, hand sanitizer, dompet

26. Apakah kuih raya kegemaran?
- Kuih lapis sarawak

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
- Tengok juga kalau ada tempat nak pergi so akan keluar berjalan. kalau tak prefer duduk rumah layan movie

28. Suka join marathon tak?
- Pernah juga 2 kali

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
- Jungle trekking kot

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
- Setiap hari husband i akan bangun dulu, lepas tu baru dia kejutkan i. benda pertama i akan buat, i akan minta dia 2 minit extra untuk tido

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
- UPSR (3A, 1B)
- PMR (5A, 3B)

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
- Tak takut, in fact i teringin nak pergi. Tunggu la next year kot haha

33. Pernah guna flos gigi?
- Pernah juga tapi tak selalu

34. Perfume kegemaran anda?
- Fruity & bau manis. One of my fave - Lollipop by Mariah Carey

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
- Hijau kot?

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
- Percaya tapi sampai sekarang tak ambi lagi

37. Benda paling anda suka kumpul?
- Duit syiling

38. Suka iron baju tak?
- Tak suka

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
- Ayam masak daun sabuas

40. Suka tidur petang?
- Tidur mungkin tak, baring yes!

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
- 5 kot

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
- Before 30 tapi i kawen umur 32

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
- Maldives / Paris

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
- Pernah. Kwn i tetiba menjauhkan diri dari group kitaorg, left group whatsapp & unfollow kat media social. Reason? Tak pernah tahu. I pernah confront dia tanya, tapi dia bagitau "i perlukan masa sendiri". End up dia ada circle of friends baru. Kalau terserempak kat mana2 dia takkan tegur dulu melainkan kita  tegur dulu.

45. Career-first atau family-first?
- Can i say both?

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
- Kalau faktor umur sekarang memang terus pergi ke klinik

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
- Kereta dulu baru rumah. Sebab keperluan

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
- Kenangan masa sekolah dulu, zaman masih pakai surat & telefon rumah untuk berinteraksi. Pstu kalo pergi rumah kawan, pangil nama kuat-kuat dari luar. Petang tak sabar nak main kat luar dengan kawan-kawan, balik rmh baju seluar mesti kotor sebab kadang-kadang jatuh basikal (main basikal tak pegang handle ) dan banyak lagi kenangan yang budak-budak sekarang tak buat dah

49. Prefer buku atau ebook?
- Ebook

50. Thread favourite di forum?
- MPS

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2018 02:47 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
Laling

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Twilight

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
ada

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
skydiving

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
cant think of any

6. Kopi atau tea?
coffee

7. Handphone pertama yang anda ada?
3210 nokia

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
kfc

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
no choice

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
duit

11. Apple atau android?
android

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
zul aripin kih kih kih

13. Define "perfect" day bagi anda.
on the bed watching friends

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
french

15. Pernah curang?
yeah

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
head, shoulder, knees and toes hahahhahha

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
happy feet song

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
tak

19. Tidur atau makan?
tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
move on

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
3 from 4

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
nothing particular

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
friends

24. Lagu paling suka karaoke?
na

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
wallet

26. Apakah kuih raya kegemaran?
tat nanas

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
rumah

28. Suka join marathon tak?
tak

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
berbasikal

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
gosok gigi

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
5a - upsr - SRP - 10agg

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
takut

33. Pernah guna flos gigi?
yeah

34. Perfume kegemaran anda?
hermes

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
oren

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
yes

37. Benda paling anda suka kumpul?
handbag hehhehe

38. Suka iron baju tak?
suka

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
lemak keladi

40. Suka tidur petang?
x

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
8 kot hahhaha

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
25

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
maldives

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
yes - bermuka

45. Career-first atau family-first?
family

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
klinik

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
kereta - senang bergerak

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
melancong swiss

49. Prefer buku atau ebook?
ebook

50. Thread favourite di forum?
kak kepam hahhahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 03:26 PM | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan? ~ sue

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun? ~ Projek Seram Lif

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan? ~ siku kanan

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat? ~scuba

5. Pencapaian yang paling membanggakan?~sky dive

6. Kopi atau tea?~ tea

7. Handphone pertama yang anda ada?~nokia butterfly

8. Ayam kfc atau ayam mcd?~ayam KFC

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?~kerja takda pilihan

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?~duit

11. Apple atau android?~apple

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?~ -

13. Define "perfect" day bagi anda.~ bukak mata pagi2 ada dalam sleeping bag (indahnyaaaa rasa)

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?~bahasa france

15. Pernah curang?~pernah

16. Lagu yang paling kerap di-replay?~james arthur - naked

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini ~john mayer - i don't trust myself

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?~yup dah tentu

19. Tidur atau makan?~makan

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?~report LGBT teros.. amalkan gay kahhhh.. hahaha

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?~ kedua dari lima

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?~Mlstudiosmy , best denga org bebel2

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?~ english devious maids/ korea Detective K

24. Lagu paling suka karaoke? BSB-as long as u love me

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah) ~wet tissue

26. Apakah kuih raya kegemaran?~ tart nenaih

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?~keluarrrrr

28. Suka join marathon tak?~tak suka (kadang join sbb baju cantik)

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?~sky dive

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?~makan vitamin

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)~upsr 2 a 2 b. pmr 4a 4b

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?~tak.. suka.. lgpon free ada panel klinik.. sbb tu suka..

33. Pernah guna flos gigi?~setiap hari

34. Perfume kegemaran anda?~ Olympea Paco Rabbane

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?~dark blue

36. Percaya tak yang insurans tu penting?~sangat percaya

37. Benda paling anda suka kumpul?~buku

38. Suka iron baju tak?~suka

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?~randang mamaaa.. love sgt2

40. Suka tidur petang?~tak suka sbnrny.. tp kadang drive balik ptg ngantok sgt.. bantai tdooo

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?~7.7 la..

42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?terpulang. kalau da kne tangkap basah p jek la kawen.. menyusahkan laaaa

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?~USA

44. Pernah putus kawan? Kenapa?~haruslah pernah.. sebab duit.. pinjam pandaiiiiii sgt

45. Career-first atau family-first?~career sebenarnya...hmm ntah laaaa,

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?~klinik! harus..

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?~kereta. senang tak payah harap orang nak bergerak..

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?~dgn arwah abah

49. Prefer buku atau ebook?~buku seharusnya.. bau wangiii

50. Thread favourite di forum?~hahaa haruslah gosippppp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 05:15 PM | Show all posts
1.        Nama samaran / panggilan?
Nini

2.        Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
Crazy Rich

3.        Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
Belakang kaki due to bisul

4.        Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
Diving

5.        Pencapaian yang paling membanggakan?
Able to complete Skytrex

6.        Kopi atau tea?
Kopi

7.        Handphone pertama yang anda ada?
Alcatel

8.        Ayam kfc atau ayam mcd?
Ayam Mcd

9.        Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
Takda pilihan lain

10.        Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
Duit

11.        Apple atau android?
Apple
12.        Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
Sam Claflin

13.        13. Define "perfect" day bagi anda.
No boss around

14.        14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
German

15.        Pernah curang?
Yes

16.        Lagu yang paling kerap di-replay?
Beautiful – Bazzi

17.        Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
New Light – John Mayer

18.         Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
Yes

19.        Tidur atau makan?
Both

20.        Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
Sawan LOL

21.         Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
Sulung, 3 Siblings

22.        Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
Thegoodquote

23.        Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
Love, Rosie sbb sweet sgt2 citer tuhh

24.        Lagu paling suka karaoke?
Don’t Speak

25.        Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
Sunscreen

26.        Apakah kuih raya kegemaran?
Samprit

27.        Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
Berehat kat rumah

28.        Suka join marathon tak?
Yes

29.        Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
Jungle Trekking


30.        Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
Tgk phone

31.        Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
4A , 7A1B

32.        Takut tak kalau kena jumpa dentist?
Nope

33.        Pernah guna flos gigi?
Yes

34.        Perfume kegemaran anda?
Bvlgari

35.        Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
Hitam

36.        Percaya tak yang insurans tu penting?
Yes

37.        Benda paling anda suka kumpul?
Duit Syiling

38.        Suka iron baju tak?
Nope

39.        Satu masakan ibu yang paling anda suka?
Kari Kambing

40.        Suka tidur petang?
Of Course

41.        41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
8

42.        42. Umur paling ideal untuk berkahwin? Atau depends kepada ciri-ciri lain?
28

43.        Tempat yang paling teringin nak bercuti?
Scandinavia Countries

44.        Pernah putus kawan? Kenapa?
Yes, mulut kawan jahat

45.        45. Career-first atau family-first?
Family First

46.        Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
Klinik

47.        Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
Kereta

48.        Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
Being cheated

49.        Prefer buku atau ebook?
Buku

50.        Thread favourite di forum?
Misteri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Nama samaran / panggilan?
- Mat

2. Buku last yang dibaca, tanpa skip satu muka surat pun?
- Going Places

3. Ada parut luka yang jelas di bahagian badan?
- ada

4. Apa benda yang nak sangat cuba tapi takut nak buat?
- approach sorang Forummer

5. Pencapaian yang paling membanggakan?
- banyak. tapi yang paling bangga kalau dapat buat mak ayah senyum/happy

6. Kopi atau tea?
- teh.

7. Handphone pertama yang anda ada?
- 3310

8. Ayam kfc atau ayam mcd?
- ayam kepci

9. Kerja/study sekarang memang minat / orang suruh / takda pilihan lain?
- Rezeki dapat kerja ni.

10. Sebagai pasangan hidup, pilih duit atau rupa?
- Personaliti

11. Apple atau android?
- both.

12. Kalau boleh pilih satu selebriti untuk jadi pasangan hidup, siapa pilihan anda?
- Zahirah Macwilson

13. Define "perfect" day bagi anda.
- Weekend.

14. Kalau boleh pilih untuk mahir dalam satu bahasa, bahasa apa yang dipilih?
- bahasa haiwan

15. Pernah curang?
- Dah kena tinggal, nak curang pun tak sempat.

16. Lagu yang paling kerap di-replay?
- Come Fly With Me

17. Namakan satu lagu yang menggambarkan perasaan anda ketika ini
- Gone by Nysnc

18. Anda sejenis yang boleh bagi peluang kedua tak?
- tak. maaf

19. Tidur atau makan?
- Makan lepastu tidur

20. Apa yang anda lakukan kalau your current bf/gf, end up pilih your siblings sebagai pasangan hidup?
- Aku pilih adik/kakak perempuan dia plak jadi pasangan hidup

21. Anda anak ke berapa, daripada berapa adik beradik?
- Sulung. 5 orang jantan.

22. Setiap hari wajib akan tengok instagram siapa? Kenapa?
- kucing. suka kucing.

23. Drama english/melayu/korea/etc paling favourite?
- paling favourite tu tak ada. tapi layan je sitcom lama2.

24. Lagu paling suka karaoke?
- Dah lama tak karaoke. Selalu karaoke lagu Bruno Mars.

25. Senaraikan item yang penting dalam handbag wanita (kalau anda lelaki, hentam ja lah)
- Yang aku tahu, simpan phone aku dalam handbag dia je bila keluar berdua. Apa dia nak letak dalam tu sukahati dia la.

26. Apakah kuih raya kegemaran?
- Kek belacan Sarawak

27. Weekend suka berehat kat rumah atau keluar berjalan?
- Berehat kat rumah bersama kucing.

28. Suka join marathon tak?
- Suka kalau ada geng.

29. Aktiviti outdoor yang paling anda suka?
- Bercanda di pasiran pantai, Kita bersama memadu asmara, Cinta setia.

30. Benda pertama yang dibuat lepas bangun tidur?
- tengok phone

31. Share result UPSR & PMR. (SPM tak payah)
- tak membanggakan.

32. Takut tak kalau kena jumpa dentist?
- tak takut.

33. Pernah guna flos gigi?
- pernah.

34. Perfume kegemaran anda?
- kegemaran tu takda. tak pandai pilih. kalau aku rasa ok, aku beli. Sekarang guna Dior.

35. Warna apa yang sebenarnya anda tak suka pun, tapi banyak baju sebenarnya warna tu lah?
- banyak baju warna hitam

36. Percaya tak yang insurans tu penting?
- percaya

37. Benda paling anda suka kumpul?
- Kucing hidup

38. Suka iron baju tak?
- tak suka tapi kena buat

39. Satu masakan ibu yang paling anda suka?
- semua masakan dia aku suka.

40. Suka tidur petang?
- Kalau penat tu kadang tertidur juga

41. Dari skala 1 paling rendah ke 10 paling tinggi, berapa cantik/handsomekah anda?
- 11

42. Umur paling ideal untuk berkahwin?
Atau depends kepada ciri-ciri lain?
- bila dah sampai jodoh.

43. Tempat yang paling teringin nak bercuti?
- Turkey

44. Pernah putus kawan? Kenapa?
- sebab masing2 ada kehidupan masing2

45. Career-first atau family-first?
- family-first

46. Kalau anda tak sihat, adakah anda yang jenis terus ke klinik atau rehat ja kat rumah sampai sembuh?
- Rehat dan makan ubat jika ada. Kalau takda baru.pergi klinik.

47. Beli rumah atau kereta dahulu? Kenapa?
- Rumah penting lagi tapi aku beli kereta dulu.

48. Memori / kenangan yang takkan lupa sampai bila-bila?
- Kenangan bersama keluarga

49. Prefer buku atau ebook?
- Buku

50. Thread favourite di forum?
- thread fav takda.



ps: dah lama tak buat benda gini. buat la lagi banyak2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 03:24 PM GMT+8 , Processed in 0.132811 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list