Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5660
View
92
Reply

Unifi atau Maxis Fibre?

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2019 10:35 PM | Show all posts
trunks replied at 26-6-2019 12:31 AM
eh ada lagi haha
sekarang unifi ada 300mbps 199rm saja taumurah tu..hehe cuma rumah yang saya
ba ...

Woooo.... murah nya, Maxis aku hanya 30 mbps sudah 100 lebih, tak tukar selama 3 tahun lebih dah, murah nya, nak tukar lah ....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:05 PM | Show all posts
mandyeng8889 replied at 25-7-2019 10:35 PM
Woooo.... murah nya, Maxis aku hanya 30 mbps sudah 100 lebih, tak tukar selama 3 tahun lebih dah,  ...

Tapi, Maxis bukan ada plan baru ke, tapi plan baru same je.... slow slow slow....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:06 PM | Show all posts
angsooang replied at 26-6-2019 12:15 AM
orang duduk apartment dapat ler pakai, yang lain pakai tm juga last last

Tapi apartment susah pakai kan, Maxis kurang sikit kan??
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:12 PM | Show all posts
Maxis sangat sangat bagus... sbb mereka modem cepat rosak dan tak berfungsi, baru install tak sampai setengah tahun, nak tukar baru....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:15 PM | Show all posts
larrylai123456 replied at 25-7-2019 11:05 PM
Tapi, Maxis bukan ada plan baru ke, tapi plan baru same je.... slow slow slow....

Setuju, sbb aku terpaksa bayar ke maxis, tapi masalah tak selesaikan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 01:21 AM | Show all posts
mandyeng8889 replied at 25-7-2019 10:35 PM
Woooo.... murah nya, Maxis aku hanya 30 mbps sudah 100 lebih, tak tukar selama 3 tahun lebih dah,  ...

jangan tunggu lagi awak esok juga zass, hehe
saya ni kena pindah area unifi lah nampaknya
sebab taman baru hazab tak ada unifi pun hampeh

pedih hati saya orang show off,download 100mbps

kalau awak dah langgan nanti jangan lupa share sini
download speed, bagi saya semangat sikit keke

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:29 PM | Show all posts
trunks replied at 26-7-2019 01:21 AM
jangan tunggu lagi awak esok juga zass, hehe
saya ni kena pindah area unifi lah nampaknya
sebab  ...

Masalah ke pindah area unifi? Bukan lagi bagus ke?
Maxis home fibre kata je ada coverage tapi asyik drop je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:33 PM | Show all posts
larrylai123456 replied at 25-7-2019 11:06 PM
Tapi apartment susah pakai kan, Maxis kurang sikit kan??

Apartment ramai orang pakai TIME. Maxis slow.. I landed pun slow gak..
Kalau you duduk apartment better pilih TIME atau Unifi la.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:59 PM | Show all posts
cocopuff replied at 26-7-2019 05:29 PM
Masalah ke pindah area unifi? Bukan lagi bagus ke?
Maxis home fibre kata je ada coverage tapi asy ...

memang nak pindah area ada Unifi..cuma yelah
sekarang baru saja pindah rumah sewa baru ni
kena ambil masa juga nk cari area unifi
rumah  nak pindah lagi..tapi memang
nak pindah area Unifi hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 10:51 AM | Show all posts
trunks replied at 26-7-2019 05:59 PM
memang nak pindah area ada Unifi..cuma yelah
sekarang baru saja pindah rumah sewa baru ni
kena a ...

Pilahan bijak. Unifi ok. Ramai orang cakap kalau compare unifi dgn lain, unifi coverage lagi besar. Landed house no problem apartment pun no problem.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 10:18 PM | Show all posts
cocopuff replied at 29-7-2019 10:51 AM
Pilahan bijak. Unifi ok. Ramai orang cakap kalau compare unifi dgn lain, unifi coverage lagi besar ...

Coverage besar?? Maxis coverage besar jg tapi tak berbeza pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 10:19 PM | Show all posts
cocopuff replied at 26-7-2019 05:33 PM
Apartment ramai orang pakai TIME. Maxis slow.. I landed pun slow gak..
Kalau you duduk apartment  ...

Best nya, is time tukar lo...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 03:02 PM | Show all posts
Unifi dah ada pakej 30mbps Unlimited harga RM89 sebulan... Nak subscribe boleh PM saya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list