Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5707
View
92
Reply

Unifi atau Maxis Fibre?

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2019 11:45 PM | Show all posts
eetodee replied at 27-12-2018 10:38 AM
iolss pun baru terminate asterukkk kemarin. Sekarang tengah survey2 nak pakai maxis fibre atau unifi ...

pakai la hypptv unifi macam macam siaran ada best weh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ladycaca75 replied at 18-6-2019 11:42 PM
ramai je competitor tm sekarang tapi user still ramai gak. kenapa? sebab orang tahu tm je yg relia ...

Like hello, Sapa jah competitor TM ??? Plg2 pn TIME... tp TIME kat KL jah yg byak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 11:57 AM | Show all posts
ladycaca75 replied at 18-6-2019 11:39 PM
Time ni memang target bandar je kan, kesian la penduduk luar bandar... nasib baik ada tm

ya memang ada bandaraya paling besar sahaja
pdan target bangunan tinggi,itu pun dah
untung kot pada dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:14 AM | Show all posts
Orix replied at 18-6-2019 11:46 PM
Like hello, Sapa jah competitor TM ??? Plg2 pn TIME... tp TIME kat KL jah yg byak...

haah TIME mana nak buat dekat kampung kampung ni, nasib baik ada tm jaa buat unifi area kmpung
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:15 AM | Show all posts
trunks replied at 19-6-2019 11:57 AM
ya memang ada bandaraya paling besar sahaja
pdan target bangunan tinggi,itu pun dah
untung kot  ...

orang duduk apartment dapat ler pakai, yang lain pakai tm juga last last
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:16 AM | Show all posts
ladycaca75 replied at 18-6-2019 11:45 PM
pakai la hypptv unifi macam macam siaran ada best weh

betul tu channel sukan pun banyak, tkyah pakai astro dahler mahal ulang crita sama
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:19 AM | Show all posts
trunks replied at 15-5-2019 04:30 PM
maksud saya di bandar2 besar saja hehe
saya selalu berangan dengan speed tak menahan
laju (beran ...

eh 100 mbps unifi tu dah dikira laju dah you nak laju macam mana lagi i download movie sekejap je siap
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:21 AM | Show all posts
supermario replied at 18-6-2019 11:16 PM
maxis tumpang line tm je kan? baik la pakai unifi luas sikit coverage

aah sebab tu connection dia tak stable mana. murah tapi tak brbaloi buat apa kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:31 AM | Show all posts
angsooang replied at 26-6-2019 12:19 AM
eh 100 mbps unifi tu dah dikira laju dah you nak laju macam mana lagi  i download movie sekejap  ...

eh ada lagi haha
sekarang unifi ada 300mbps 199rm saja taumurah tu..hehe cuma rumah yang saya
baru pindah tak ada coverage pula.hampeh
tapi sekarang ini bukan keutamaan sebab
sekarang sudah gila tengok Netflix kat
smart tv..
speed Digi infinite pun sudah cukup baik
20mbps laju boleh streaming Netflix
tanpa gangguan ekeke

nis.png


tapi,tetap terliur tengok 300mbps
nak juga satu hari nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:32 AM | Show all posts
angsooang replied at 26-6-2019 12:15 AM
orang duduk apartment dapat ler pakai, yang lain pakai tm juga last last

betul tu awak.mana yang tak ada unifi,
kena juga langgan streamyx
1mbps macam speed gprs keke
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Unifi vs maxis fibre
Walaupun lebih murah ai mmg trauma dh nak pakai maxis fibre
Their service after sale totally @3'3"*",

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 03:46 PM | Show all posts
Edited by trunks at 10-7-2019 04:07 PM

hypptv tu nk tgk movi pon thru server baik X pyah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:23 AM | Show all posts
GigaMom replied at 5-7-2019 09:58 AM
Unifi vs maxis fibre
Walaupun lebih murah ai mmg trauma dh nak pakai maxis fibre
Their service aft ...

I pun pakai maxis fibre memang slow. Kadang2 connection down sampai berjam takde internet. Frust gilerr..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 09:18 PM | Show all posts
vivilam replied at 24-7-2019 11:23 AM
I pun pakai maxis fibre memang slow. Kadang2 connection down sampai berjam takde internet. Frust g ...

Teragak dah, maxis guna plan murah tipu korang... tak perasan ke??
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 09:27 PM | Show all posts
zerosky8889 replied at 24-7-2019 09:18 PM
Teragak dah, maxis guna plan murah tipu korang... tak perasan ke??

Aku dah tukar plan dah, maxis fibre 100 mpbs still tak tak feel .... bodoh lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 09:36 PM | Show all posts
chinglaimei replied at 24-7-2019 09:27 PM
Aku dah tukar plan dah, maxis fibre 100 mpbs still tak tak feel .... bodoh lah

Tempat aku langsung tk support maxis , hanya support Unifi, cepat gila, load movie hanya 10 saat...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 09:41 PM | Show all posts
angsooang replied at 26-6-2019 12:19 AM
eh 100 mbps unifi tu dah dikira laju dah you nak laju macam mana lagi  i download movie sekejap  ...

Nak ni aku support, mmg cepat... tak tipu, plan berbalai, murah dan cepat.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:00 PM | Show all posts
tanlaihing replied at 24-7-2019 09:41 PM
Nak ni aku support, mmg cepat... tak tipu, plan berbalai, murah dan cepat.....

Huhu, best ke??
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:13 PM | Show all posts
chinglaimei replied at 24-7-2019 09:27 PM
Aku dah tukar plan dah, maxis fibre 100 mpbs still tak tak feel .... bodoh lah

betul kan?? dah agak korang buat macam tu

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:18 PM | Show all posts
tanlaihing replied at 24-7-2019 09:36 PM
Tempat aku langsung tk support maxis , hanya support Unifi, cepat gila, load movie hanya 10 saat.. ...

Unifi bukan sama dengan maxis cepat ke, sbb saya guna maxis, macam ok je....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098139s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list