Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5742
View
92
Reply

Unifi atau Maxis Fibre?

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 15-5-2019 04:30 PM | Show all posts
Edited by trunks at 15-5-2019 04:36 PM

maksud saya di bandar2 besar saja hehe
saya selalu berangan dengan speed tak menahan
laju (berangan saja sebab kalau baca komen negative
takut juga) berapa saat lah kan kalau download movies

dan selalu berangan loading time dekat facebook ke
atau websites.tapi saya pernah langgan yang paling laju
dalam hidup saya 100 mbps unifi.takla laju mana pun
kalau masuk facebook.macam speed 8 mbps streamyx
gitu sajala..hehe
ohya awak belum sempat masuk page Time kan..ini saya
ada screenshot betapa bad nya service dia orang..
itu yang negative,cuba cari yang positif tak kan
tak ada kan hehe.kalau hanya negative tak kan
lah Time boleh hidup dah lama juga di wujud



11.png
22.png
33.png
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 05:05 PM | Show all posts
qwerty313 replied at 25-9-2018 07:07 PM
Btw, kalau nak guna androidbox ni kena at least berapa min internet speed?

Guna androidbox tak de min speed pun skang, guna internet mobile pun okay (4G, sebab pernah pakai). Tapi internet mobile kan mahal, kuota pun sikit, baik guna plan internet wifi.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 05:20 PM | Show all posts
tyrande_81 replied at 18-3-2019 06:20 PM
Unifi mahal la. Sama je sangkut... Menten je la

As a gamer la, aq amat bernasib baik pakai unifi. Ping League aku tak pernah jatuh dari 15ms. 15MS!. Main FFXIV server US pun connection excellent. Aku pnah pakai internet lain, hambar. Asyik mencarut tambah dosa. hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 09:58 PM | Show all posts
trunks replied at 15-5-2019 04:30 PM
maksud saya di bandar2 besar saja hehe
saya selalu berangan dengan speed tak menahan
laju (beran ...

Sorry necro thread lama. Tp just nk ckp yang kadang user feedback dkt FB not that reliable pon sebenarnya. Ramai kaki hentam TM pdhal beribu je orang kt luar sana yg puas hati dgn service and package TM sbnrnya. Just sayin..

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 10:00 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 11-6-2019 05:20 PM
As a gamer la, aq amat bernasib baik pakai unifi. Ping League aku tak pernah jatuh dari 15ms. 15MS ...

Sama la,  aku dok main CSGO, dah cuba mcm2 tenet, last2 Unifi jugak yg okay. Ping stable. Even pakai wifi pon playable lg without lag. So kalau main game mmg tiptop connection Unifi compared to others. Laju atau tak tu blakang cite la, aku lg pentingkan stability

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:41 AM | Show all posts
Edited by trunks at 13-6-2019 08:52 AM
fidra replied at 11-6-2019 09:58 PM
Sorry necro thread lama. Tp just nk ckp yang kadang user feedback dkt FB not that reliable pon seb ...

ya ada betulnya awak bagitau itu.
tapi yang saya reply itu,untuk Time hehe
dan masa saya guna Maxis Fibre dan unifi dulu lah ada
3 bulan.cantik saja pun speed,jaranglah ada
macam disconected.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:42 AM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 11-6-2019 05:20 PM
As a gamer la, aq amat bernasib baik pakai unifi. Ping League aku tak pernah jatuh dari 15ms. 15MS ...

awak guna yang mana yang kena carut tu hehe?

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:46 AM | Show all posts
Edited by trunks at 13-6-2019 08:52 AM
Tarmizi90 replied at 11-6-2019 05:05 PM
Guna androidbox tak de min speed pun skang, guna internet mobile pun okay (4G, sebab pernah pakai) ...
. Tapi internet mobile kan mahal, kuota pun sikit

ya dulu memang tak ada unlimited quota untuk mobile user,seksanya hidup hehe,tapi sekarang,saya guna Digi
unlimited quota,160rm sebulan..speed yang saya dapat kadang sehingga 20mbps.
okla dari tak ada sebab bukan semua area ada maxis fibre dan unifi coverage

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 01:38 PM | Show all posts
trunks replied at 13-6-2019 08:41 AM
ya ada betulnya awak bagitau itu.
tapi yang saya reply itu,untuk Time hehe
dan masa saya guna Ma ...

Oh haha. Bru perasan. Tu lah, they mainly focus on high rise buildings. Pape pun, In the end, user experience tu sndiri yg pnting utk tahu whther or not internet yg kite pakai tu sustainable tak in the long run. Takat ni pakai Unifi ok jugak la. So bila orang comment buruk2 tu mcm tak boleh relate sbb pakai mmg ok
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:16 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 24-9-2018 04:11 PM
ko nak laju sgt buat pe 100mbps...x utilise pun
baik pki maxis kurang skit harga

maxis tumpang line tm je kan? baik la pakai unifi luas sikit coverage
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:19 PM | Show all posts
tyrande_81 replied at 24-9-2018 04:22 PM
Mmg depa pakai port TM. Kawan aku kena, port TM dah habis. Kalau nak amik maxis fibre, maxis kena bu ...

better hypptv la daripada astro ulang ulang je cerita sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:21 PM | Show all posts
chetimor replied at 24-9-2018 06:05 PM
unifi cam cilaka sbb umah aku pakej lama 190.00 sekali dengan hyptv tu pun yg basic.. skamg unifi dh ...

tak yah tukar serious nanti kau menyesal. setakat ni line unifi je paling bagus nak compare dengan yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:23 PM | Show all posts
mawarika replied at 24-9-2018 10:24 PM
Unifi mmg haprak.. sejak akhir2 ni asyik tak dpt connect line tenet. Buat complaint pun sama aje.. t ...

aikk asal tempat aku unifi ok je? cuba ko gi walk in terus ke centre dia tanya ada masalah apa... ke ada internet shutdown sekejap ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:25 PM | Show all posts
tyrande_81 replied at 18-3-2019 06:20 PM
Unifi mahal la. Sama je sangkut... Menten je la

mahal la sebab connection stable, ingat nak maintenance tu free ke bro
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:28 PM | Show all posts
fidra replied at 21-2-2019 09:45 PM
So switch back la bro. Like i said, people should value stability more than speed. Your stability  ...

yes true, i used other telco and all fails me. give unlimited data but loading all day long whats the point
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:30 PM | Show all posts
fidra replied at 11-6-2019 09:58 PM
Sorry necro thread lama. Tp just nk ckp yang kadang user feedback dkt FB not that reliable pon seb ...

aku dah bertahun pakai tm okay je. kalau ada masalah report terus sehari selesai
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:32 PM | Show all posts
zakiu replied at 5-3-2019 04:20 AM
saya switch dari maxis ke tm, and setiap kali ada masalah TM solve it twice lagi cepat dari maxis. ...

betul tu aku pernah pakai maxis, berminggu minggu tak datang pun orangnya. last last aku tukar pakai tm
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:37 PM | Show all posts
fidra replied at 11-6-2019 10:00 PM
Sama la,  aku dok main CSGO, dah cuba mcm2 tenet, last2 Unifi jugak yg okay. Ping stable. Even pak ...

stability memang penting buat apa kejap laju kejap lembab kan kalau aku pun geram
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:39 PM | Show all posts
trunks replied at 15-5-2019 04:30 PM
maksud saya di bandar2 besar saja hehe
saya selalu berangan dengan speed tak menahan
laju (beran ...

Time ni memang target bandar je kan, kesian la penduduk luar bandar... nasib baik ada tm
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:42 PM | Show all posts
Orix replied at 24-9-2018 11:43 PM
Unifi mmg hanattt . Senang cakap semua produk TM mmg hanattt sbb monopoli, servis pn mcm keymark

ramai je competitor tm sekarang tapi user still ramai gak. kenapa? sebab orang tahu tm je yg reliable
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083180s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list