Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9451
View
244
Reply

[Penulis] Nanga Parbat - Baca, Teka dan Sambung ....

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-9-2018 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 25-9-2018 06:58 PM








Pembaca yang dihormati sekalian. Bab ini saya tinggalkan untuk anda sambung ceriteranya, mengikut olahan anda ....

Katakan di bab ini ....

Rejab terpaksa membatalkan ekspedisi untuk ke Renta IV ini kerana faktor cuaca, kondisi Awin yang amat membimbangkan dan pada masa yang sama dia tidak mahu lagi mengambil risiko disebabkan faktor :

1. Bekalan makanan yang semakin menyusut.

2. Peranti-peranti bantuan miliknya gagal berfungsi.

3. Sterno tidak boleh digunakan lagi (kehabisan gel) begitu juga alat pemetik api(sudah dinyatakan sebelumnya).

4. Hanya tinggal satu tangki oksigen.


Dan ketika Awin sedang lena, suaminya Rejab menyelongkar beg galas Chawish dan di dalamnya terdapat beg peralatan atau 'tool bag' dengan pengunci 3 digit kata laluan.

Pembaca boleh menyemak semula peralatan-peralatan yang terdapat di dalam beg peralatan itu di awal cerita; antara Bab 2 dan Bab 3.

Pembaca terlebih dahulu haruslah meneka 3 digit kata laluan (__ __ __) untuk membuka beg peralatan tersebut:

Tolong PM 3 digit yang anda teka kepada saya. Setiap tekaan yang betul anda berhak untuk mendapatkan : 300 Kredit

Jika jawapan anda betul, anda boleh menggunakan semua peralatan itu untuk mengekalkan survival Rejab dan Awin contohnya seperti membuat nyalaan api dan sebagainya.

Bonus :

Di dalam beg peralatan itu juga terdapat sebuah telefon satelit Thuraya XT-Pro Dwi Sim yang menggunakan pengecas usb mini dan mempunyai penyesuai (adapter) pengecas dari usb mini ke jenis B-Micro.

Dengan itu, peranti ini boleh menggunakan pengecas telefon pintar. Ia disimpan di dalam beg 'drawstring' bersama-sama bebola kapas dan tertera sekeping nota ditampal di atasnya.

Peranti ini tidak boleh di 'ON' kerana kehabisan bateri. Berpandukan diagram di bawah anda boleh mencipta sebuah 'Power Bank' untuk peranti ini berfungsi. Dan pembaca boleh mengolah idea tersebut untuk bab akhir ini.



- Dapatan Transistor daripada kamera milik Rejab dan Awin.



- 9 volt Stripping Connector daripada alat pengukur suhu inframerah.

Terdapat kata laluan satelit untuk ianya berfungsi pada model ini. Klu kata laluan itu ditulis oleh Chawish dan ia adalah seperti berikut :

" The white feeble move is all he has, for if E3, then black E6.
The army was angry he fowards two steps.
He left the bishop and the king was scared.

The black queen moves in a 5 squares diagonally line, immediately adjacent on left.
As long as her path is clear.
.... Dear white, your old man is dead.


_ _ _ _ _ 5 kata laluan

Setiap tekaan yang betul anda berhak untuk mendapatkan : 300 Kredit

Gunakan peranti tambahan ini selepas dicas dengan D.I.Y Power Bank tadi, hubungi pasukan menyelamat dan cerita anda dapat diringkaskan.

Peringatan : Sekiranya pembaca gagal meneka, pembaca tidak boleh menggunakan sebarang paralatan di dalam beg peralatan milik Chawish!!! Walaubagaimanapun, pembaca masih boleh sambung cerita/cereka ini mengikut kreativiti masing-masing. Yang penting .... Pastikan mereka berdua SELAMAT!!!




Terima kasih kepada pembaca yang sudi meluangkan masa untuk membaca cerpen yang tidak seberapa ini. Saya dengan rendah hati ingin memohon maaf jika tulisan saya ini ada menyinggung perasaan mana-mana pihak.

Disclaimer :

Tidak ada bahagian daripada skrip ini yang boleh diterbitkan, diedarkan atau dihantar dalam apa-apa bentuk atau dengan apa cara, termasuk fotokopi, rakaman atau kaedah elektronik atau mekanikal lain, tanpa kebenaran bertulis daripada penulis. Terima kasih.

No part of this script may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the writer. Thank you.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 24-9-2018 02:10 PM
meh saya tolong tag juga



thanks cik seri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 01:57 PM
@Ipo

@MeghanK

Thanks tag kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
syidasaleh replied at 24-9-2018 04:41 PM
Thanks tag kita

welcome syidasaleh.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 05:07 PM | Show all posts
thanks supermod tag kiterr.. baru bab 2.. nanti sambung baca kat umah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 05:23 PM | Show all posts
seribulan replied at 24-9-2018 02:22 PM
@hatiluka @nazzse @lalolalo @sitiaria @tumpanglalu74 @faztee @meisapoya @sfhzuraz

@bianglala @ap ...

thanks thanks. tengah baca, i suka story mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanga parwat?nama gunung ke?blm baca lg ni,tp tenkiyuuuu for tagging me..bookmark dlu..hihi

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 02:34 PM
himini menggelengkan kepalanya, dia sudah agak dari awal lagi abangnya itu akan terlupa  ...

Waaaaaa...kesiannye kt chimini!! Detailed sgt cara die dibunuh...asal dorg g bunuh org awam y x bersalah?mmg xde hati perut lgsg puak2 ni..nak berpolitik,tp bad politik,smpai sanggup bunuh org2 y x berdosa dan xde kaitan...(soriii..emo lak baca bab ni..)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-9-2018 06:57 PM
Waaaaaa...kesiannye kt chimini!! Detailed sgt cara die dibunuh...asal dorg g bunuh org awam y x be ...

teruskan awak.teruskan.thanks sudi baca salmon-suki
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 04:01 PM
Pembaca yang dihormati sekalian. Bab ini saya tinggalkan untuk anda sambung ceriteranya, m ...

Sisssss...sy dah habis baca..overall,best laa cte sis ni..tp y awin tu dah bley jangkakan..mesti rasa mnyesal tak sudah. Tp apekan daya,nasi dah jd bubur..kesian kt rejab...chawish pn same..

Menjawab persoalan bab terakhir,sy kena fikir dlu..hehehe..tp mcm xde idea lgsg lak ape pin number tersebut..maknanye,ada 2 pin number y berbeza; 1)y 3-digit, 2)y 5-digit ek?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tenkiyuu momod @seribulan bg pinat-butter-jelly..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-9-2018 07:45 PM
Sisssss...sy dah habis baca..overall,best laa cte sis ni..tp y awin tu dah bley jangkakan..mesti r ...

ya salmon.ada dua kod atau kata laluan yang berasingan.satu kod untuk tool bag.satu kod untuk connect telefon satelit dengan GLONASS.

terima kasih sekali lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-9-2018 07:45 PM
Sisssss...sy dah habis baca..overall,best laa cte sis ni..tp y awin tu dah bley jangkakan..mesti r ...

untuk klu kod tool bag tu salmon boleh semak semula cerpen tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 08:03 PM
ya salmon.ada dua kod atau kata laluan yang berasingan.satu kod untuk tool bag.satu kod untuk conn ...

Klu tu chess movement ek?sy xreti main chess..uwaaaaaa~
And y tool bag tu xperasan lak kod die..adekah dlm lagu y salu chawish nyanyi tu?hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-9-2018 09:23 PM
Klu tu chess movement ek?sy xreti main chess..uwaaaaaa~
And y tool bag tu xperasan lak kod die..a ...

salmon kalau dah dapat pm saya lah ya nombor tu.kalau betul saya inform kat seribulan dan awak dpt kredit 300.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 09:25 PM
salmon kalau dah dapat pm saya lah ya nombor tu.kalau betul saya inform kat seribulan dan awak dpt ...

Oraittt sis..xde expiry date kan..hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-9-2018 09:26 PM
Oraittt sis..xde expiry date kan..hehehe

takde.bila2 je.saya nak ajak forumer untuk menulis.tu lah tujuan saya.nak tengok kreativiti sambil tukar2 idea.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 01:57 PM
@Ipo

@MeghanK

thank you tag
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-9-2018 02:04 PM
anga Parbat, secara harfiah namanya terbit daripada bahasa Kashmiri, atau Koshur 'Nagna' d ...

agak2 berapa kos per person ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2018 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 24-9-2018 10:13 PM
thank you tag

thanks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list