CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 8510|Reply: 41

"Konon-Konon Sweet,"-Sebab Cheap Dates Macam Inilah , Ramai Kena Tangk

  [Copy link]
Post time 13-9-2018 11:28 AM | Show all posts |Read mode
Boleh dikatakan kebanyakan anak muda, tak kira yang masih bersekolah mahu pun di universiti, masing-masing mempunyai pasangan bercinta.


Macam-macamlah perkara suka duka dalam perhubungan dan di Twitter, seorang gadis ada meluahkan pendapatnya tentang perkara ini.


Katanya, temujanji yang terbaik bukanlah bermaksud pergi ke tempat-tempat mewah, sebaliknya ia cuma melibatkan perbelanjaan yang murah sahaja.






Status tersebut mendapat perhatian dari ramai netizen dan macam biasa pastinya ada yang bersetuju dan sebaliknya.


Salah satu yang tidak bersetuju adalah seorang pengguna dikenali sebagai Acaii Jawe.


Status tersebut seolah-olah menggalakkan lebih ramai anak muda keluar dan berdua-duaan dalam kereta.









Tak berhenti di situ, pendapat Acaii Jawe itu dibidas kembali oleh beberapa netizen.







Tak kurang juga yang datang mencelah dan bergurau dengan bertanya kalau-kalau ketika perbicaraan nanti ada makanan disediakan atau tidak.





Apa pun terpulang kepada masing-masing untuk menilai. Cheap dates seperti yang diperkatakan tidak salah pun kalau masing-masing pandai menjaga batas pergaulan.


Yang selalu menjadi masalah adalah bila anak-anak muda kita ini yang selalu hanyut dalam lautan nafsu. Tak begitu? -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-9-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dating tempat terbuka aja la dik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:13 PM | Show all posts
apa ke bodo nak dating dlm keta? dok la luaq keta kat taman permainan ka, tepi longkang ka pun cheap jugak..dok dalam keta satgi keta beringgut tu hang tengah karaoke microphone bf hang la kan..bodo punya pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ye yerr je ko cheap date. jap lagi tik tok ondeklokdlm tu berenjut kete
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:32 PM | Show all posts
mula2 cheap date....pastu masuk la dalam tumblr....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:33 PM | Show all posts
dekat tasik s.alam tu da bersepah..relax je beromen depan org ramai.. kira konon nye dorang da kawin.. tp mana ade org da kawin sangap nak romen kat tepi tasik..ye dak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Cheap dates dalam kereta pastu makan mekdi?bodohnya ko dekk..tak malu ke tulis benda bodoh dalam Twitter,acah2 bagi tips bijak padahal tepuk dahi sangat statement ko..

Ni akak ajar camna nak cheap dates..lepak mamak.makan berdua tak sampai 10rggit,tempat open.lepak dari siang ke malam tak sapa halang.elak maksiat lagi..boleh tengok TV plus free WiFi.hihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bbnu punya mangkuk.. pencegah maksiat aim kereta yg dok tempat gelap2 tu ngan hotel budget dik oooii.. kau yakin ke boyfriend kau x ringan2..

Gi ler lepak restoran,cafe. X pun panggung wayang.. haha
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-9-2018 01:29 PM | Show all posts
matkpop replied at 13-9-2018 11:34 AM
dating tempat terbuka aja la dik.

hehhehehhe rtau jua ke ratu heeee
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 01:29 PM | Show all posts
hehhehehhehehehehhe serius suka
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 02:22 PM | Show all posts
bodo la hai dating dlm kete..xsempit ke chuollss?budak yg tweet ni pon lagi terserlah kebodohan dia siap bgi kronologi spnjang dating..lol
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 02:34 PM | Show all posts
halahhh kete pun loan bulan2 boipren hang tak lepas bayar dekkkk..
mohon bersweet2 di taman permainan je lah. boleh main jongkang jongkit for free..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bila ditegur menganjing, padahal org tu ckp benda betul kot, asal nak lepak dlm keta, beli mekdi duduk lah dlm mekdi tu sampai kena halau, pun cheap date jgk

alasan cheap date dlm keta, agak senang nak romen apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 03:11 PM | Show all posts
bobo di mana
bobo di mana

BODO DI MANA

bobo nyerrr ko dik
ko budget tips ko dapat berjuta share
haaa amik
wat malu jaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu paling aku tak suka dating dalam kereta. Sebab seriau la..takut macam2 jadi sama izin atau tanpa izin. Paling selamat,masing2 naik kenderaan sendiri dan jumpa kat restaurant or mana2 tempat public.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 04:19 PM | Show all posts
Bongok tahap 999. date dalam kereta? dah la sempit. berkuap. takkan nak running engine je sebab nak sejuk air-cond. bila sempit, mula la tersentuh itu ini. mula tak sengaja, pastu sengaja-ngajaan. haa..pastu melarat. pastu risiko kena tangkap khalwat. ya Alloh.. bodo betul.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-9-2018 04:19 PM | Show all posts
alang2 beli mekdi makan je kat restoran tu .. nak balik masuk la kete.

jgn menyempitkan kawasan parking yg dah sedia limited tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 04:22 PM | Show all posts
BBNU cenggitu la. Padahal dalam hati meroyan nak bf buat surprise bawa limo, belon 100 bijik, bunga ros 100 kuntum. Eleh
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 04:43 PM | Show all posts
nak tengok berkesan ke tak cheap date ko ni nanti jangan lupa tunjukkan ayat2 nasihat ni kat anak2 ko ni nanti ye dek..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Weols berkarok dlm.kete.time.jammed aje...
Paling best lagu samson..kenangan.terindah..
Pastu lepaking kat.memana.cafe sambil bertentang mata...xpon nak cheap.cheap...pegi.aje joging..hahahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 12:46 AM GMT+8 , Processed in 0.188958 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list