CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4452|Reply: 27

Salah Anggap Durian Sebagai Nangka, Chef Selebriti 'Dibahan' Netizen

[Copy link]
Post time 12-9-2018 05:56 PM | Show all posts |Read mode
April lalu, hidangan tradisional nasi lemak dengan rendang ayam yang disediakan oleh peserta MasterChef UK, Zaleha Kadir Olpin gagal memasuki ke peringkat suku akhir setelah dikritik kulit ayam tidak rangup oleh dua juri yang dikenali Greg A.Wallace dan John Torode.


Dilaporkan isu rendang crispy menjadi topik hangat seluruh dunia khususnya di rantau Asean yang rata-ratanya mengecam kedua-dua juru tidak peka dengan masakan tradisional orang Nusantara tersebut.


Memetik laporan Siakapkeli, baru-baru ini seorang lagi chef selebriti terkenal dunia, Martha Stewart mengalami kekeliruan antara buah durian dengan buah nangka.




Kredit foto: siakapkeli.my



Difahamkan kekeliruan itu timbul apabila dalam artikel tulisannya yang mengenai buah nangka, namun penghias gambar utama artikel itu yang diletaknya adalah buah durian dengan tajuk yang tertera berbunyi : “Here’s Exactly How To Use Jackfruit”.


Namun demikian, setelah mendapat kecaman netizen, gambar berkenaan telah diturunkan dan artikel tersebut dibiarkan tanpa penghias gambar.- CARI





Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
agaknya masa tulis artikel tu terkenang peristiwa bankrap dulu.betul tak martha?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
So memang papa kedana ka martha stewart ne sampai takde editor, atau assistant, lepas tulis artikel, proofread sendiri, upload sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupa dia lain naaa... kalau konfius nangka & cempedak ok la lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 12-9-2018 06:54 PM
So memang papa kedana ka martha stewart ne sampai takde editor, atau assistant, lepas tulis artikel, ...

Nape dia papa kedana u...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahahaha..martha steward xreti beza durian ngn nangka??now i'm doubting her qualification in judging the Chopped series...walhal dlm chopped tu byk weird and rare ingredients kot..alahaiiii~
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 12-9-2018 12:19 PM
Nape dia papa kedana u...

Bukan ke dulu2 dia ada skandal tax ke apa tu sampai bankrap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Why, Martha.. why???
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:16 PM | Show all posts

dia tak mau bayaq tax la jenis tamak haloba kan merasa masuk penjara

ramai artis americano nun lari tax pi dok monaco negara free tax


Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:21 PM | Show all posts
whaddya ekspek makcik stone nih... dulu gigeh tweet gambar makanan yg kekunun sedap, sekali mcm muntah dan cirit kucen pon ada.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:27 PM | Show all posts
kenapa tak google dulu sebelum buat artikel hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:49 PM | Show all posts
"The editors of Strive" . Bukan sheols yg tulis kowt. Ada pekerja2 handle website nih.

Biasa "chempedak jd nangka". Now "Nangka jd doyan"   .

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Persamaan durian dan nangka - kandungan potassium yg tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 12-9-2018 06:51 PM
agaknya masa tulis artikel tu terkenang peristiwa bankrap dulu.betul tak martha?

Dia pernah bankrap ke?....
Pasal apa ek....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Martha ni kan penah datang Msia, for sure dia dah try durian tasting
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 12-9-2018 08:44 PM
Bukan ke dulu2 dia ada skandal tax ke apa tu sampai bankrap...

Oo gitu kisah nya..igt dia aman2 je masak..haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 12-9-2018 09:16 PM
dia tak mau bayaq tax la jenis tamak haloba kan merasa masuk penjara

ramai artis americano ...

Owww ala org.kaya kt.ngra kita jgk kan..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:34 PM | Show all posts
martha steward ni bekas banduan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:35 PM | Show all posts
try again lah ........................................................xde show now ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:35 PM | Show all posts
omputih bukan smeua bijak kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn terbukti
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 05:01 PM GMT+8 , Processed in 0.115690 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list