CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 20381|Reply: 125

'Manusia Macam Awal Ashaari Boleh Sesat Di Bumi Islam' Disebabkan Kapsyen Ini?

  [Copy link]
Post time 12-9-2018 04:53 PM | Show all posts |Read mode
Walaupun sudah 17 tahun berlalu, tiada siapa dapat melupakan peristiwa serangan ke atas menara World Trade Center (WTC) atau lebih dikenal sebagai serangan 9/11 (Nine Eleven).




Kredit foto: ABC News




Tanggal 11 September adalah tarikh warga Amerika Syarikat (AS) mengenang kembali serangan dilakukan kumpulan militan Al Qaeda yang meragut hampir 3,000 nyawa itu.


Tragedi berkenaan turut mendapat perhatian seluruh dunia, namun apa yang mengejutkan adalah gambar dan kapsyen yang dimuat naik pelakon dan pengacara Awal Ashaari menerusi Instagramnya.








Gambar acara ???Moment Of Silence??? atau bertafakur sejenak sempena memperingati peristiwa sedih itu disertakan dengan kapsyen yang membuat orang ramai tersalah tafsir akan maksud ingin disampaikan Awal.

"Saya tidak percaya, 17 tahun sudah berlalu sejak peristiwa 11 September itu," tulisnya disertakan dengan hashtag #godblessamerica.







Ramai pengikut dan peminatnya menganggap Awal mengkhianati agama dengan memberi sokongan kepada negara yang telah banyak menyumbang kepada kematian saudara Islam.




Manusia macam Awal boleh sesat di bumi Islam








Namun, kecaman mereka ditempelak segelintir pengikut lain yang menganggap posting Awal itu dibuat atas dasar kemanusiaan.



Dekat Amerika pun ramai orang Muslim




Kredit foto: IG Awal Ashaari




Mungkin hashtag #godblessamerica kurang sesuai digunakan, tetapi cuba lihat dari sudut positif apa yang cuba disampaikannya. Mungkin mesej itu cuba disampaikan kepada Muslim di sana dan semua yang tidak bersalah dan terkesan akibat tragedi berkenaan. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-9-2018 04:59 PM | Show all posts
eh bukan ke aritu pondan ni dah disable comment kat IG dia? gigih enable balik bakpe? dah kena kecam, nangis tepi bucu katil, hempas telefon, tekup muka kat bantal..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar pun tak tutup aurat...
Biar la dia fefeling kokesen kononnya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:11 PM | Show all posts
hidung kembang jua
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:12 PM | Show all posts
17 Tahun dah nooo, satnya rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:15 PM | Show all posts
Motif? Apa salahnya Awal kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
awalina jadi batak retis ke kat new york tu.. gigih nau nak berpaparazi.. dah mcm manusia jakun.. kat Malaysia kemain acah2 big star..

amek video anna wintour pun dr blkg dgn caption pondannye.. power couple yg g sorang tu pun siap bergambar sebelah tau awalina..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia gi teman scha je kn....dia pya pic upload kat ig,kalah scha..kalah fazura.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-9-2018 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah ingatkan apanye tadi.. boh caption tu pun nak sentap
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Redhead at 12-9-2018 05:48 PM
bambimbom replied at 12-9-2018 05:16 PM
awalina jadi batak retis ke kat new york tu.. gigih nau nak berpaparazi.. dah mcm manusia jakun.. ka ...


Batak teruk kan dia ni? Aku bdekak je tgk dia punya batak mmg dah takde job ke apa sibuk ngekor bini tgk fashion show tp duduk luar pagar? Anna tu sekurang nya sudi jugak nak bgmbr dgn artis sorg lg tu smpai dia ni laki bini sibuk igs retis2 Hollywood tak sudah? Duhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 06:23 PM | Show all posts
lara muka bapaknya, aku pikir rupa omaknya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
CupuCupu replied at 12-9-2018 05:18 PM
Dia gi teman scha je kn....dia pya pic upload kat ig,kalah scha..kalah fazura.

Woww scha pergi under apa plak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-9-2018 06:23 PM
lara muka bapaknya, aku pikir rupa omaknya

Kan... sengihan anak beranak sama je.. creepy
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:53 PM | Show all posts
bulan depan aku ke  LA

boring weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dorang 1 family dh mmg sesat n terpesong jauhh dh pun kan? Yyyy botherr??????
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Scha pn upload pic bj yg nmpk salib tuk 1st pic..agak2 la wey..tahla org Urban ni.pyhh
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-9-2018 11:05 PM | Show all posts
Aku x rase die nk hormat mangsa 9/11 tu yg org kecam.
Org kecam pasal #godblessamerica tu.
Ntah la, malas sebenarnye nk famouskan balik org2 bodoh ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kembang lobang idong dpt pi nuyok
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu orang kenal Awal as pengacara Melodi. Sejak dia berenti kat Melodi tu, apa kerjaya dia sekarang selain meroyan di IG? Heheee

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
karamell replied at 12-9-2018 11:17 PM
Dulu orang kenal Awal as pengacara Melodi. Sejak dia berenti kat Melodi tu, apa kerjaya dia sekarang ...

Duta secret recipe...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 09:21 PM GMT+8 , Processed in 0.641584 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list