CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5079|Reply: 11

Resipi Biskut Coklat Cips Mudah Ala-ala Subway, Bukan Anak Je Mak Pun Suka

  [Copy link]
Post time 12-9-2018 11:46 AM | Show all posts |Read mode
Kalau pergi ke Subway, tentu sahaja biskut coklat chip menjadi pilihan anak-anak. Harganya juga boleh tahan. Tiga keping sahaja harganya RM 5.


Jadi, apa kata jom cuba resipi mudah ini. Simple dan mudah dan rasanya sangat sedap. Boleh berjimat!





Choc chip ala subway yang simple


Bahan-bahan


50g butter
80g gula perang
80g gula pasir
1 bj telur
2 Sudu esen vanilla
225g tepung kek
1/2 sudu soda bikarbonat
Sikit garam
200g choc chip


Cara membuatnya


1. Masukkan mentega, gula pasir dan perang pukul sehingga menjadi krim.


2. Masukkan telur dan esen vanilla. Teruskan memukul campuran tadi.


3. Ayak tepung kek, soda bikarbonat dan garam. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam bahan-bahan yang dipukul tadi.







4. Masukkan pula coklat chip.





5. Bentukkan adunan tadi mengikut bentuk yang anda suka di atas dulang pembakar.





6. Bakar pada suhu 190 darjah celsius selama 5 hingga 6 minit.





7. Sedia untuk dinikmati.





Selamat mencuba! - CARI


Kredit resipi dan foto: FB Masam Manis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2018 08:17 PM | Show all posts
feveret iolls ni, nk try buat la nt
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 11:43 PM | Show all posts
ai suka yang white choc macadamia.. sedap dia chewy2 tak rangup..
dah beli bahan2 tapi tak start buat lagi.. thanks TT  share recipe
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2018 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak try nnti. Memang suka biskut subway ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2018 11:55 AM | Show all posts
tiga keping RM5?? biskut ni sebesar tapak tangan pelempang ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow... Macam mudah je. Boleh try resepi ni nanti
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru nampak resepi ni terus rasa nak makan biskut cip ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh la cuba resepi yg ni pulak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2018 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak try buat la..hrp2 jadi
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah try ! Jadi . Thank youuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka double chocolate lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah boleh cuba ni...thanks for sharing TT!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 11:32 AM GMT+8 , Processed in 0.534615 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list