Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2513
View
4
Reply

Diploma in IT , tapi baru sedar minat Pakar Bedah.

[Copy link]

Author: Syty    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,
Saya ada pertanyaan untuk dibincang kan.
Saya sekarang second year in IT and tetiba saya rasa minat saya cenderung ke arah bidang kedoktoran.
Soalan saya, apakah laluan yg harus saya sejurus saya habiskan dip ?
terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2018 08:13 PM | Show all posts
Salam, hari tu ada jumpa sorang ni, dia grad n keje as accountant, tp dia rs keje tuh xbest x sma dgn passion dia...so dia resign then now dia tgh belajar nak jadi nurse kt kolej sains kesihatan..

tp x sure la utk jurusan kedoktoran....myb u boleh apply asasi perubatan di uitm

tp u perlu ingat skrng byk persaingan, jadi syarat dpt medic, kene cgpa 4.0 asasi...kalo bawah myb dia twrkan kursus lain...

tp ini haya berdasarkan uni awam, kalo swasta, aku tak tahu...sorry

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2018 04:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya x boleh apply asasi... sbb asasi utk budak lepasan spm.. kalau nk masuk medic ipta, rasanya susah... sbb skrg yg 4.0 pun kena interview dulu... so, sebaiknya cuba intai peluang belajar di kolej swasta.. tp.. yuran di swasta mmg mahal yg amat la ye.. kalau berkemampuan, selamat mencuba..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2018 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cikkilata replied at 11-9-2018 04:27 AM
Rasanya x boleh apply asasi... sbb asasi utk budak lepasan spm.. kalau nk masuk medic ipta, rasanya  ...

terima kasihh utk cadangannn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2018 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 10-9-2018 08:13 PM
Salam, hari tu ada jumpa sorang ni, dia grad n keje as accountant, tp dia rs keje tuh xbest x sma dg ...

nice nya org tu.. tak pe tq shareeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list