Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2123
View
4
Reply

Nak pilih kursus mana ? Graphic Design atau CADD Senibina atau CADD Mekanikal ?

[Copy link]

Author: lilo_stitch    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-9-2018 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nak tanya pendapat kursus yang sesuai, dari segi kelayakan dan susah/senang belajar kursus tu dan peluang pekerjaan.

Cadang nak mohon ILP untuk intake Jan 2019. Keputusan SPM biasa2 saja, setakat ni lulus paper Math dan Sains (tak kredit).

Kursus ni peringkat Sijil tapi boleh sambung Diploma selepas habis belajar.

1) Graphic Design
2) CADD Mekanikal
3) CADD Senibina

Bole berikan pendapat ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2018 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
TBH graphic design kalau aim nk freelance tak perlu belajar secara formal pn.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2018 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 9-9-2018 01:47 PM
TBH graphic design kalau aim nk freelance tak perlu belajar secara formal pn.

Ramai ckp gitu lah. Graphic design as long tau guna software dan tau design dan ada kreativiti, boleh buat dah. Kecuali kalau plan dgn kerja dgn company, nak sijil/diploma
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2018 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm berminat juga dgn CADD ni samada senibina or mekanikal. Cuma tertanya2 dgn result spm yg biasa2 ni boleh bawak tak. Tough ke belajar CADD ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2018 07:53 PM | Show all posts
ramai jumpa bdk graphic dorg ckp belajar sgt tough n cari kerja bole tahan susah

my opinion better amikk CADD senibina or mech..in term of belajar tu smua susah but for cari kerja more easier i guess dari graphic. mana tak nye always jumpa bdk graphic lari bidang bila kerja

but anyway is up to your interest jugak kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.193717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list