CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 29-8-2018 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka ct lpsni mesti stress dia nk komen... tp komen dia mmg kosong je kut.. syafiq tu psmbhn xde la wow sgt tp pujian smpi mnymph tgk kegedikan sheols tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2018 08:14 AM | Show all posts
lazim replied at 29-8-2018 12:52 AM
Oh ada juga spesis aku. Aku masuk kelas pertama mandrin.. panik dgr bunyi semua sama.. last2 klr m ...

lol tapa kelas arab lg bagus , bahasa qoran.

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 08:36 AM | Show all posts
Nonones replied at 28-8-2018 09:03 AM
Aku ada la tgk last week punya big stage, n mmg komen juri takde yang membina except Mas Idayu. kome ...

betolla...aku ingat FT tu spesis Ramli MS. Iyerlah dia kan komposer jugak so tahu la bab2 teknikal

and vokal ni. Tp komen dia semua baik2 jer. Yg aku rasa hauk dia puji best plak.

Mcamana bdk2 ni nak improve. Bbnu mcm ni patut bg kat syafinaz or ramli ms jer biar sedar diri
semua. Siti ni layak jadi juri nyanyian bdk2 jer...


Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 08:48 AM | Show all posts
tokti ni lebih kepada ilmu untuk diri sendiri je. Ada orang dalam dirinya berjiwa pendidik dan dia berupaya kongsi ilmunya dengan orang lain, dan ada orang pula sebaliknya. Plus sheols memang seorang yang berjiwa baik, that's why komen semua good2 jer. Komen marah pon nampak baik je Sheols hanya perlu berkongsi tips untuk penambahbaikan, bukan sekadar komen seperti saya terhibur dengan persembahan awak, bla3...we dont need that. Agittewwww...

FT pulak i noticed, heols ni kalau komen nak memuji tu, kemain kengkonon bersemangat bila bercakap agar orang tepuk, ewww...komen bebiasa sudah la. Contoh macam tokram yang komen bersahaja tapi membina. Lagi satu, cakap je la BM. Bukannya semua bbnu tu paham omputih. Kau dah kenapa. Alasan nak suruh orang belajar English sangat tak praktikal yach untuk program iniew. Like who cares kau pernah lahir kat UK segala.

#donehencap
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat lagi Astro jadikan che ta juri untuk rancangan AF ke apa .. lupa plk .. prnuh kontroversi ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-8-2018 09:01 AM | Show all posts
danieladam replied at 28-8-2018 05:37 PM
Akhirnya shilalat tunduk mengalah mohon maaf atas statement lantang sheols ini, kan? Sbb diasak kiri ...

tapi sis hujung2 dia salahkan sitizoner kat insta story

dia  cakap memang ada sorang ultimate hater dia ni SitiZoner
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 09:16 AM | Show all posts
harisbee replied at 29-8-2018 12:58 AM
Ct patut berani komen dari segi technical pithing dinamik voice control.. aku pasti ct arif ttg tu.. ...

kalau uols tengok attitude ct di ig yang suka edit pic bagi cantik filter sana filter sini
edit sana edit sini..selfie sana selfie sini
kita boleh agak ct sejenis yg suka dipuji
dia tak suka org kutuk dia
dia sgt menjaga nama
so kalau kritik even sikit mesti ada yg akan rse tak suka tak puas hati even tulus dan betul kritikan tu
tu yg siti tak nak
so dia play safe dgn bg komen seperti itu
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 29-8-2018 09:01 AM
tapi sis hujung2 dia salahkan sitizoner kat insta story

dia  cakap memang ada sorang ultimate h ...

Okla tu..iols rasa tok ti pon x amik kisah sgt apa shilalat kata. Shilalat pon mintak maaf sbb hormat dan mmg mmbesar dgn lagu tok ti.

Sitizoners mmg slalu over the top. Chill chill sudah lah. Tok ti tak amik peduli sgt pon apa org dok kutuk dia. Sitizoners yg over protected. Tok ti mmg nyanyi nombor satu, tp nk ajar org mmg x pndai. Mybe tuhan bg bakat utk nyanyi secara semulajadi smpai sheols pon x tau nk terang mcm mana. Accept je la sitizoners mmg tok ti x sesuai jd juri.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2018 09:47 AM | Show all posts
Orange_7491 replied at 29-8-2018 08:36 AM
betolla...aku ingat FT tu spesis Ramli MS. Iyerlah dia kan komposer jugak so tahu la bab2 teknikal ...

kalau kena tokram ni mampus la sekor2 bdk2 tu. walaupun ada rasa feel dorg nyanyi tu kalau vokal ke lautan dalam tak guna jugak. haishh!
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 29-8-2018 09:46 AM
Okla tu..iols rasa tok ti pon x amik kisah sgt apa shilalat kata. Shilalat pon mintak maaf sbb hor ...

I hate sitizoners!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 10:10 AM | Show all posts
shila majid pnh jd juri tak? Ai tgk satu interbiu. Sheols cam berilmu jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 28-8-2018 08:27 PM
+1

Aku sampai sekarang tak pasti apa yang dirujuk sebagai "no brainer" oleh Shilalat tu. Betulk ...

Kalau jenis nyanyian..harus lah dia kata the singing styles are no brainer..tp ni they..rujuk kt juri agaknya...nk tulis she kang nampak sgt hala kat tokti matiklaaa acik pon fail ingelish takdak laki dok london...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:11 AM | Show all posts
siputsedut replied at 29-8-2018 10:48 AM
Kalau jenis nyanyian..harus lah dia kata the singing styles are no brainer..tp ni they..rujuk kt j ...

boleh guna they untuk merujuk things sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:48 AM | Show all posts
geenie replied at 28-8-2018 02:23 PM
tp, kalau ko perasan, mami pun komen mcm tak lepas habis. ditahan2. mungkin dah kene warning dgn p ...

kan.mami pun x berapa nak pedas compare masa dia jd juri rancangan dangdut tu.maybe asteruk risau kot retis2 bbnu ni nnt depression plak mcm kim rusli..sbb tu x bg juri kondem dorg
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:51 AM | Show all posts
dekmieDandy replied at 29-8-2018 09:01 AM
tapi sis hujung2 dia salahkan sitizoner kat insta story

dia  cakap memang ada sorang ultimate h ...

shila salahkan si alan al padat tu ke chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:51 AM | Show all posts
beta_carotene replied at 27-8-2018 07:23 PM
Penggunaan perkataan no brainer yang salah. So british dek.

no-brainer
noun[color=#878787 !important]informal


something that requires or involves little or no mental effort.
[color=#878787 !important]"the enormous popularity of his TV show makes the book a no-brainer for him"

[color=#878787 !important]any better explanation?



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2018 11:54 AM | Show all posts
KimK replied at 27-8-2018 07:57 PM
Hahaha dia ingat no brainer tu literally takde otak keee.
Tula nak kecam org sangat lolol

no brainer tu bukan takde otak, betul la die ckp tu



ramai betul forummer cari bangsat english rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:59 AM | Show all posts
Orix replied at 27-8-2018 08:27 PM
Kawan cainis iols ckp shila nyanyi lagu cina pelik jah.... mybe sebab sebutan dia... mcm uols dgar ...

abistu kwn cina ko tu sorg cakap camtu terus nak cop shila xtau nyanyi lagu cina la...
dont be stupid...

pls ok, kt forum cari ni bukan tempat orang bodoh...tu jek nasihat aku, please. bodoh tu simpan sikit



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-8-2018 11:59 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 29-8-2018 03:51 AM
shila salahkan si alan al padat tu ke chuols?

entah, lalat cakap musuh tu dah lama

alan al padat tu akaun baru lg rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 29-8-2018 11:59 AM
abistu kwn cina ko tu sorg cakap camtu terus nak cop shila xtau nyanyi lagu cina la...
dont be st ...

Bru keluar lorong ke nyah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 02:49 AM GMT+8 , Processed in 0.102347 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list