CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 28-8-2018 03:12 PM | Show all posts
kaw kaw si alan menganjing shilala kat twitter. hahaha! siap ramai bash sheols dan mengeluarkan kesemua vid2 lama ombak rindu sheols & vid accent british sheols tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 04:16 PM | Show all posts
nia05 replied at 28-8-2018 01:34 PM
Ini aku sokong.
Paling memalukan bila ct komen psl lagu sarah dgn mail.ade dia kate lagu tu lagu  ...

CTCARAS MEMANG bangsat ,bodoh dan otak tumpul,jika dia  ada maruah xde dia caras laki mak angkat sendiri lepas tu pergi bagi statement bahawa dia hanya kenal tok miang selepas tzek bercerai dgn tok miang

memang sial, nampak sgt dia mcm kaku , kannnnn cari duit

video ctcaras kena tegur dengan mas idayu sebab salah cakap, video  https://videomasidayumengamuk.sharethislah.com/419831-560828
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 04:18 PM | Show all posts
kembarsiti replied at 28-8-2018 01:31 PM
Asyik2 tanya ape perasaan slps mnyanyi???? Dh kenapa... Mstilah lega weh. Ko nk expect bbnu tu jwb ...

ctcaras tu  akal level tapak kaki  babi


hanya puki serah ke tok miang fappfappp tak menjadi babi betul ctcaras bangsat terencat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 28-8-2018 11:33 AM
mari kite nyanyi lagu korea ni, tengok susah ke senang nk nyebutnya
kalo dah bukan native, mmg susa ...

Sarah suhairi did a goob job with pronunciation...iols as someone who speaks korean language on daily basis for more than 10 years can confirm that...part rap pon bagus sebutan dia clear..ada sikit je yg berterabur... Cumanyaaa..suara sheols mcm x kena dgn lagu cam ddu ddu ddu tu..n siti plak...maybe sbb percanggahan budaya..like korean diorang x minat lagu lenggok melenggok ala siti...while siti plak dr dlu sampai skang pon maintain dgn lenggok melenggok..lagu rnb pon nak dilenggoknya...so boleh kata isu ni adalah sbb lagu tu x berlenggok so siti kata mudah...sedangkan lagu tu walaupon melodi mudah..tp part rap yang second verse tu mmg susah sbb laju gila...n mind u lagu tu bkn first language sarah...so x mudah nk hafal semua lirik tu plus menari lg...so x patut jgk la siti kata lagu mudah...respect effort peserta kot?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by siputsedut at 28-8-2018 04:45 PM
pitera replied at 28-8-2018 08:14 AM
Well, susah la bagi i. It doesnt come easy for me. Kalo bagi kakak senang baguslah. Boleh p backpa ...


Usaha lg dek....kalau bahasa pasar kegunaan seharian..senang gile dek korean language ni..yg susah adalah bahasa buku teks ..bahasa newspaper..bahasa berita..itu diorang pakai tano(vocab) yg proper...cth mudah mcm guna..bhs psr kita sebut sebagai ssoyo..tp dia ada enyong..sayong..iyonghanda...mcm dan...bhs biasa guna wa/kwa..ata go di antara verb..tp bila urusan rasmi...kita guna emyo...kalau ambik sijl bhs..level 5 ngn 6 plg susah...kalau setakat nk backpack... Should be really easy..lidah melayu lg senang nk sebut..lgkan jawi yg berdengung segala pon kita boleh sebut elok
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 07:19 PM | Show all posts
Orix replied at 28-8-2018 02:28 PM
Mmg senang pun Hangul ni. I amek dekat uni as foreign language kacang buncisss jah. Mcm bahasa m ...

Ai tone deaf. Struggle giler vlaja mandarin.


maaa
maaA
mAAaaAA
mAAa

ai dgr bunyi mcm sama jah

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 08:27 PM | Show all posts
Edited by kibodwatriuh at 28-8-2018 09:02 PM
siputsedut replied at 28-8-2018 04:35 PM
Sarah suhairi did a goob job with pronunciation...iols as someone who speaks korean language on da ...

+1

Aku sampai sekarang tak pasti apa yang dirujuk sebagai "no brainer" oleh Shilalat tu. Betulkah rujuk juri yakni CTDK atau sebaliknya merujuk jenis  nyanyian biasa bg penyanyi seperti CTDK.


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Shila.. shila. Do you even know what 'no-brainer' means

Bukan ke sheols menetap kat UK skrg? Proclaim diri sendiri senang absorb english accent bagai tapi konfiden guna frasa 'no-brainer' dlm konteks yg salah

Lagi2 dalam twit cubaan menghencap artis2 lebih senior drpd dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2018 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 28-8-2018 02:29 PM
Eh hello... mek iti pernah meng k pop kan lagu bukan cinta biasa hurkeh versi
Nobody Nobody gituh ...

Reallyyy?? Sedap ke idokkk??
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 28-8-2018 07:19 PM
Ai tone deaf. Struggle giler vlaja mandarin.



Oh ada juga spesis aku. Aku masuk kelas pertama mandrin.. panik dgr bunyi semua sama.. last2 klr masuk arab jah.lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Soimah komen berganda bagus dr siti. Siti ni makin blur dh jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ct patut berani komen dari segi technical pithing dinamik voice control.. aku pasti ct arif ttg tu..x tau Napa dia x nak sentuh pasal tu... takut kena hencap ke? Come in la.. lepas kritik tu bg la pujian sikit ni tidak asyik2 komen suka terhibur.. bosan la.. bukan level dia komen cenggitu..

Btw, Hangul senang tulis tp sebut susah le...Hangul pun dipronounce sbg hangel k... silap2 korang sebut kunun betul tp ajumma ajoshi geleng x paham ya
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 29-8-2018 12:21 AM
Reallyyy?? Sedap ke idokkk??

Sedap hokeh
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 28-8-2018 08:41 AM
sorry for fans ct.. but i second you.
sheol ni sesuatu yang bosan walau diva.
paling bosan bila  ...

Teringat ramli ms puji hetty koes endang, sgt alert klu turunkan setengah bar pon dia,akan sedar. Tp siti mcm btl2 sekadar penyanyi.. nk kongsi tips pon xada
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 27-8-2018 07:30 PM
I think what she meant by no brainer is ' it is well known fact' bukan maksud dia takde otak. Kalau  ...

Ni I setuju. My Chinese friends pun cakap her chinese pronunciation tepat.

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-8-2018 08:27 PM
Kawan cainis iols ckp shila nyanyi lagu cina pelik jah.... mybe sebab sebutan dia... mcm uols dgar ...

My Chinese friends said otherwise
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2018 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
nia05 replied at 28-8-2018 01:34 PM
Ini aku sokong.
Paling memalukan bila ct komen psl lagu sarah dgn mail.ade dia kate lagu tu lagu  ...

Asek tersalah ckp je..yeke tersalah?? Ke mmg bimbo walau mendapat jolokan penyanyi no1 negara
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya shilalat tunduk mengalah mohon maaf atas statement lantang sheols ini, kan? Sbb diasak kiri kanan depan blkg kat socmed..sheols dah pon mohon maaf kalo x silap iols. So, Kes close.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-8-2018 08:35 PM
Khuens sis. Deyols ala2 lupa dlu duk hafal surah al itu al ini semua pun bergulung lidah khuenzzz. ...

Hahah boleh je ummah ereb tu faham sis . Jgn kata fatihah, the whole quran hatta daily conversation pun theyols boleh faham sis if non arab speaking arabic / talaqi dgn theyols..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 07:57 AM | Show all posts
juri bigstage memang kena ketuk kepala memasing, komen nan hado. ce komen macam mas idayu last week pada tajul, berdarah telinga dengaq. baru la memasing peserta improve, ni tak dah minggu ke tiga, mcm tu jugak. tak ada yang wow... balik2 puji syafiq farhain, tuuuuu je lahhhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 05:20 PM GMT+8 , Processed in 5.447502 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list