CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 28-8-2018 11:21 AM | Show all posts
adakah shilalat kata judges no brainer atau sejenis nyanyian no brainer dalam hal ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 28-8-2018 09:20 AM
Atau ilmu yg dia ada hanya utk kegunaan sendiri je? Ada sesetengah org yg hebat jenis x reti nak s ...

Kinda agree with you.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 28-8-2018 09:20 AM
meh sket tepek vdeo acah2 british dia mek nak tgk

Tak pernah pulak terserempak dgn lalat ni kat London ni. Lol.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:33 AM | Show all posts
mari kite nyanyi lagu korea ni, tengok susah ke senang nk nyebutnya
kalo dah bukan native, mmg susah larr...



Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:35 AM | Show all posts
ayjay replied at 28-8-2018 11:12 AM
Tu lain. Cantik sangat sampai mengancam iman lelaki gitu. Atau mengancam keyakinan diri perempuan  ...

xpe lah sayanggg ai fikir lebih baik kita berpisah saja
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 28-8-2018 11:33 AM
mari kite nyanyi lagu korea ni, tengok susah ke senang nk nyebutnya
kalo dah bukan native, mmg susa ...

Dah kalau jenis tak biasa cakap korea memang la susah. Cuba pergi us suruh org sana yg tak pernah cakap melayu tiba2 suruh rap lagu melayu. Boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:44 AM | Show all posts
armin replied at 28-8-2018 11:39 AM
Dah kalau jenis tak biasa cakap korea memang la susah. Cuba pergi us suruh org sana yg tak pernah  ...

yer laa...macam tu lah maksud aku
sbab aku baca ade komen kt atas2 tu, cakap senang jer hangul ni
bahasa gapo2 pun, kalo dah bukan native xdenye senang


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mek iti tersalah cakap kot..mek iti kan jiwa syafiq farhain gtuu.. Xpenah mek iti fefeling korea melainkan her obsession memfilter gambor tu jah.. Tapi die dah cover n ckp yg baik2 utk sarah tu.. Yg silalat ni emo naw2  ni nafer??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 12:16 PM | Show all posts
Nampak mas idayu jauh lebih berkaliber daripada ctcaras . Ctcaras ni mcm objek  tumpul . Ctcaras xde ilmu nak hujah berilmiah dia cuma nyanyi,sengkak,sendawa,kentut,merengek atas ranjang ,aku label ctcaras sebagai artis paling bodoh,paling fake, paling kampong sekali.

Aura Mas Idayu terlebih kedepan berbanding dia mcm pak pacak  keras kejang disepanjang sidang media sissy iman tersungkur keluar , macam kejang keras  mcm dia sendiri rasa xselesa, sudahlah lontaran suara dia fake.

Mas Idayu juga yang nampak macam "ada aku kesah dgn ko ctcaras" , dia punya body language mas Idayu  nampak bebas selesa tanpa  rasa terkongkong dgn  protokol sesiapa ,xde Mas Idayu nak fake.

Ctcaras ni lembu

Jgn ambil dia jadi juri sebab dia pemalas dan xbanyak membaca.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-8-2018 08:27 PM
Kawan cainis iols ckp shila nyanyi lagu cina pelik jah.... mybe sebab sebutan dia... mcm uols dgar ...

.. tp dia dpt award dr cainis di china. menarik jg slang malay dia masuk dlm cainis song.. mksdnya sebutan pelik iteww diterima di negara tersebut lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 12:32 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 28-8-2018 09:20 AM
Atau ilmu yg dia ada hanya utk kegunaan sendiri je? Ada sesetengah org yg hebat jenis x reti nak s ...

KD dengan dia pun senyap kan sekarang.
Dapat baby Aafiah.. takde pun KD datang sini ke jumpa CT.. ke ade meols tak ikuti?
misha pun sekejap je rapat.. semua tak lama. Tok K je yg bertahan.. tu yg CT obses tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 28-8-2018 12:19 PM
.. tp dia dpt award dr cainis di china. menarik jg slang malay dia masuk dlm cainis song.. mksdnya ...

Sebegitu lah. Sbb ummah cainis tu tahu shila tu bukan cina so slang dia lain bila nyanyi lagu cina tu. Tak mcm umah meleis. Meleis bila dgar meleis nyanyi lagu omputih takde slang omputih terus dikecamnya. Terus meleis jadi kokesen kalo bab2 meleis nyanyi lagu omputih ni...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 28-8-2018 12:16 PM
Nampak mas idayu jauh lebih berkaliber daripada ctcaras . Ctcaras ni mcm objek  tumpul . Ctcaras xd ...

Asyik2 tanya ape perasaan slps mnyanyi???? Dh kenapa... Mstilah lega weh. Ko nk expect bbnu tu jwb ape.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:34 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 28-8-2018 12:16 PM
Nampak mas idayu jauh lebih berkaliber daripada ctcaras . Ctcaras ni mcm objek  tumpul . Ctcaras xd ...

Ini aku sokong.
Paling memalukan bila ct komen psl lagu sarah dgn mail.ade dia kate lagu tu lagu solo,susah utk buat duet.tp sedap bile mail ngn sarah buat duet.tp perasan juga ct mcm termalu bile dh tersalah ckp
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:52 PM | Show all posts
Ololo, shilalat speking with face accent tau tak no brainer tu apo??? mohon laki sheouls tolong ajar.. CT tu takyah la jadi juri lagi, mmg komen shoeuls sendu di aidil fitri, elok lagi hetty koes endang masa GV dulu.

part komen lagu kpop tu senang. i rasa lagu bahasa apa pon ada yang susah & senang . mmg la banyak lagu idol yang generic tapi ada jugak  retis dorang yang pure talent dengan rupa yang haus macam Jungin, Park Hyoshin, hwayobi cuma dorang xde la disebut2 oleh geng kpopper BBNU..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 02:00 PM | Show all posts
edoraixora replied at 28-8-2018 11:33 AM
mari kite nyanyi lagu korea ni, tengok susah ke senang nk nyebutnya
kalo dah bukan native, mmg susa ...

ok susah gilaaa hahahahahaha terbelit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 02:23 PM | Show all posts
kisahkeaku replied at 28-8-2018 10:55 AM
maaf ckp,dct x layak jd juri.sbb selalu sgt bg kritikan x membina.kalau i jd peserta pun "ko sebenar ...

tp, kalau ko perasan, mami pun komen mcm tak lepas habis. ditahan2. mungkin dah kene warning dgn produksi. jgn nak over2.
yg takbleh blah, FT bleh lak ckp "tengkiu mas idayu. sy tak sanggup nk ckp yg tu sbenarnya"
aku tak ingt sapa ntah yg kene tuh.

so, kesimpulan aku bleh bg. juri mmg dah di bagitau awal2, utk bg komen yg murni2 sahaja

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 02:27 PM | Show all posts
harap pandai nyanyi je...part lain ngok, selayaknya di panggil no brainer...nasib baik x kena BM je 'BODOH'.... LOLs, ada gak yg berani ckp
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orix at 28-8-2018 02:31 PM
edoraixora replied at 28-8-2018 11:44 AM
yer laa...macam tu lah maksud aku
sbab aku baca ade komen kt atas2 tu, cakap senang jer hangul ni ...


Mmg senang pun Hangul ni. I amek dekat uni as foreign language kacang buncisss jah. Mcm bahasa melayu jah dia punya teori. Adek2 bimbo jah pefeeling kata Hangul ni susah. Kalo Hangul yg mudah sebegitu dikatanya susah, kalo belajar mandarin yg ada 4 intonasi beratus2 huruf entah apa lah komen dia.

Analoginya begini, cuba uols rap lagu eminem tu. Chuols belajar English berpuluh tahun khuens, mampoo ke rap lagu Eminem tu sebutir2 ?

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 28-8-2018 12:12 PM
Mek iti tersalah cakap kot..mek iti kan jiwa syafiq farhain gtuu.. Xpenah mek iti fefeling korea mel ...

Eh hello... mek iti pernah meng k pop kan lagu bukan cinta biasa hurkeh versi
Nobody Nobody gituhh walaupunnnn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 01:28 AM GMT+8 , Processed in 0.119706 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list