CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 28-8-2018 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Apapun.. Da imagine 13 tahun lpas cmna ctdk goda tok k misai yachhhh slepas tgk sheolss menggeletis dgn abg bomba.  Meowwwwgrrrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi shila hamzah ni semua benda nak di komennya sampai pinggan Dato Alif Syukri pun kene..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk judges dlm Kpop Star. Semua bigshot dlm industri; talent agency/singer-songwriter/producer. Bila bg komen rata2 sgt straightforward. Dia tak suka, dia cakap tak suka dan pd masa yg sama cakap apa yg perlu diperbaiki. Kira bagi kritikan membina. Sayang last year final season dan tak diteruskan lagi walau rating bagus
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 09:50 AM | Show all posts
aku tak tgk big stage hari tu..tapi talking about lalat ni..well sometimes i feel like her tone is quite annoying...macam jerit2 gitu..merdu takde..kehkehkeh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 09:54 AM | Show all posts
malunya.. nak bising2 tapi guna wrong English term.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 10:21 AM | Show all posts
Takper la Shilalat, kot kot la lepastu chuols pula jadi juri GGV musim akan datang khennnn?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
iols masih terkesima camna Tok Ti terpilih jd juri
patutnya bagi Mummy sorang je jd juri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 10:27 AM | Show all posts
sokmogitu replied at 28-8-2018 09:20 AM
Atau ilmu yg dia ada hanya utk kegunaan sendiri je? Ada sesetengah org yg hebat jenis x reti nak s ...

Kalau nak husnudzon... dia jenis tak mau sakitkan hati orang publicly kotttt... dia tak nak dicerca oleh peminat2 kalau bagi sejenis kritikan... it has always been like that since forever kan? cuma lately ni kala jadi juri adalahh satu dua isi kritikan... namun masssihhhhh tetap play safe yaccch
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 10:55 AM | Show all posts
maaf ckp,dct x layak jd juri.sbb selalu sgt bg kritikan x membina.kalau i jd peserta pun "ko sebenarnya nak apeni ???"
pejal tahir tu pandai muzik.tp kenapa bila kritik pun selamat je...kalau jumpa dpn bg pendapat kaw2 kena tiaw.maybe asteruk minta dorg jgn kecam peserta kot???
mami idayu mmg cenggitu.tp btl laa dia ckp.x best ckp x best.kalau best puji.
yg layak jd juri adalah org yg mulut lepas cam mami dgn tokram.panas dgr tp jujur.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 10:58 AM | Show all posts
selepas shilalat diboikot oleh media tanahair sendiri dan dihina dicaci korang ingat dia nak takut apa apa lagi ke? Dia dah immune dah so makin tinggilah tahap keyakinannya mengkritik di sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:01 AM | Show all posts
obviously mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:01 AM | Show all posts
annadonna replied at 28-8-2018 10:58 AM
selepas shilalat diboikot oleh media tanahair sendiri dan dihina dicaci korang ingat dia nak takut a ...

setuju dengan makcik annadona
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:04 AM | Show all posts
mcm ko kata "mengancam" tapi ko ckp  bab "sangat cantik" mengancam

awex itu mengancam

bukan  refer kpd mengancam keselamatan  tetapi nak kata awex itu sangat lawa/cantik

hah apa ada hal ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ayjay at 28-8-2018 11:17 AM
dekmieDandy replied at 27-8-2018 05:50 PM
itular kalau ikutkan macam salah je penggunaan 'no brainer' tu


Yes, penggunaan no brainer yg salah. Lalat maksudkan no brain.
Penggunaan apart pun salah.
Lalat ni punya English memang hauk
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 28-8-2018 11:04 AM
mcm ko kata "mengancam" tapi ko ckp  bab "sangat cantik" mengancam

awex itu mengancam

Tu lain. Cantik sangat sampai mengancam iman lelaki gitu. Atau mengancam keyakinan diri perempuan lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2018 11:13 AM | Show all posts
ayjay replied at 28-8-2018 03:08 AM
Yes, pengunaan no brainer yg salah. Lalat maksudkan no brain.
Pengunaan apart pun salah.
Lalat n ...

itular, memang context malaysia ni jarang sikit pakai 'no brainer' ni

baca tweet ni semalam sampai 3-4 kali sampai ingat aku punye english yang salah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2018 11:18 AM | Show all posts
aku bukan nk sokong shilalat tp aku rasa maybe yg dimaksudkan no brainer tu merujuk kepada teknik menyanyi tu kot.

mcm pelik je no brainer merefer pada org. tak penah plak org pakai ayat no brainer sbb nk cakap juri takde otak. hhmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 28-8-2018 11:13 AM
itular, memang context malaysia ni jarang sikit pakai 'no brainer' ni

baca tweet ni semalam sam ...

*penggunaan

Silap eja. Hahaha sini pkl 4pagi daaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya tengok big stage ni. Apa yang dct cakap tak salah pun. bukan dia macam impress juga si sarah ni boleh menyanyi dalam korean even low note dan berulang2.

Btw, it was fun performance dan sy rasa best.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 28-8-2018 08:33 AM
sebab dia, mak bapak dia..adik beradik dia, kawan2 dan kaum kerabat dia saja yg betui..yang hebat
...

Hahahahaha mak bapak adik beradik dia pun perangai macam tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 06:32 PM GMT+8 , Processed in 0.108736 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list