CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 27-8-2018 07:30 PM | Show all posts
I think what she meant by no brainer is ' it is well known fact' bukan maksud dia takde otak. Kalau dlm bahasa melayu tak tau nak cakap macm mana. It is like a common sense.

I dont think she meant rudely. Gittew i bersangka baik.  To be honest shila ni is well talented. She can sing any language and she will sound like the locals. I pernah tgk dia nyanyi korea and tamil and to the natives, her pronunciation is good.

Dct has  good voice but she cant sing english without sounding so malay.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2018 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
i xtau laa maksud shila no brainer tu mcm mana tapi selayaknya juri bigstage tu ditegur, komen makin lama mcm sampah. Bias pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kpoopers bergasak dkt ig tokti lantak korg la ctzoners dgn kpoopers.. basicallllllly no brainer
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hanuma replied at 27-8-2018 06:13 PM
dia maksudkan... patutnya ambik dia jadi juri

Hahaha gituuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Shila lupa nk refer kt husband sheols yg british tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
QIsmail replied at 27-8-2018 06:10 PM
‘No-brainer’ should be used to indicate simple, easy concept. Bukan takde otak

Shila, s ...

Hahaha dia ingat no brainer tu literally takde otak keee.
Tula nak kecam org sangat lolol
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini lagi sorg. Baru up sikit dah mendabik dada. Chill la. Ke dia ni sejenis mak cik bawang?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
aammyy replied at 27-8-2018 05:44 PM
Ini kes dct ckp lagu korea senang kan? Actually tak senang pun kalau kena rap. Korea punya bahasa ka ...

Bergulung lidah sebab sister bukan native, kalau dah native gulung lidah babi apa nya dek
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2018 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp klu tengok komen2 CT mmg no brainer pon...komen2 selamat & likeable je. Takut kena hencap kot..Kot 20++  tahun dlm industry mcm x nmpk sheols ni "faham" muzik. Komen2 pon generic. Bagus lg Mas Idayu td mlm...at least wpun sheols ni smpi SRP je...komen2 acceptable..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 27-8-2018 06:59 PM
Demmit. Bila msuk citer psl kpoopers dan lagu2 poops kompom2 kalah. Kpoopers sucks

Kan sis?? Nak juga up konon kpop la lagu paling susah nak nyanhi6, paling bermutu etc, padahal kan lagu2 kpop taraf PPRT sangat.
Manufactured artists jah bukan pure talent
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:06 PM | Show all posts
No brainer?

Harap accent je acah acah brit. please lah shilalat
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:16 PM | Show all posts
Shilalat.. who? I don't know her
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aammyy replied at 27-8-2018 05:47 PM
No brainer tu maksud dia apa?  actually dct pun mmg tak byk tau lagu foreigner, kalau tak, takd ...

I rasa tokti tanya mcmty sebab dia nak uji Arif Bahran tu tahu ke tak lagu tu psal apa n ad buat homework ke tak...... lol
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 27-8-2018 07:30 PM
I think what she meant by no brainer is ' it is well known fact' bukan maksud dia takde otak. Kalau  ...

Kawan cainis iols ckp shila nyanyi lagu cina pelik jah.... mybe sebab sebutan dia... mcm uols dgar tokti nyanyi english jgak la kot....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Who are her?who are they?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 27-8-2018 06:52 PM
Gahhh lagu korea susah gile okeh. Iolls kemain baru suka bigbang, jenuh nak hafal lagu dorang

Bukan lagu korea jek susah. Lagu spanish lagu bangla lagu jepun lagu klax klux clan pun semua susah nk sebut kalau dh kita bukan native speaker bahasa tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2018 08:34 PM | Show all posts
Ahahahahah aku tak rasa salah pun kata-kata shila tu

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 27-8-2018 08:01 PM
Bergulung lidah sebab sister bukan native, kalau dah native gulung lidah babi apa nya dek

Khuens sis. Deyols ala2 lupa dlu duk hafal surah al itu al ini semua pun bergulung lidah khuenzzz. Even ummah sunni yg dh bertahun2 duk baca surah fatihah tu sehari smpai 5x pun kalo ummah ereb dgar pn agaknya diorg faham ke tah tidak apa yg ummah sunni tu duk baca.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:47 PM | Show all posts
Lahai korang ni macam tak kenal karatz CTDK HAHAHAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la kata shila tu.ct mcm katak bwh tempurung jer.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 06:15 PM GMT+8 , Processed in 0.098261 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list