CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dekmieDandy

Shilalat gelar juri #BigStage "No Brainer" dan perlu tambah knowledge

  [Copy link]
Post time 30-8-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-8-2018 08:31 PM
Bukan lagu korea jek susah. Lagu spanish lagu bangla lagu jepun lagu klax klux clan pun semua susa ...

Well said,sis..Kalau ada button like comment,byk dah iols like comment uols..

BTW, "byk belajar dr show Korea"...habis yg ko masih hauk penggunaan term2 teknik vokal,muzik semua tu belajar drp show2 tu lah ye?
Samalah mcm haritu jumpa kt YT kemain gebang tengok n belajar drp video2 penyanyi Korea,ujung2 whistling,falsetto ngan head voice pun takleh beza..camno tuh?

Minta maaf sgt kalau terkasar bahasa semua uols..Iols dah lama pendam psl ni.. Org kita suka sgt sembah org sana nun,bg iols,ramai sbnrnya penyanyi kita yg jauh lebih bagus drp yg disembah nun,cuma dipandang sepi jah oleh netizen sendiri.. Lagipun realiti show nyanyian kita masih suci,tak tercemar dgn autotune mcm kt Korea,China sana nun..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2018 06:45 PM | Show all posts
AeriSha replied at 30-8-2018 06:20 PM
Ni yg iols nak tanya sbnrnya,mmg konpem eh Shila perli TokSriTi?
Sbb kalau baca ayat dia psl vo ...

entahlah sis..since iols hanya baca tweet pertama dia n pastu tweet PA pprt dia yang carut tokti (lepas sitizoners hentam balik diorang kaw2), iols pon still tak faham apa masalah sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 30-8-2018 06:45 PM
entahlah sis..since iols hanya baca tweet pertama dia n pastu tweet PA pprt dia yang carut tokti ( ...

Ooohhh so Shila tak sahkan tweet tu refer pd apa/sape ke? Choiiii..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 10:06 PM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 30-8-2018 05:33 PM
euuuuuw memang taklah Senah oi

xpe xsuka ko ewwwwww kan saja
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 30-8-2018 06:20 PM
Ni yg iols nak tanya sbnrnya,mmg konpem eh Shila perli TokSriTi?
Sbb kalau baca ayat dia psl vo ...

Nak berhusnuzon pun tak boleh sbb PA shilat sendiri sebut terus Penyanyi no 1 negara. Dah bukan sindiri dah tu. Terus sound je
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 10:22 PM | Show all posts
Kenapa ko ko semua   tak focus sahaja kepada persoalan nya disini , ialah juri  tu xbagus

ctcaras tu jadi juri   ,juri yang entah siapa kutip dia tepi  parit

Bodoh nya ctcaras tu sehinggakan Mas idayu yang selevel  stoking sahaja pun mampu menenggelamkan  ctcaras  di meja perbincangan dengan wartawan tu , Mas Idayu nampak steady manakala ctcaras kelihatan kaku kejung keras frozen !!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 10:24 PM | Show all posts
Siapa pun atas muka bumi ini berhak beri ulasan dan komen samada membina atau  runtuh ,xde kisah.

Kenapa tetiba kipas cabok ctcaras terasa sgttt ,ehhhhhhhhh  peminat ctcaras  lupa ke sehinggakan majlis hari raya pun DIBATALKAN begitu saja

booo boooooooooooo BOOOOOOOOO peminat ctcaras ialah lembu yang sebenar !!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 10:24 PM | Show all posts
zaman kejatuhan ctcaras sudah tiba , marilah kita meraikan nya dengan tarian Salsa !!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 28-8-2018 09:23 AM
Dulu ada kelab wartawan Sititology kann? Angakatan wartawan penyokong siti?

Haah. Wow siap ade kelab
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2018 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 29-8-2018 08:48 AM
tokti ni lebih kepada ilmu untuk diri sendiri je. Ada orang dalam dirinya berjiwa pendidik dan dia b ...

Aku setuju bab ni.. bukan semua yang pandai buat tu pandai ngajar. Omputih kata.. who can do... do. Who cannot do, teach. Hehehe. Banding mas idayu dgn CT, sah sah CT much better and much successful baik dari segi suara atau business. Tapi dia mmg tak reti ngajar/komen. Nak buat gena
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2018 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokti fail tang juri Dan pemilihan lagu utk org lain berpisah tiada... Tadi shafiq tu nyanyi pitchy dari mula sampai akhir kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2018 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 3-9-2018 12:53 AM
Aku setuju bab ni.. bukan semua yang pandai buat tu pandai ngajar. Omputih kata.. who can do... do ...

Nyanyi pandai tapi "ilmu" teknik nyanyian kureng yet menang vokal bertahun2 apekah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
“Because they no brainer” lol..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 12:28 AM GMT+8 , Processed in 0.187519 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list