Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3802
View
13
Reply

Celcom curi kredit pelanggan melalui perkhidmatan Bayar-Bila-Guna?

[Copy link]

Author: cmf_BeachBoys       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2018 08:37 PM | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa pernah kena tak macam kes aku ni?

Aku baru topup RM10 salah satu simkad pra-bayar Celcom milik aku.

Kemudian aku pergi on aku punya Data Connection. Tak sampai 10 saat pun. 5 saat pun tak sampai. Aku cepa-cepat tutup Data Connection tu sebab aku tak langgan plan internet lagi.

Tetiba dapat sms caj 50 sen/50kb.


Kemudian aku check baki kredit aku tinggal RM1.64 je. Padahal sebelum tu baki kredit ada RM10.14. Hilang macam tu je RM8.50 dalam masa tak sampai pun 10 saat.

Aku ingat nak g tuntut balik duit aku tu atau aku saman je celcom ni kalau ada cukup bukti untuk buat pendakwaan.


Korang agak camne ye?






Single Polls, Total 15 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2018 08:44 PM | Show all posts
Tak sampai 10 saat RM8.50 duit aku dia telan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2018 08:48 PM | Show all posts
Satu simkad dia telan RM8.50, kalau 1,000 simkad dah RM8,500. Kalau 10,000 simkad dah RM85,000.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2018 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian..takyah kira la berapa lama on data tu.kalau 5 saat boleh download 1MB dah hilang rm10...even tak bukak browser pun tp byk apps yg terus access internet even tak kita tak bukak pun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2018 09:23 PM | Show all posts
h0lysh1t replied at 22-7-2018 09:11 PM
kesian..takyah kira la berapa lama on data tu.kalau 5 saat boleh download 1MB dah hilang rm10...even ...

kalau macam tu logik ke kadar caj 50sen/50kb tu?

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2018 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mzz tak pernah kena..sebab so far kalau tak subscribe data memang internet tak jalan langsung for anything at all. Tapi kadang2 whatsapp boleh je guna.

Btw ada install xpax punya app x? Dia ada bagitau pay per use berapa in case ada guna data without internet plan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2018 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
caj tu mmg betul la 1Mb=1000kb, kalau 10sen/10kb,1000kb dah rm10...harga firaun..hahaha aku penah kena time gi umrah,pakai prepaid sana pastu quota internet habis...5riyal habis berapa saat je..sadis
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Buat laporan lah. Ke mcmc ke apa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Bkn kena subscribe data dulu ke br dia tolak charge yg kita pilih tu? Ni kes tak pernah kena lg.. Sila call cust service mintak pencerahan..sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
call customer service terus je kak. lepas tu bgtau uols nak buat laporan skmm sekali.

tulis details dlm report tu. pukul brp top up baki berapa, lepas tu hilang berapa ringgit tu.

pelik betul akak dgn telco malaysia ni. sibuk mengkayakan 3rd party.  diorang mmg target prepaid agaknya pasal tau prepaid kalau tak check balance tak nampak kena deduct. kalau postpaid mmg ada dlm bil.

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun guna celcom prepaid.
Pernah gak kena charge camni, tapi salah aku la sbb lupa data dah expired tapi tak offkan mobile data (biasa aku ambik yg monthly tu).

So kena dlm sepluh hinggit gak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah gak kena dulu, kalau x subscribe internet, janganlah pi on data.. mengalir cm air
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2018 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 23-7-2018 11:04 AM
Aku pun guna celcom prepaid.
Pernah gak kena charge camni, tapi salah aku la sbb lupa data dah expi ...

Ye sy pun pernah kena gak mcm ni sbb kita lupa nk unsubscribe dataplan tu...habis duit coz subscribe yg monthly walhal xguna sgt pun data cuma sekali sekala je bila postpaid punya data dah habis... So kena sentiasa kena tgk msg celcom la...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 09:01 PM | Show all posts
ada apps yang auto update kot.kalau guna Android memang
ada saja update pelik.takla smooth mana pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089704s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list