CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3415|Reply: 17

Najib, Rosmah Kantoi! Ini Semua Muslihat Dapatkan Balik Barangan Kemas - Netizen

  [Copy link]
Post time 11-7-2018 12:02 PM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, cerita mengenai mantan Perdana Menteri dan isteri memenuhi ruangan akhbar mahupun portal media. Ada saja berita hangat mengenai mereka berdua.

Terbaru, rakyat Malaysia kecoh dengan isu Datin Seri Rosmah Mansor yang disaman sebuah firma tukang emas dari Lubnan hampir RM60 juta.








Rosmah, bagaimanapun menafikan dia membeli kesemua barangan kemas yang dituntut firma berkenaan, sebaliknya ia hanya dihantar untuk diperlihatkan kepadanya.

Perkara ini secara tidak langsung menjadikan rakyat Malaysia 'mata-mata media sosial' dengan melontarkan spekulasi dan kesimpulan mereka sendiri.

Dek kerana barangan kemas berkenaan berada dalam simpanannya untuk suatu jangka masa yang agak panjang, netizen menjadi tertanya-tanya mengenai kebenaran penafiannya itu.


Kalau tak beli, kenapa disorok?


"Lama disimpan untuk melihat-lihat, kenapa sampai sebelum ia dirampas masih tak dipulangkan?"
sindir netizen.







MalaysiaKini juga ada mendedahkan senarai barangan kemas yang dituntut firma Global Royalty Trading Sal (GRT) dan ia menguatkan lagi spekulasi rakyat mengenai sikap boros Rosmah.


Amboi, selera Kak Mah...






"Barangan kemas sebanyak itu, mana mungkin dipinjamkan atau diperlihatkan sebegitu saja melainkan syarikat berkenaan pasti yang individu terbabit mampu membelinya,"
kata netizen.








Lebih panas, Rosmah dan suami, Datuk Seri Najib Tun Razak dituduh penipu kerana beliau sebelum ini mendakwa sebahagian barangan kemas yang dirampas merupakan hadiah diterima mereka.


Najib kantoi kelentong


"Kata dapat hadiah kononnya. Kelentong hangitlah!

"Siapa nak percaya kaki belit macam ni,"
dakwa netizen.









Malah, ada juga yang mendakwa ini semua hanya drama Rosmah untuk mengalih perhatian masyarakat.


Muslihat Rosmah dapatkan balik barangan kemas yang dirampas


Foto: Twitter




Eh, pusing sana, pusing sini. Aduh, pening tak tahu mana satu yang betul. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2018 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
biar je la polis siasat betul ke salah. btw consignment utk org super kaya nh tgk dgn test sebel beli dah biasa dah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mcm hal
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 12:28 PM | Show all posts
ramainya juri dan hakim..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 01:15 PM | Show all posts
Siasat jgn xsiasat..haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 03:26 PM | Show all posts
Fuhhhhh...panas
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 04:58 PM | Show all posts
pandai kak mah ni review items2 mahal..hurmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 05:15 PM | Show all posts
Spekulasinya sekarang, adakah tauke tu membohong kata tu barang pinjam sebab nak selamatkan Rosmah dan barang kemas tu semua?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Igt kan kalo laki dia menang pilihanraya boleh la korek duit rakyat utk beli jewellery mahal2 skali kalah daaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 07:31 PM | Show all posts
apa nama syarikat tu, bukan apa, akak pon nak pinjam tuk tgk2 sambil melaram2 kat majlis kawen sedara mara...pastu nak pulangkan balik, leh tak plisss.

ni mesti semah pulas2 telinga jib kata, yg u ni gi kt hadiah napa, I baru wat skrip nak bodohkan rakyat terutamanya ladies in pink...grrrr. tido luar
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
takkanla tak insured kalau dah bagi viewing consignment 14mil usd gitu.

apale sgt 60mil  bg org yg ada cash 140 juta bawah katil single bilik maid je kut.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Besar betul selera kak mah ye
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak.ros mcm buat ig review la kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2018 01:37 PM | Show all posts
Netizen begitu cepat jadi hakim dan jadi professor serba tau....lps ni takyah buat mahkamah la...buat jer mahkamah rakyat biar pengguna socmed jatuhkan hukumm....cai cai... btw kita kan ada mahkamah serta hakim dan peguam yg bijaksana biar jer depa tentukan...harap tak berat sebelah la..haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2018 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 11-7-2018 11:59 PM
Kak.ros mcm buat ig review la kot

Mek rose ni kalau bukak IG sure ramai yg follow
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2018 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak collection kakmah ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2018 11:21 AM | Show all posts
taraf queen elizabeth ke rosmah tu sampai byk gile brg kemas org nak kasi tengok je..tak masuk akal
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2023 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
[em:3:][em:3:]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2023 09:20 PM GMT+8 , Processed in 0.112385 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list