Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2045
View
90
Reply

Paling laju bawa kereta berapa km/h?

[Copy link]

Author: rastaf    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2018 11:10 AM | Show all posts
derickwell replied at 11-8-2018 11:05 AM
kalau trafiic jam mesti kita tekan brek~ kalau x mau langgar kereta org ke? lol...

i pun x panggil u pegi langgar kereta org, u blh gerakkan kereta u dgn slow slow~ tu cara jimatkan fuel
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanstar replied at 10-8-2018 11:01 PM
RM50 blh tahan sebulan?jangan tipu lahhhhI hanya boleh tahan 3 hari je...hehe

Baca kasi rajin sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 04:53 PM | Show all posts
eaglep replied at 11-8-2018 10:59 AM
bagi aq, fuel dgn skill pun sama2 penting...
klau ade skill tapi guna fuel yg x sesuai pun x guna ...

btlol tu, kedua2 tu penting jugak
engeneering primax tu bantu Hamilton menang dgn 30% less fuel
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 04:54 PM | Show all posts
ooppsy replied at 11-8-2018 04:53 PM
btlol tu, kedua2 tu penting jugak
engeneering primax tu bantu Hamilton menang dgn 30% less fuel

so ape sal org yg pandu kereta wira pun pkai primax? wira tu kan enginenya normal jer??
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 12:56 PM | Show all posts
daud970 replied at 8-8-2018 09:59 PM
semua ingat sendiri pemandu F1???
aku paling laju hanya 120km/h saja
sebab enjin dah lama, ti ...

Mungkin u pakai petrol yg x sesuai kereta u, u cuba try jenama lain, tgk ada perbezaan tak
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 12:58 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 9-8-2018 03:31 PM
Betul ke boleh guna rm50 saje utk pump petrol sebulan? Mcm x percaya pulak ku dengar, mungkin perj ...

I pun x percaya RM50 blh tahan sebulankalau bg I, 2 hari dah habis
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 01:02 PM | Show all posts
Secret121 replied at 6-8-2018 04:45 PM
RON95 shell begitu jimat fuel???
Aq biasanya pump petrol primax, tak pernah try petrol shell sebe ...

Kenapa x pakai SHELL?
Aku rasa SHELL lbh bagus drpd PETRONAS
blh jalan jauh & cepat
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 01:04 PM | Show all posts
ooppsy replied at 11-8-2018 04:53 PM
btlol tu, kedua2 tu penting jugak
engeneering primax tu bantu Hamilton menang dgn 30% less fuel

ini x bermaksud primax lbh bagus drpd jenama petrol lain
klau I x salah ingat shell juga digunakan dlm f1 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 06:24 PM | Show all posts
ikanstar replied at 10-8-2018 11:01 PM
RM50 blh tahan sebulan?jangan tipu lahhhhI hanya boleh tahan 3 hari je...hehe

Ini perlu tengok org, mungkin dia hanya perlu 10 min je utk ulang alik dr tempat kerja setiap hari? Kalau situasi mcm tu mmg lah boleh guna rm50 je utk tahan sebulan. Ku sendiri kalau pump Petronas Primax 97 boleh guna rm100 utk tahan sebulan lah, masih belum hebat mcm yg rm50 sebulan tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 06:30 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 13-8-2018 01:02 PM
Kenapa x pakai SHELL?
Aku rasa SHELL lbh bagus drpd PETRONAS
blh jalan jauh & cepat

Ku rasa yg ini x betul, mmg ku pernah guna kedua2 jenama yg kau kata tu tapi kalau banding Shell V Power dgn Petronas Primax, yg Primax tu rasa lebih smooth diguna. Masa mau naik bukit tu pun x ada masalah, cukup power, kerana naik bukit tu benda yg paling takut oleh pemandu manual hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 06:41 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 13-8-2018 01:04 PM
ini x bermaksud primax lbh bagus drpd jenama petrol lain
klau I x salah ingat shell juga digunaka ...

Tapi adakah pelumba yg guna Shell tu menang ke x? No offense lah hahaha tapi tengok dr pencapaian pelumba2 bawah sponsorship Petronas tu mmg Petronas ialah jenama yg boleh hasilkan petrol yg lebih tinggi kualiti, dan petrol tu juga dijual kpd pengguna2 biasa mcm kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 06:44 PM | Show all posts
eaglep replied at 11-8-2018 10:59 AM
bagi aq, fuel dgn skill pun sama2 penting...
klau ade skill tapi guna fuel yg x sesuai pun x guna ...

Semua faktor2 akan mempengaruhi keputusan punya, jadi semua perlu seimbang baru boleh menanglah.
Pelumba yg bagus + Petrol yg bagus + Kereta yg bagus = Menang
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 06:49 PM | Show all posts
kakakShahirah replied at 13-8-2018 12:58 PM
I pun x percaya RM50 blh tahan sebulankalau bg I, 2 hari dah habis

2 hari guna RM50 utk petrol? Brp jauh kau pandu setiap hari? Kalau utk tujuan tu syarikat tentu akan ada beri subsidi utk petrol kan? X mungkin suruh kau bayar RM50 setiap dua hari, satu bulan sudah lebih dr seribu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 09:11 AM | Show all posts
paling laju aku penah bwk 165 balik dr johor ke selangor
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 12:01 AM | Show all posts
119 km, itu aje had yang polis tak kejar...
tak berani lebih dari tu, takut kena tahan dengan polis,
denda kena bayar, point hilang..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 12:06 AM | Show all posts
kakakShahirah replied at 12-8-2018 11:58 PM
I pun x percaya RM50 blh tahan sebulankalau bg I, 2 hari dah habis

me yang suri rumah, hantar anak dan jemput dari playschool 3 hari seminggu, pergi groceries,
out dengan kekawan pun around 200 ke 300 duit minyak sebulan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 01:39 AM | Show all posts
patutlah ramai meninggal accidents kat malaysia, baca kat sini pun umang aii.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 10:46 AM | Show all posts
140 jgk, mcm nak terbang axia hahahahahha tak sedar keta kecik ada hati nak laju
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 04:46 PM | Show all posts
110km/j .... laju sbb lambat ada appointment..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
160 plg laju, bedesup sbb nak amik ex bf blk kje. Bile igt blk mcm cilake
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085350s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list