Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2044
View
90
Reply

Paling laju bawa kereta berapa km/h?

[Copy link]

Author: rastaf       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2018 01:14 PM | Show all posts
i bawak paling laju kat 100km/j je. lebih dr 100km/j kereta feel like nak terbang dah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 02:37 PM | Show all posts
panda.gebu replied at 7-8-2018 12:08 PM
setuju. watpe bawak laju2? bazir minyak. bahaya lagi. i bawak kete pelan2 70 - 80km/j je tapi samb ...

kan you.. tak lari pun office dikejar..
parking pun banyak, kalau takde park je lah jauh sikit.
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan baru dapat lesen, i bawak 60-80km/j ja dulu..lantaklah la kereta lain nak potong pon
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 10:53 PM | Show all posts
TeresaMendoza replied at 7-8-2018 10:40 PM
Disebabkan baru dapat lesen, i bawak 60-80km/j ja dulu..lantaklah la kereta lain nak potong pon :lol ...

sabar dulu, dh cemerlang nnt jd f1 drebar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 11:34 PM | Show all posts
miko32 replied at 7-8-2018 12:04 PM
jarang bawak kete laju2 biasa takat 100km/j jer. tp penah sekali kawan lambat nak pegi klia saya pec ...

haha... i pun sama je. sakit hati apabila nampak petrol dh hilang byk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
derrick0494 replied at 7-8-2018 10:53 PM
sabar dulu, dh cemerlang nnt jd f1 drebar.

Mesti lambat lagi tu..hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 12:47 PM | Show all posts
minguk replied at 7-8-2018 02:37 PM
kan you.. tak lari pun office dikejar..
parking pun banyak, kalau takde park je lah jauh sikit.  ...

haha nasib baik ofis i byk parking dekat2. tak larat excercise hari2
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 06:51 PM | Show all posts
TeresaMendoza replied at 8-8-2018 12:15 AM
Mesti lambat lagi tu..hahahaa

hahah... balik ke zaman dulu. Flinstone style.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 09:43 PM | Show all posts
panda.gebu replied at 8-8-2018 12:47 PM
haha nasib baik ofis i byk parking dekat2. tak larat excercise hari2

dh xlarat masih xmau exercise nih
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 09:59 PM | Show all posts
semua ingat sendiri pemandu F1???
aku paling laju hanya 120km/h saja
sebab enjin dah lama, tiada power...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:02 PM | Show all posts
daud970 replied at 8-8-2018 09:59 PM
semua ingat sendiri pemandu F1???
aku paling laju hanya 120km/h saja
sebab enjin dah lama, ti ...

Awak bawa kereta apa, c.c berapa? Petrol yg diguna juga akan affect pretasi enjin, mungkin petrol kereta tu x sesuai enjin kereta awak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:07 PM | Show all posts
daud970 replied at 8-8-2018 09:59 PM
semua ingat sendiri pemandu F1???
aku paling laju hanya 120km/h saja
sebab enjin dah lama, ti ...

maknanya dh tiba masa tukar kereta
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:03 AM | Show all posts
miko32 replied at 7-8-2018 12:04 PM
jarang bawak kete laju2 biasa takat 100km/j jer. tp penah sekali kawan lambat nak pegi klia saya pec ...

berpecut dgn tiba2 consumption fuel tu mmg besar sikit, klau nak jimat fuel jgn buat perkara ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:07 AM | Show all posts
minguk replied at 6-8-2018 04:23 PM
i pakai ron95 shell saja.
kurang 15km pergi balik.

jimat gila!! rm50 for 15km pegi balik sebulan..
u naik kereta ape pakai shell??
ke tempat awk x ade lampu isyarat? x pernah jam?
aq x dpt image knp macam ni jimat
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:11 AM | Show all posts
sssmtsss replied at 9-8-2018 11:07 AM
jimat gila!! rm50 for 15km pegi balik sebulan..
u naik kereta ape pakai shell??
ke tempat awk x ...

ape sal jimat fuel ade kaitan dgn lampu isyarat & traffic jam??
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:16 AM | Show all posts
derickwell replied at 9-8-2018 11:11 AM
ape sal jimat fuel ade kaitan dgn lampu isyarat & traffic jam??

sebab klau ade lampu isyarat& traffic jam kita akan tekan brek, selalu tekan brek akan menyebabkan fuel cepat habis
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:28 AM | Show all posts
Secret121 replied at 6-8-2018 04:45 PM
RON95 shell begitu jimat fuel???
Aq biasanya pump petrol primax, tak pernah try petrol shell sebe ...

primax tu yg f1 champion Lewis Hamilton pakai punye ya?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 01:42 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 9-8-2018 11:07 AM
jimat gila!! rm50 for 15km pegi balik sebulan..
u naik kereta ape pakai shell??
ke tempat awk x ...

i naik viva 850.. tempat i ada 1 traffic light saja. lepastu terus i keluar highway.
so dalam highway i akan bawak 60km je.. paling-paling laju pun 80km je tu pun memang sangat jarang..
kalau service kereta 5000km kan? kereta i tak pernah sampai 5000km 3 bulan tu.
i pakai shell memang jimat berbanding petronas. petronas memang tak dapat rm50 sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 03:22 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 9-8-2018 11:16 AM
sebab klau ade lampu isyarat& traffic jam kita akan tekan brek, selalu tekan brek akan menyebabkan ...

Pandu lah kereta manual kalau mau jimat petrol, kalau kat traffic jam atau lampu isyarat boleh tukar free gear je, masa mau jalan sudah tu baru masuk gear 1, ku sendiri pakai myvi manual hanya perlu RM50 utk pump petrol bagi dua minggu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 03:26 PM | Show all posts
eaglep replied at 9-8-2018 11:28 AM
primax tu yg f1 champion Lewis Hamilton pakai punye ya?

Yg pertandingan formula one juga perlu tgk skil driver punya, bukan hanya tengok petrol atau kereta yg mrk guna, kalau kau panggil ku pergi pandu pun tentu dpt tempat terakhir je kakaka.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087564s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list