Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19855
View
254
Reply

Keluarga Mertua tinggal di rumah... Boleh share Pengalaman?.

[Copy link]

Author: saye2007       Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2018 11:08 AM | Show all posts
resah replied at 15-8-2018 10:12 AM
Emmm..  memang x de jalan lain ke..

laki u = penah ada skandal + tak bagi nafkah + duduk dgn mertua.
nak bersama lagi ke?
nak balik rumah tapi laki suruh stay kat rumah mak. tandanya? sendiri boleh pikir la.



Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 11:14 AM | Show all posts
Hana replied at 15-8-2018 11:08 AM
laki u = penah ada skandal + tak bagi nafkah + duduk dgn mertua.
nak bersama lagi ke?
nak ...

busuk nye perangai lelaki la ni

mohon jauh lahh

udah la umah xde, nafkah x kasi...ada ati nk skandal bagai...hareyyy

sila meninggal...kalo x .sila tobatt la...


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 12:25 PM | Show all posts
Hana replied at 15-8-2018 11:08 AM
laki u = penah ada skandal + tak bagi nafkah + duduk dgn mertua.
nak bersama lagi ke?
nak ...

emm.. faham..

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2018 10:03 AM | Show all posts
saye2007 replied at 2-7-2018 09:11 AM
Update

terima kasih semua...semoga dipermudahkan urusan kami sekeluarga

tt, any updates?
dah 3 bulan ni..
PIL dah jumpa rumah sewa / beli rumah baru belum?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2018 12:32 PM | Show all posts
resah replied at 15-8-2018 10:12 AM
Emmm..  memang x de jalan lain ke..

u ni spesis ina naim ke?


hadap sangat dengan penunggang agama.

jangan biar org rendahkan maruah.


Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 08:41 AM | Show all posts
kalau dtg sehari dua pun kadang rasa tak selesa...ni kan pulak kalau tinggal bersama....

manusia ni perasaan tu boleh berubah2...mungkin sebulan dua kita boleh ikhlaskan hati tp kalau bertahun tinggal skali dgn mertua or ipar duai or adik beradik mesti ada rasa tak puas hati nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2018 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
creepygurlz replied at 22-6-2018 12:21 PM
awak ada hak untuk tolak..ni saya cedok dari FB Mohd Masri Mohd Ramli..awak baca kan ni kat suami aw ...

Aiyoh klu dh pnjg sgt cenggini
Letak link je sudehhh

Choiii sgt tau dak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 10-10-2018 10:03 AM
tt, any updates?
dah 3 bulan ni..
PIL dah jumpa rumah sewa / beli rumah baru belum?

Just settled. Pil sewa rumah dekat rumah lama....  Hb slowtalk dan deorg mula faham the situation... Tq all for advise n feedback
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
saye2007 replied at 22-10-2018 11:34 AM
Just settled. Pil sewa rumah dekat rumah lama....  Hb slowtalk dan deorg mula faham the situation. ...

Alhamdulillah ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 01:09 PM | Show all posts
Memang sebolehnya elak duduk sebumbung dgn mertua ye? mak pak mertua aku kerap2 jugak dtg rumah aku stay sampai sebulan dua. aku plak kdg2 jd tak tentu arah dlm rumah sendiri. kdg2 aku nak jugak privacy dgn husband aku kat rumah, yelah aku tgh mood honeymoon dgn laki aku lagi sbb baru kawin .kdg2 dtg mood malas aku, aku nak jugak sekali sekala bgn lmbt, lambat2kan kemas rumah. kdg2 nampak aku laki bini bergaduh, aku yg kena tegur dgn mak mertua aku. aku tak kisah pun dorg nak dtg rumah tp jgn berlama2 la kat rumah. ktorg tgh nak stabilkan kewangan, tgh nak belajar hidup sendiri tp bila mak pak mertua aku dtg rumah jd mcm kurang sikit la privasi aku, kdg2 ipar laki aku pun dtg rumah tu gak tido bgn sbb mak ayah dia ada situ.  berdosa tak aku cakap mcm ni? aku tau tggjwb laki aku jaga mak pak dia tpp tu lah aku pun sbg isteri ada hak jgkkan? ke mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 01:22 PM | Show all posts
saye2007 replied at 22-10-2018 11:34 AM
Just settled. Pil sewa rumah dekat rumah lama....  Hb slowtalk dan deorg mula faham the situation. ...

ok tak layanan diaorg kat kamu? apa la agaknya alasan laki kamu eh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 04:44 PM | Show all posts
pengalaman sy... penat penat penat dgn segala2 perangai, buat baik mcm mn pun masih xnampak kebaikan kite..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 01:08 PM | Show all posts
creepygurlz replied at 22-6-2018 12:21 PM
awak ada hak untuk tolak..ni saya cedok dari FB Mohd Masri Mohd Ramli..awak baca kan ni kat suami aw ...

terbaik


kalau ada LIKE ni 1,000 kali like

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 10:09 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 22-6-2018 12:18 PM
besar mana rumah u sampai satu kampung nak masuk menumpang tu?
kalau dah laki jenis tak boleh bawak ...

pendapat bernas ni,hahahaha pakai fit2 pun ok dah biar suami malu skit...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 10:19 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-7-2018 05:02 PM
aku tinggal sekali dengan parents aku kat rumah aku. kena jaga diorg sebab diorg dah takleh handle p ...

yg ni terbaik,jenis faham,takat mak pak mertua ok la lagi,kalau sampai adik beradik lain tu yg susah,kena plak jenis x benak,
pada aku xde masalah duk ramai2 kalau rumah besar ada privesi dan belanja rumah tong same2....

bukan ape masalah mcm ni menyebabkan rumahtangga xde seri,keluarga jd cacamerba
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078395s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list