Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17172
View
268
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus       Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2018 04:20 PM | Show all posts
kiyudi replied at 19-7-2018 04:17 PM
yer...sis ada johin run....bru nk berjinak2 hiking & travelling..kwn dok ajak lama..tp i malas la  ...

betul la tu sis.. jodoh ketentuan tuhan.
macam orang kata, kenapa kawin dengan dia? penagih lah kaki mbotol la.. tapi apa boleh buat dah tertulis itu jodohnya.. yang salah sikap pasangan tu pegi buat benda tak elok kenapa.


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 04:22 PM | Show all posts
minguk replied at 19-7-2018 04:20 PM
betul la tu sis.. jodoh ketentuan tuhan.
macam orang kata, kenapa kawin dengan dia? penagih lah  ...

kan...mohon jauh laa

plan nk cari jodoh...terjumpa bodoh plak....x mau la


Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
cuba menjala kat tinder.com
mana tahu lekat yg berkualiti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2018 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahha..i is xpandaila tinder2 ni ha..xyakin nk interprem..penah try ker?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm... Fox salu fikir mcm ni je... Klu ada jodoh, nnt jumpa jugak. Tp klu xde jodoh, mintak fox dpt redha je. Sbb Allah tahu apa yg terbaik utk kita. Sbb skrg pun sibuk mcm2, dgn keje, study lg. So, mmg takde la klr sgt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2018 08:48 AM | Show all posts
Foxey replied at 2-8-2018 11:39 PM
Hmmm... Fox salu fikir mcm ni je... Klu ada jodoh, nnt jumpa jugak. Tp klu xde jodoh, mintak fox dpt ...

sama la foxey...apa yang Allah nak bagi tu redha jela..dia lagi taw yang terbaik untuk hambanya kan..
Skang dah stage fokus on yourself ajela..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 03:48 PM | Show all posts
kiyudi replied at 19-7-2018 04:17 PM
yer...sis ada johin run....bru nk berjinak2 hiking & travelling..kwn dok ajak lama..tp i malas la  ...

jom la travel..sy pon berjinak2 travel..dr pk jodoh x sampai2..baik pi travel..tp kwn2 yg dah kawen n ayah sy advise soh jln puas2 sebelum kawen..nnt x kesal sgt..skrg ni selain doa, dh xtau nk cari dkt mn..klau dkt tempat keje, semua dh kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 05:27 PM | Show all posts
nor876 replied at 3-8-2018 03:48 PM
jom la travel..sy pon berjinak2 travel..dr pk jodoh x sampai2..baik pi travel..tp kwn2 yg dah kawe ...

jom dik nor...moh kita pm tepi sipi2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nak join jugak team travel memandangkan iols ni 30an n tidak berjodohan lg...tp iols keja biasa2 ja, nk travel pun takde wang.so saddd
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Takdak ka kwn2 yg jenis suka match kan org..ala2 baitul muslim.
Masa belajar dulu ada kwn yg suka match kan kwn2..
Alhamdulillah ramai dah berkahwin..smpai grad dah keje pun dia rajin carikan..

Tt jg stress..ada tu jodoh tt. Kdg dpn mata tp tak nmpk..nmpk yg jauh. Saya doakan yg trbaik buat tt
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
So dik TT dh register mna2 web cri jodoh x?

At 1 time iols rsa iols dh ready nk settle down tp dis weeknd my nephew dtg tido umah bru 2 bln umur nya, jd tukang buat susu pn iols rsa x thn sabar bgn pkul 3 pg tiap2 hari dia melalak...so smbil buat susu tu iols terdetik, patotlah x kawen n xberanak lg sbb mmg Allah tau iols x layak lg kot nk hidup cmtu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2018 08:36 AM | Show all posts
aechae replied at 5-8-2018 01:16 PM
So dik TT dh register mna2 web cri jodoh x?

At 1 time iols rsa iols dh ready nk settle down tp di ...

idokkk...da mls plak nk fikir sal jodoh ha..

taw xpe..bila anak sedara mai mmg terdetik jgk di hati xsabo nak layan pangai sorang2..buas semacam gitu..xpela,da redho ni..biarlah single..tpi namo mati alone..klu bleh biorlah dengan family..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 10:50 AM | Show all posts
aechae replied at 5-8-2018 01:16 PM
So dik TT dh register mna2 web cri jodoh x?

At 1 time iols rsa iols dh ready nk settle down tp di ...

jgn le rasa mcm tu. kaka yg ada anak pun rasa mcm tu gak bila kesabaran tu takde. cepat nak marah2 anak. kesian kat anak. dia nak main 24jam. akak pulak nak dia belajar 24jam.


Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 01:53 PM | Show all posts
kiyudi replied at 3-8-2018 05:27 PM
jom dik nor...moh kita pm tepi sipi2...

moh kita pm tepi2..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 01:55 PM | Show all posts
Adakah? replied at 4-8-2018 10:37 PM
nak join jugak team travel memandangkan iols ni 30an n tidak berjodohan lg...tp iols keja biasa2 ja, ...

sy pon keje biasa2 je..travel dekat2 je n xperlu ambek cuti byk2..tp sy bukan backpackers..x sanggup travel backpackers.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 02:47 PM | Show all posts
Adakah? replied at 4-8-2018 10:37 PM
nak join jugak team travel memandangkan iols ni 30an n tidak berjodohan lg...tp iols keja biasa2 ja, ...

ala dek kita sume kija besa2 jah....

g dekat2 jer bajet rendah...saje acah2....


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 02:18 PM | Show all posts
minguk replied at 19-7-2018 04:11 PM
kalau refer pada terid i, ramai yang sajeskan mingle around, join gerup hiking ke buat activity ke ...

iols jumpa jodoh time hiking.
waktu tu tak terfikir langsung pasal jodoh walaupun umur dah nak cecah hujung 20an.
join mcm2 aktiviti outdoor dr running, hiking kunun2 nak live life to the fullest. skrg kalau i tgk balik hidup i time bujang dulu rasa puas sebab i dah try mcm2 dalam hidup before kahwin.


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 03:39 PM | Show all posts
rolypoly replied at 8-8-2018 02:18 PM
iols jumpa jodoh time hiking.
waktu tu tak terfikir langsung pasal jodoh walaupun umur dah nak  ...

untung juga you.. i join macam2, belum jumpa hahahhahaha
tinggal lagi nak join kelab pencinta kucing je ni ha.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 04:30 PM | Show all posts
Edited by rolypoly at 8-8-2018 04:32 PM
minguk replied at 8-8-2018 03:39 PM
untung juga you.. i join macam2, belum jumpa hahahhahaha
tinggal lagi nak join kelab pencinta kuc ...

dah tertulis jumpa jodoh atas gunung uols.kawan iols lagi kelakar, dia first time naik gunung and jumpa pulak jodoh yang juga baru first time hiking.
and itu jelah the only gunung yang dorang hike. so kitaorang selalu bahan korang ni naik gunung semata2 nak jumpa jodoh je.

sorang lagi kawan iols tinggalkan kerja swasta dia untuk jd polis.
walaupun time tu ramai yang bangkang tp end up time training jumpa jodoh juga.

so kesimpulan yg iols boleh beri kdg2 kita mmg kena keluar dr comfort zone kita, buat sesuatu yang baru, jumpa kawan baru, enjoy life and mana tahu along the way kita jumpa jodoh yang ditakdirkan untuk kita. cuma kalau la jodoh tu masih tak sampai juga at least you dah merasa buat mcm2 dalam hidup. so buat masa skrg just live your dreams!
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 05:16 PM | Show all posts
rolypoly replied at 8-8-2018 04:30 PM
dah tertulis jumpa jodoh atas gunung uols.kawan iols lagi kelakar, dia first time naik gunung and  ...

i pun perasan jenis join exercise jumpa jodoh, stop exercise..
jenis panjat broga, lepas jumpa jodoh stop broga..
eh senang lah hahahah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126366s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list