Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20715
View
290
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-7-2018 11:16 AM | Show all posts
hana85 replied at 5-7-2018 11:03 AM
samalah penat xtau dah nak cari kat mana haha
hopefully ad luck yang Allah bagi dalam pencarian jod ...

Haha...its ok hana..i will pray for u too..hope bertemu jodoh yang baik hendaknya..Amin
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 11:48 AM | Show all posts
jodoh kena usaha...dan mencari

usaha paling mudah....adalah buka hati untuk menerima kehadirannya

termasuk saya....hehehehe...selamat mencuba
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2018 12:01 PM | Show all posts
pawie replied at 6-7-2018 11:48 AM
jodoh kena usaha...dan mencari

usaha paling mudah....adalah buka hati untuk menerima kehadirannya ...

waaa...dah bertemu calon yer..good luck pawie..

I will pray for you..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 03:18 PM | Show all posts
letih dah menanti jodoh, pernah usaha cari jodoh online, masuk sampai dua portal cari jodoh online tapi sia2 ja, kat tmpt kerja mana nak jumpa jodoh klu staf pun 2 orang ja, saya pula jaga mak, mak saya pula tak sihat mcm mak orang lain, mula2 ok ja ada yang nak kenal2 tapi bila saya bagitau saya jaga mak yang x sihat, terus senyap krik2. tiap2 hari rutin seharian saya sama ja, pagi pergi kerja lepas siapkan makan minum mak, tengahari balik rumah sekejap jenguk mak, petang masuk kerja balik, balik rumah lepas kerja tak keluar2 dah, malam tak pernah keluar, hari sabtu keluar bawa mak jalan2, makan2 beli barang sikit, kawan2 semua dah kawin beranak pinak, memang sedih juga, putus asa dah rasa nak jumpa jodoh, selalu didik hati supaya bersangka baik dengan perancangan Allah s.w.t. saya memang dah tak ada keyakinan nak jumpa jodoh saya sebab saya tau lelaki susah nak terima perempuan yang jaga mak yang sakit, tahun depan saya akan berumur 35 tahun, klu ada jodoh nnti adalah tu, klu x ada redha ja lah, sebab saya sedar hidup saya banyak kekurangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2018 03:33 PM | Show all posts
hawa001 replied at 6-7-2018 03:18 PM
letih dah menanti jodoh, pernah usaha cari jodoh online, masuk sampai dua portal cari jodoh online t ...

Allahu...baiknya hawa jaga mak yang sakit

Dulu ibu saya selalu kena dialisis..sempat jaga dia setahun je..rasa macam tak puas jaga dia..saya faham mesti hawa kdg2 ada rasa penat jaga mak hawa..tapi takpe Allah akan balas berkali ganda pengorbanan hawa..

Takpela hawa,kalau lelaki tu tak sanggup nak jaga mak hawa lbih baik jgn terjebak dengan lelaki yang macam tu..lg sakit jiwa in future.

I hope u will meet your soulmate one day..Amin..yang penting jaga mak kita dengan baik Insyaallah Allah balas dengan kebaikan jugak..


When you feel like you can't keep going,
Turn your heart to Allah and say 'I can't but you can,
I'm weak but you're strong.
Take me in, not because of me,but because of you.
Your mercy is stronger than my weakness.
Your perfection is greater than my humanness.
I beseech you to replace what's lost,
Mend what's broken and allow my hope in You to kill my despair

~Yasmin Mogahed~


Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 03:51 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 6-7-2018 03:33 PM
Allahu...baiknya hawa jaga mak yang sakit

Dulu ibu saya selalu kena dialisis..sempat jaga dia s ...

dah masuk 7 tahun dah jaga mak.. adik beradik semua dah kawin beranak pinak... kadang2 sedih juga dipandang serong dengan makcik2 bawang sebab tak kawin2 lagi, klu ada yang tanya kenapa x kawin lagi, saya senyum ja, dapat juga pahala, senyum kan sedekah, kawan2 pun tak confident nak kenalkan saya dengan mana2 lelaki sebab dorang sendiri tau x ada lelaki kot nak ambik perempuan yang jaga mak dia yang x sihat, lain lagi dengan lelaki2 miang status laki orang yang menggatal, saya buat bodoh ja x layan, pandai juga lelaki miang suami orang tu senyap klu kita sendiri perempuan x layan, tt muda lagi, nnti adalah jodoh tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2018 04:09 PM | Show all posts
ngadenye makcik2 bawang tu kn...klu dia nk carikkn kt jodoh takpela jgk..sdp sikit melayan bawangan mereka...

Yes hawa..saya pun da smpai 1 stage mcm..its ok,ade jodoh ade..xde jodoh redho jela..hehe

Untungnya dapat berbakti lagi dengan parents hawa..I wish luck for you hawa..35 muda lg..bnyk yang menanti..cewah!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 11:21 AM | Show all posts
muda lagi tu 28

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2018 11:30 AM | Show all posts

alhamdudillah..mekasihle kabo sy muda..ngeh3
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 11:35 AM | Show all posts
BoLapciOus replied at 13-7-2018 11:30 AM
alhamdudillah..mekasihle kabo sy muda..ngeh3

i masa umo 28 tu x fikir sangat jodoh2 ni walaupun ramai yang berminat.  sbb konon2 target i 30 baru nak kawen.

tapi end up i rase x ready n malas dah nak kawen. so i try to live my life dengan baik hepi2 tak nak stress tu jek.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2018 11:39 AM | Show all posts
jinggagurl replied at 13-7-2018 11:35 AM
i masa umo 28 tu x fikir sangat jodoh2 ni walaupun ramai yang berminat.  sbb konon2 target i 30 ba ...

so smpai skang still single?what did you do to live ur life?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 11:43 AM | Show all posts
BoLapciOus replied at 13-7-2018 11:39 AM
so smpai skang still single?what did you do to live ur life?

i mebi jenis banyak fikir so i tengok hidup kenkawan yang kawen miserable sangat so i syukur i tak kawen boleh gitu?

i jenis suka knowledge i suke membaca actually.
pegi library, sambung study, beli buku, pegi bercuti dengan kawan2 n family. i suka masak2 try resepi baru. menjahit je x reti ekcuali jahit manik labuci semua tu reti la.


n of course kene buat persediaan lah untuk hari tua sikit2 (jaga kesihatan, menyimpan duit ds). paling penting sediakan bekalan ke negara abadi.

hidup i boring je kalo orang potray single life as tengok dinding/ n all -ve thing


Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2018 11:48 PM | Show all posts
Edited by purpler at 16-7-2018 12:36 AM

aku pun dah umur 30 lebih dan dah sampai tahap redha dengan nasib yang tak kawin2 ni....tapi entah macammana selepas balik dari umrah aku rasa bersemangat sangat untuk berdoa bersungguh-sungguh pasal jodoh ni....
mungkin Allah dah gerakkan hati aku supaya usaha berdoa lebih sikit sebab orgnya dah di'jaga' dan tunggu masa yang tepat je untuk dipertemukan....
yang penting, yakin dan bersangka baik dengan Allah....
janji Allah tu pasti....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 05:26 PM | Show all posts
join la you mana2 grup cari jodoh tu... semoga berjaya dan bertemu jodoh ya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2018 11:36 AM | Show all posts
purpler replied at 15-7-2018 11:48 PM
aku pun dah umur 30 lebih dan dah sampai tahap redha dengan nasib yang tak kawin2 ni....tapi entah m ...

waaa...seronoknya..Alhamdudillah..semoga berjaya dalam misi mencari jodoh..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2018 11:37 AM | Show all posts
minguk replied at 17-7-2018 05:26 PM
join la you mana2 grup cari jodoh tu... semoga berjaya dan bertemu jodoh ya..

hahah...xyakinla..seakan redho gitu..tunggu sign dari Allah jela...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 04:02 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 19-7-2018 11:37 AM
hahah...xyakinla..seakan redho gitu..tunggu sign dari Allah jela...hehe

menunggu saja tanpa usaha susah juga you..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 04:07 PM | Show all posts
minguk replied at 19-7-2018 04:02 PM
menunggu saja tanpa usaha susah juga you..

dek akak nk thu cemana nk usaha tu

nk kena ngorat ker?? ya Allah memang x reti nk ngorat...rasa jatuh ego pempuan nk ngorat lelaki..akak jenis ego sket (read : banyak) bukan ego...tapi more to nk jaga maruah seorang wanita...perigi cari timba?? no no to me..


yg sedia ada ni plak jenis kurang kasih sayang nk kita hadap dia jer...KOWSSSER sangat lahhh








Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 04:11 PM | Show all posts
kiyudi replied at 19-7-2018 04:07 PM
dek akak nk thu cemana nk usaha tu

nk kena ngorat ker?? ya Allah memang x reti nk ngorat...rasa ...

kalau refer pada terid i, ramai yang sajeskan mingle around, join gerup hiking ke buat activity ke, join gerup kereta.. one of cabang usaha la tu untuk taaruf.

kalau akak pun ego, susah la.. lelaki betul2 lelaki semakin kurang kini.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 04:17 PM | Show all posts
minguk replied at 19-7-2018 04:11 PM
kalau refer pada terid i, ramai yang sajeskan mingle around, join gerup hiking ke buat activity ke ...

yer...sis ada johin run....bru nk berjinak2 hiking & travelling..kwn dok ajak lama..tp i malas la ..penat nanti

baik dok umah layan anak2....hehe..konsep i...kalo jodoh Allah dh tetap kan...dok umah pon jodoh turun dari langit...

baik aku gi travel...mcm best jah...(kena menabung la)



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list