Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16406
View
250
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus       Show all posts   Read mode

Post time 27-6-2018 09:21 AM | Show all posts
Hana replied at 26-6-2018 08:56 AM
aku dulu pun no.1 mmg out sbb selebet & gemuk.  belajar kat kedah. sedap betul makanan kat kedah ...

haha yang ni betul...10 thn lepas tempat encounter kat internet boleh dipercayai...skarang ni hampeh...

sebab jodohku pun bertemu di internet jugaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2018 12:07 PM | Show all posts
kalau cerita bab jodoh ni ..

doa, usaha, tawakkal ..

apa pun kena usaha .. kena tipu, dipermainkan, dibodohkan itu adalah pengalaman atau proses ke arah jodoh itu sendiri ..

manusia neh ada berbagai sifat .. so, kena belajar n kenal ..

apa² pun, best of luck ..

jangan segan atau malu² nak share dlm ni utk setiap pengalaman tu ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2018 12:38 PM | Show all posts
selendangmerah replied at 28-6-2018 12:07 PM
kalau cerita bab jodoh ni ..

doa, usaha, tawakkal ..

haha...rasa dah penatla..biarla jodoh mai sndiri..

Yang ad tips tu feel free to share..


Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2018 02:33 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 28-6-2018 12:38 PM
haha...rasa dah penatla..biarla jodoh mai sndiri..

Yang ad tips tu feel free to share..

haha ..

kalau mcm tu xpe laa ..

redha dengan ketentuan-NYA .. ada hikmah tu ..

berkawan biar seribu ..



Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:08 AM | Show all posts
berdoa dan berharap  dengan penuh keyakinan hanya pada Allah.   Itu yang akak  buat secara terus tak berhenti2 selama sebulan Ramadhan  lepas bertahun2 berusaha cara lain.   Allah  yang Maha Mendengar, masukkan akak dalam mimpi seorang  lelaki  yang memang akak suka pun, dan macam dalam cerita fairy tales, lelaki tu datang terus melamar.   
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
X perlu kusutkan fikiran tentang jodoh..iany akn tba pada masa yg tlh d tentuknNya..in a meantime, enjoy ur life...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:27 PM | Show all posts
aurorae replied at 29-6-2018 04:08 AM
berdoa dan berharap  dengan penuh keyakinan hanya pada Allah.   Itu yang akak  buat secara terus tak ...

U r lucky sis...


i keep on berdoa....



Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 29-6-2018 04:08 AM
berdoa dan berharap  dengan penuh keyakinan hanya pada Allah.   Itu yang akak  buat secara terus tak ...

Sweetnya.... Harapnya jodoh saya camni jugak
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 22-6-2018 03:05 PM
Dik,akak ni umur dah 30++++ baru bertemu jodoh. Sejak 10 tahun lalu,sejak grad,sorang demi sorang ka ...

Good tips akak. Saya setuju dengan part bahagiakan mak ayah dulu. Tips yg sgt bagus
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 26-6-2018 01:52 PM
aku berpendapat, jodoh ni ada 3 cara aje.
1. Tempat belajar
2. Tempat keje

aku yg nombor 3 - by luck tp aku ada juga usaha cari jodoh aku wpun aku pompuan. takde la menyerah begitu harapkan ada jodoh dtg menyerah kt aku. selama ni dok tunggu tp xde pulak jodoh yg datang. doa2 juga tp kena usaha jugak. nk kata tak stress masa mencari jodoh tu mcm tipu. Alhamdullilah dapat jodoh yg baik. Walaupun aku yg mulakan dulu tapi berbaloi segala usaha aku. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:03 PM | Show all posts
aurorae replied at 29-6-2018 04:08 AM
berdoa dan berharap  dengan penuh keyakinan hanya pada Allah.   Itu yang akak  buat secara terus tak ...

a'aa aku penah baca citer ko dulu2. aku baca pun mcm tak caya. still tak caya. hihihi..
aurorae, AA ada buat promo gi perth. promo winter deal to perth. lebih kurangla. ada gambar winter (salji) lagi. sekali komen2 orang semua perli2.
hana baru tau, winter kat perth tu bukan salji. tak tahu le. so jakun.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
betul la mcm ada forumer tu ckp, kalau masa belajar dgn kat tempat keja tak jumpa jodoh. mmg by luck laa kan.

TT muda lg why not jadi student semula buat master/phd part time. Sambil tu ushar2 la student yg single. This time tak perlu tunggu org tackle, u beranikan je diri gi tackle bakal jodoh u tuu. I suggest je. good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2018 07:22 AM | Show all posts
travel, itu rezeki jumpa my husband 14 tahun lalu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2018 12:59 PM | Show all posts
Edited by aurorae at 30-6-2018 03:09 PM
Hana replied at 29-6-2018 11:03 PM
a'aa aku penah baca citer ko dulu2. aku baca pun mcm tak caya. still tak caya. hihihi..
aurorae, ...

Australia ni secara umum kalau ikut garis lintang, dari segi kering dan tandus,  dan suhunya, setara dengan kawasan2 sekitar Iran, Saudi dan Jordan.  Bahagian utara Queensland baru subtropika macam Thailand.  Salji tak turun kecuali kawasan tanah tinggi di sebelah selatan, antara Canberra, Melbourne dan Tasmania.   


Disebabkan dapat kawin macam fairy tales, aku ingat dah kawin pun macam tu juga.  Rupanya kena berpijak balik ke realiti, sama je macam orang lain.  Kena usaha usaha sabar dan redha kalau nak perkahwinan berkekalan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2018 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 29-6-2018 04:08 AM
berdoa dan berharap  dengan penuh keyakinan hanya pada Allah.   Itu yang akak  buat secara terus tak ...

Owch sista.. sweet sangat syukur...
I takut nak minta tgk rupa jodoh dalam mimpi.. tak berani
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2018 10:36 AM | Show all posts
tt org mana??
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2018 12:08 PM | Show all posts
Edited by aurorae at 1-7-2018 04:17 PM
Catpaw replied at 30-6-2018 11:09 PM
Owch sista..  sweet sangat  syukur...
I takut nak minta tgk rupa jodoh dalam mim ...

bila buat solat istikarah, tak semestinya muncul dalam mimpi, kalau semua urusan senang dan mudah, dan hati condong kat yang itu, insyaallah itulah jodohnya.

My husband masa tu buat solat istikarah sebab dia ada beberapa pilihan, me excluded, dia bukan kenal akak sangat pun.  Tapi bila dia buat, dia mesti mimpikan akak.  Dia cuba ignore, tapi mimpi yang sama muncul everytime.   Jadi dia tekad, terus lamar akak.

Akak pulak terus terima, sebab yakin dialah jawapannya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2018 11:01 AM | Show all posts

orang johor..tp kerja kat kl..just recently..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 08:24 AM
xstress sbb makcik bwg..tapi stress sbb mlm tido sorang2..hehehehe tula..harap dipermudahkan jodoh ...

Boleh eh stress sbb tdo sorang...meols ni balik2 keje bole terlelap jup..hahah heaven xde gangguan...nk masak ke telongkop telangkap ikot dan ja...btw im 29
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2018 11:03 AM | Show all posts
samalah penat xtau dah nak cari kat mana haha
hopefully ad luck yang Allah bagi dalam pencarian jodoh ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096611s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list