Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16445
View
250
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2018 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
PandaSaka replied at 21-6-2018 10:40 PM
I pun tertanya tanya, manakah lubuk jodoh yang boleh dicari?? adakah perlu nampak acah2 urban di IG  ...

Perlu ke tuka penampilan? Setau aku org jd lebih elok bkn sebaliknya demi jodoh yg elok jua...So ketemu ke jodohnya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 01:39 PM | Show all posts

best? sementara nak tunggu bahagia, kena hadap mcm2 ujian. sebenarnya jadi single,jauhhhh kena lebih banyak bersabar klu nak compare hidup bersuami
pengalaman akak jadi single,hanya Allah je yg tau. kena 100 kali ganda tabah. klu x tabah,tu la sebabnya ada org main sauk je jantan ntah hapa2.
orang kata,utk dpt yg terbaik,lambat sikitla. tapi worth it la. solat istikharah sebelum buat pilihan. petunjuk dari Allah sgt penting


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 01:41 PM | Show all posts
duri_durians replied at 26-6-2018 12:33 PM
muda lagi tu relax laaaaa...

Mmgla relax..Hehehe.. ☺☺
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 01:52 PM | Show all posts
aku berpendapat, jodoh ni ada 3 cara aje.
1. Tempat belajar
2. Tempat keje
3. By luck

kalau dah miss no1 & no2, takde cara lain, by luck aje la.. utk by luck, kena doa le byk2.
sementara single ni, jaga la diri bagi De Vogue De Kabumm.
makin flawless ke.
makin puteh..ku puteh ku puteh ke
makin slim ke

yela. ayat mana lagi sedap didengar time single single ni..
"punyla lawa selim melin, takde orang nak ke?" - so, boleh la bohong sunat sket. Ada tapi saya tgh pikir2. buat tapisan.

"patut le takde orang tanak. Gexxx mcm Dr Vida. Dato Vida lain la. dia kaya raya" - nak bohong sunat pun susah.

sementara single ni, ada DUIT aje, pergi travel okk.. wajib aktiviti tu. so, takde la sedih & depress sgt pasal jodoh. penting lagi ada duit.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 02:26 PM | Show all posts
single la best boleh travel, tiap2 minggu boleh balik rumah makbapak , boleh menyimpan , dh kawin nk  buat semua benda kene mintak izin laki ... rindu lak zaman bujang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 02:38 PM | Show all posts
Hana replied at 26-6-2018 01:52 PM
aku berpendapat, jodoh ni ada 3 cara aje.
1. Tempat belajar
2. Tempat keje

tempat belajar tu mmg out la sbb da lme tinggal..kalau tempat kerja plak sendu je semua bpk org..by luck to je cahnces yg tinggal..

True..single life mmg sangat best tp lumrah manusia keinginan untuk berkasih tu kadang adala jgk..giteww..hehe..

Anyway..im hoping for the best..vacay n travel tu mmg aktiviti wajib ....carpe diem je la kn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 02:46 PM | Show all posts
pavlovachoc replied at 26-6-2018 02:26 PM
single la best boleh travel, tiap2 minggu boleh balik rumah makbapak , boleh menyimpan , dh kawin nk ...

true..single pun mmg sgt best..gerak bebas je,xyah fikir nk msk ap mlm ni..hehehe..tp org yg dah kawin pun ad rezeki dia kn..

neway sdpnye pavlova..nyumnyum..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 04:06 PM | Show all posts
jodoh ada tu cuma belum sampai masa lagi. jodoh ni kalau di cari dia makin jauh, kalau tak cari dia akan datang sendiri. jaga diri baik2, insyaAllah akan datang yang baik untuk kita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 04:56 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 26-6-2018 02:38 PM
tempat belajar tu mmg out la sbb da lme tinggal..kalau tempat kerja plak sendu je semua bpk org..b ...

aku dulu pun no.1 mmg out sbb selebet & gemuk. belajar kat kedah. sedap betul makanan kat kedah. nasi lemak kuning. kuih peneram. bihun sup. hoi..sedapnya makanana kat kedah.  mana tak gemuk.
kalau dah gemuk,sure le takde orang takcle. aku pun takde ngorat. serabut nak belajar ajek.

ada member tu, siap sailang pakwe kawan lagi. punyla pentingnya "kawen".

aku, masuk keje, baru pandai sket nak melawa. selalu diet. duit byk abis utk skincare & face treatment.
so, ada la orang takcle. tapi, aku mcm jual mahal.

zaman aku dulu, internet adalah tools utk cari blind date. orang2 masih boleh dipercayai lagi.
skrg ni, byk budak2 wichat aje. so, bertabah la ye.

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 05:14 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 21-6-2018 04:28 PM
sebenarnya tak pressure sgt cumanya wajibla kalau raya akan ada soalan tanya bila nak kawin tu..ha ...

Kelik I ni.. bila orang tanya bila nak kahwin?
Dia jawab dengan senyuman... In Sha Allah, tahun depan lepas raya.
Settle ...

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in. Iols single jua...nak tumpang baca tips2 best
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 08:30 PM | Show all posts
AkuMark replied at 26-6-2018 01:08 PM
Perlu ke tuka penampilan? Setau aku org jd lebih elok bkn sebaliknya demi jodoh yg elok jua...So k ...

Itulah i membawang ngan bestpren i, kita ni makin tua kita try jadi lagi elok. Tapi dia ni dulu elok bertudung dari zaman skolah skarang dah berhot pants pulak. Puas pikir kenapalah dah usia makin senja ni baru nak acah2 urbanite. Dari dulu mmg tak ada boipren pun,kawan laki bukan nya takda, ada je. Mungkin takda yang lekat sbb personality dia cam pepoyo skit, cakap pun terjerit2 konon2 gangster. Proves that kau ubah la gaya kau mcm mana pun, kalau perangai tak ubah, tak jalan jugekk
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 09:50 AM
Jomla kt mencari sama2..tp kdg jodoh ni bila kt xcarik bru dtg..huhu

Patah hati sis... saat ini nk berpegang dgn hashtag men are thrash je

Org laki sng ahh, umur 40 pn bleh cri partner anak dara lps grad lg..pmpuan nk msuk mid 30s je dh kna tukar skop pencarian cri yg duda ke..bonus lah kot dpt bujang
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 26-6-2018 09:53 AM
Haha... X. Ore pata timur.

Org kelantan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 26-6-2018 04:56 PM
aku dulu pun no.1 mmg out sbb selebet & gemuk.  belajar kat kedah. sedap betul makanan kat kedah ...

Mmg makanan dkt kedah best2 sis...tringt time blaja d sana dl...tp jodoh dr utara xda plak walau bertahun2 duk utara...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
PandaSaka replied at 26-6-2018 08:30 PM
Itulah i membawang ngan bestpren i, kita ni makin tua kita try jadi lagi elok. Tapi dia ni dulu el ...

Harap sheols brubah jd baek la nnt...jumpa jodoh pon yg baek2...takut bila dgr kes laki pukul istri laki jd biawak hidup istri cari nafkah sesorang n sebagainya...minta d jauhkan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 10:15 PM | Show all posts

A'ah sis.

Ecah dari Ganu, kan? Belah mana eh? KT ke?



Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 26-6-2018 10:15 PM
A'ah sis.

Ecah dari Ganu, kan? Belah mana eh? KT ke?

Yup..KT..

Ingt kn uols org belah2 utara gtuu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 11:22 PM | Show all posts
aechae replied at 26-6-2018 10:39 PM
Yup..KT..

Ingt kn uols org belah2 utara gtuu...

Ni mesti satu kampung dengan abam dino.

Ooo. X la. Ore pata timur jah.


Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 26-6-2018 11:22 PM
Ni mesti satu kampung dengan abam dino.

Ooo. X la. Ore pata timur jah.

Xlah...bamdino dkt dgn airport
Iols if nk ke airport 20min gtu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097558s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list