Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16444
View
250
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-6-2018 09:40 AM | Show all posts
zennaya replied at 22-6-2018 03:20 PM
Tips nya
1. Umur pun muda lagi,cari pengalaman hidup. Stabilkan emosi,belajar byk bersabar

terima kasih...terharu sgt baca..insyaallah i cuba amalkan tips ni..really appreciate it
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 08:36 AM
hahah...kelab jodoh mana yang helok?hahaha..agi idup agi ngelaban..

Xtau lah sis...yg slalu kt FB tu baituljannah je...lain2 xtau
I lps break mmg mls dh nk cri...umur 30s ni bkn umur yg nk start blk dr zero nk kenal sume2...tu psl malassss dh
Jgn jd mcm i ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2018 09:47 AM | Show all posts
fcl29 replied at 22-6-2018 03:39 PM
jodoh ni rahsia Allah.. percaya la ckp akak..
selama ni akak bersama dgn org yg salah, bertahun2..  ...

Alhamdudillah..ketemu jgk jdoh akk akhirnya..harap dpt happy yending cam akk jugek..
Wish me luck!! 😁😁😊😊
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2018 09:50 AM | Show all posts
aechae replied at 25-6-2018 09:45 AM
Xtau lah sis...yg slalu kt FB tu baituljannah je...lain2 xtau
I lps break mmg mls dh nk cri ...

Jomla kt mencari sama2..tp kdg jodoh ni bila kt xcarik bru dtg..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 11:42 AM | Show all posts
jodoh oo jodoh... aku ni kahwin umur 28 thn la,,,mcm lambat sebab adik yang lelaki pun 25 dah kahwin..

rsnya ada sikit2 macam TT la ada sket rasa lonely gitew,,tp aku membuka peluang untuk explore kehidupan..kesahnya lepas grad terus direzekikan bekerja di kampung halaman..sebagai anak desa yang telah lama keluar berkelana (5 tahun sekolah asrama di N9, Matrik  dan uni pula di KL) bila balik hometown xde kawan..maka berkawan2 la dengan bebudak opis yang majoritinya cina..memang hangout dengan depa dan hampir2 bercinta dengan berlainan bangsa . dalam masa yang sama aku ada satu ketagihan chatting time tu,,,dari masa mirc sampailah Yahoo Messenger..maka dalam pada itu berkenalan la dengan ramai jejaka,,anak2 berkelana yg dr study oversea sampai la mereka balik dan dpat bekerja di negeri yang sama,,tp semua kawan2 je la xde la bercinta.. but selalu la keluar hangout,,lepak mamak.

sampai masa time tu mampu pula beli kereta..join la kelab kereta (bukan kelab myvi yaa) haha time ni mmg kenai raaaamaai lelaki,,,ada buaya ada yang husband material.,.lagipun time tu sikit sangat ladydriver yang pandu kereta tu..jadi kira glemer juga la di kalangan ahli kelab,,join TT session, fundrive etc,,time ni option terbuka luas laaa,,ramai kenalan even dr kalangan group kereta berlainan jenis..memang terisi malam minggu dan long weken,,jadi perasaan lonely tu tiada,, the friendship dengan kawan2 kelab kereta berpanjangan sampai masing2 dah beranak pinak sekarang,,,

jodoh pun bertemu dek kerana minat kereta..setelah membuat tapisan demi tapisan maka akhirnya berkahwin la dengan rakan chatting di yahoo messenger yg hanya asyik chatting pasal kereta sahaja..hahah...

so tips2 dia beri peluang kepada diri sendri dan mengenali orang lain..jangan pula dok aim berkawan sb nk kahwin nanti nampak desperate sangat..cuma luaskan option..banyak benda boleh belajar,yang baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan,..sebab aku pun banyak jatuh bangun dalam perjalanan mencari jodoh kdg2 jadi bodoh juga,,,


kalau join group fd hati2 naa,,satgi terkenan laki orang yang pakai FD nama bini pulaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 01:56 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 08:28 AM
hahaha..xdela smpai xjumpa jodoh sampai torobang tudungnya kn?tp kwn u dah jumpa ke jodoh di IG tu ...

Belum lagik, tak da pulak penampakan boypren sheols setakat ni. I speku aje.. sbb tetiba aje drastic sangat perubahan dia.Mungkin sheols target lelaki urban jua...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 08:22 AM
Siyesla tak pernah bercinta?takut ke macam mana tu? cam i plak sebab da bosan la nk bercinta,penat ...

Haha..yes x pernah..saya ada baca u cakap u quite introvert. Saya pon sama. Kat tempat kerja,makcik2,so just ramah gitu-gitu la. Yang laki plak semua bapak atuk orang. Saya pon macam u,kerja di lain negeri. So,mmg terperap je la even weekend. Bosan sgt rasa. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 12:34 AM | Show all posts
Ateeee??? Orang Perak ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 25-6-2018 09:10 AM
Andy pun single.. kenal2 lah... mana tau sangkut

Kau nak kenal dgn aku gak tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 25-6-2018 08:37 AM
hahah..marah nampak?da bekpes lum?hahha

Bekpes?? Blom. Nak ajak mkn skali ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 22-6-2018 03:05 PM
Dik,akak ni umur dah 30++++ baru bertemu jodoh. Sejak 10 tahun lalu,sejak grad,sorang demi sorang ka ...

Wow kak..bestnyaaaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 08:59 AM | Show all posts
PandaSaka replied at 25-6-2018 01:56 PM
Belum lagik, tak da pulak penampakan boypren sheols setakat ni. I speku aje.. sbb tetiba aje drast ...

hahaha...harapnye dia ketemula boipren urbannye tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 09:03 AM | Show all posts
cycra replied at 25-6-2018 11:42 AM
jodoh oo jodoh... aku ni kahwin umur 28 thn la,,,mcm lambat sebab adik yang lelaki pun 25 dah kahwin ...

ok la tu.. sy ni waima byg calon pun xde..terfikir jugak nk join kelab tu semua cuma xdpt kenalpasti kelab/aktiviti ap yg nk di joinnye..hehe

Tp siyesly nice advice..insyaallah akan dipraktikkan..thanks cycra
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 09:06 AM | Show all posts
Cekodokpanas replied at 25-6-2018 11:59 PM
Haha..yes x pernah..saya ada baca u cakap u quite introvert. Saya pon sama. Kat tempat kerja,makci ...

homaiii...sama sgt kes kt ni..pompuan pun semua da kawin,so mmg life dorg berkisar pd family,anak cite rumah tangga..layan2 gak tp gitu2 jela..yg laki plak rata2 bapak org..awk kje kat mne?klu dkt mohle kt je hangout buat kelab sndiri..haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 09:09 AM | Show all posts
insulin replied at 26-6-2018 12:34 AM
Ateeee??? Orang Perak ke ni?

idokkk..bapak teman yeler..atee?perak jgk ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 09:12 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 26-6-2018 12:50 AM
Bekpes?? Blom. Nak ajak mkn skali ke?

ha jomler ..mkn freekn?hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:53 AM | Show all posts
BoLapciOus replied at 26-6-2018 09:09 AM
idokkk..bapak teman yeler..atee?perak jgk ker?

Haha... X. Ore pata timur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2018 10:22 AM | Show all posts
insulin replied at 26-6-2018 09:53 AM
Haha... X. Ore pata timur.

owhh..haha still malaysian juga..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 12:33 PM | Show all posts
muda lagi tu relax laaaaa...

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
PandaSaka replied at 21-6-2018 10:40 PM
I pun tertanya tanya, manakah lubuk jodoh yang boleh dicari?? adakah perlu nampak acah2 urban di IG  ...

Perlu ke tuka penampilan? Setau aku org jd lebih elok bkn sebaliknya demi jodoh yg elok jua...So ketemu ke jodohnya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079188s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list