Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16481
View
252
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2019 08:36 AM | Show all posts
MinahMalang replied at 17-9-2019 06:32 PM
bpe umur skrg sis..i am already 28..tak berjodoh lagi..sgt risau sekarang..org pon da mula kutuk a ...

I tua u setahun je, 29 this year..
Next year 3 series


Kan.. I feel u too..
At this age, dah ada kerja, dah stabil, I do want to have my own family
Tapi, tu la.. Belum jodoh lagi..

Bukan x usaha, online ada, kenal2 tru kawan2, but still xlekat..
Seriously, bukan i yang bermasalah, usually the relationship ends sebab probs dari laki,
They curang, hilang macam tu je, give reason i terlalu baik, family masuk campur..
A lot of campurtangan luar, at the end, putus je..

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 18-9-2019 08:36 AM
I tua u setahun je, 29 this year..
Next year 3 series


cari jodoh ni sgt susah..I pon byk kenal online..ad sepupu kenalkan..smua x jadi jugak..kazen I umo 24-25 da nak kawin..and 2 kali plan nak kawin x jadi
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jodoh ni akan datang pada waktunya, cuma berusaha sikit.  
Rekomen baca ebook ni Rahsia Menjejaki Jejaka.
Dalam tu banyak benda dia share tips.
Boleh gi laman web dia.. www.rahsiajejakjejaka.com
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Meh la kita sedekah Al Fatihah utk bakal jodoh kita. Bila tiba masa berjodohkan dgn kita dia da jadi baik dgn berkat Al Fatihah.
Lagi satu bila baca Al Quran (contoh) kita bertawasul(perantara) pd Allah.
Lepas baca Al Quran atau buat benda2 yg baik. Cuba doa gini. 'Ya Allah, berkat bacaan ku ini, aku bertawasul kepada mu. Kurniakan aku jodoh.'
Yang penting yakin pd Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 01:46 AM | Show all posts
Insyaallah....setiap orang ada jodohnya, lambat atau cepat, itu ketentuan Allah

Apa-apapun, jgn putus asa, okay!

Ni saje nak share satu video yg sangat menarik dari youtube....disclaimer, ni utk suka2 sahaja, mcm zodiak, chinese astrology dan lain2 yg sewaktu dengannya....kalau mengena, kebetulan...kalau tak mengena, bermakna bacaan tu bukan utk kita....jgn anggap ini ramalan sbb takut syirik...ini cuma bacaan bergantung pada keadaan dan instinct pembaca tu saja....anggap ini satu cabang ilmu dari Allah....ilmu dari Allah ni kan sgt2 luas, kalau guna air lautan satu dunia ni pun tak cukup utk tulis semuanya...okay, enjoy the video!


Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
so TT skrg apa citer..da jumpa jodoh ke..kalau blom jom r kite buat wasap grup gadis2 single..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:53 PM | Show all posts
Edited by cheezzy at 13-11-2019 10:57 PM

TT ni lelaki ke pompuan.
aku umo 29 pun blom kawen lagi.
kebetulan mak aku g haji, aku mintak dia doakan jodoh utk aku.
lpas tu aku pun cari jodoh sendiri
berkenan dgn abg kwn aku
sama kampung
so aku pun usya dia sbb dia jenis pemalu dan tak sosial
tp  baik
sib bek dia melayan hahaaa.
aku tak berharap sgt pun

kami pun btunang n happily married
aku kawen umo 31, suami 35.

sekarang dh 2 org anak

korang yg belom kawen, boleh jer usaha cari tak kira kita lelaki or perempuan
kdg lelaki ni sibuk keje dia takde masa utk cari awek tp dia nak jgk ada awek

tp yg paling penting KEBERKATAN PARENTS
aku ikut kata parents aku bab jodoh ni.
so kalau parents kata NO, so NO jgk la aku
tp kalau dh usaha namun belom juga muncul,
rileks jer
rezki takkan salah alamat.
enjoy jer singlehood.
dh kawen n ada anak ni penat wei.
dulu ko fikir ko sorang jer
bila dh kawen sok kena fikir baaanyaaak orang
diri sndiri, pasangan, anak, mertua, ipar duai
selagi bujang tu enjoy jer dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
cheezzy replied at 13-11-2019 10:53 PM
TT ni lelaki ke pompuan.
aku umo 29 pun blom kawen lagi.
kebetulan mak aku g haji, aku mintak dia  ...

sy umo 28 pon tak kawin lagi..tak tau nak cari jodoh katne..pnah jugak dlu suruh kirim doa kat mak cik suruh cpt jodoh tapi tak sampai pon jodoh eaa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 08:14 PM | Show all posts
MinahMalang replied at 15-11-2019 10:57 AM
sy umo 28 pon tak kawin lagi..tak tau nak cari jodoh katne..pnah jugak dlu suruh kirim doa kat mak ...

benda yg kita tak tunggu/harap sgt, benda tu yg akan datang tak disangka.
kita berusaha dan berdoa jer
jgn mengeluh
byk kan sedekah
pd ms yg sama kita enjoy jer khidupan single

nnt bila dh ada bf jgn berharap/syg 100% sgt
syg biasa2 jer
dan dptkan restu parents.

moga ditemukan jodoh yg baik2 utk awk
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cheezzy replied at 15-11-2019 08:14 PM
benda yg kita tak tunggu/harap sgt, benda tu yg akan datang tak disangka.
kita berusaha dan berdo ...

saya ni jenis pemalu dan tak sosial sgt..jarang kuar dgn laki pon..tapi bila dgr citer pasal rumah tangga ase tkot plak nak kawin..arap2 dpt laki baik..salah pilih merana..ni da nak msok taun baru..umo da 28..takot jugak klu tak kawin..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cheezzy replied at 15-11-2019 08:14 PM
benda yg kita tak tunggu/harap sgt, benda tu yg akan datang tak disangka.
kita berusaha dan berdo ...

sbb saya target nak kawin sblom umo 30 tapi klu calon pon takde susah jugak..umo da 28..kalau laki nak kat kite sng sikit..tp smua laki yg sy kenal dyowg tak nak kawin..adoii peninh
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bdk opis aku pun tgh cr jodoh ni..engineer 27thn..asal selangor..nerd la jugak kot..sb dia pakai spec n grad UK..
muka dia bg aku hensem..dia sorg laki..sb aku susah nk puji org lawa/hensem..kalau aku ckp hensem mmg hensem kot huhu..so sapa kat sini tgh cr jodoh..leh la pm tepi?
sb dia msih bjg not even ada gf dia kata sb xde chemistry..pompuan yg suka kat dia dah bkn taste dia plk..yg dia suka plk tgk2 da pakai cincin..br nk senyum2..sekali tgk da ada laki lak kat sblh..bahahaa..aku ckp xleh digest la sb dia ada rupa..ada keja n otak pun ada..kalau yg kurang rupa tu paham la nape msh xde org nk..ni segak namati pun payah nk cr ke? huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I'm 30 this year and still single.. Apa je i x msk.. Muslima, baitulmuslim, baituljannah semua i da try.. Tp tu la belum ada rezeki lg.. Ada yg i knl mmg serius nak kawen tp i plk rasa xde chemistry dgn dia.. Da try byk kali buka hati ni nak terima tp end up msti akan ada benda jadi.. Tapi bila fikir balik Allah x bg jodoh lg sbb i x bebetul ready lg kot.. Bila tgk kwn2 semua da kawen ada family rasa sunyi pulak.. Hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082450s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list