Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17050
View
265
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-9-2018 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 16-9-2018 06:28 PM
Setakat ni, bagaimana pencarian jodoh sis?

Xmencari pon..i think Allah bg peluang nikmati zmn bujang..when the time is right it will come.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2018 10:39 PM | Show all posts
serabut otak aku cari jodoh ni.. seriusly
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2018 11:35 AM | Show all posts
zennaya replied at 22-6-2018 03:05 PM
Dik,akak ni umur dah 30++++ baru bertemu jodoh. Sejak 10 tahun lalu,sejak grad,sorang demi sorang ka ...

your story inspires me...same feeling..bila kawan2 dah kahwin rasa lonely sgt...doakan i will get the jodoh soon like you.

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2018 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nmi replied at 14-10-2018 11:35 AM
your story inspires me...same feeling..bila kawan2 dah kahwin rasa lonely sgt...doakan i will get  ...

Aminn. Yg penting jgn putus asa. Teruskan doa. Jgn kita kawen,sbb org lain kawen.  Org lain kawen bahagia,kita pulak suffer.  Masanya akan smpi pada yg masa yg tepat. Jgn risau k
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2018 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 29-6-2018 11:03 PM
a'aa aku penah baca citer ko dulu2. aku baca pun mcm tak caya. still tak caya. hihihi..
aurorae, ...

Eh nak baca cerita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2018 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada laki 35-40 yg masih single n kesepian n kaya, pm me
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2018 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
awan_kelabu replied at 20-10-2018 08:23 AM
Kalau ada laki 35-40 yg masih single n kesepian n kaya, pm me

Yang penting kaya,suka makan roti kaya voley ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2018 06:33 PM | Show all posts
Tt stop je lah fikir pasal jodoh..makin difikirkan makin jauh dia pergi..fikir pasal nak cari duit banyak banyak je jomm..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Yahudi_Bisex replied at 11-9-2018 08:43 AM
Kalau pompuan senang, kalau lelaki susah Gini.

Kadang2 jodoh dah sampai, tapi duit yg tak sampa ...

jd macam ko kan senang...bisex semua ko hadap kahkahh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
tak payah kawen tt..hidup single lg awesome kahkahh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2018 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 20-10-2018 08:52 PM
Yang penting kaya,suka makan roti kaya voley ?

Boleh jugak, sbb saya suka makan kulit roti. Berjodohan gitu $:

Kaya tu subjektif btw
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena berusaha.. be yourself tapi berusaha.. be the best version of yourself gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2018 08:35 AM | Show all posts
pening bile fikir jodoh ni.. sbb bile umur 30++ ni rase lonely tu kuat sgt, tmbh kne keje jauh dr family, sgt alone disini..  right now rase nk sgt bekeluarga, ade ank2 but i need my partner..nk carik partner ni yg susah..dgn i yg mmg salu overthinking.. it's getting harder..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2018 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik TT, smalam iols sembang2 dgn driver company dia cite dia pilih calon nk kawin kt fb je..sbb mmg target nk kawin umur 30, so msa umur 29 dia search prospek kt fb, msej2 in, jmpa sekali je pastu btau niat then trus msuk minang n kawin dlm msa a few months je.

So mgkin bleh buat gini lah utk uols yg target umur bpa patut kawen. Zmn skang byk website or apps yg matchmake kn org so bleh lh gna.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-8-2018 03:41 PM
aku pun pernah terfikir bende yg sama macam ko
sbb tu la bila nak kawen, mmg aku selidik betul2 b ...

Betul sis. Sy terlps pandang benda ni before kawin. Ntahla mngkn jodoh ke taktau la.Sy takde mslh nk blk rumah in law tp jauhnye la hai kat ganu tu dgn jem lg dgn anak2 melasak lg. Rutin keje kluar pg blk mlm,so hujung minggu nk rest je.
Setahun 2,3 kali je balik.
Harap2 mak mertua sy memahami haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 01:36 PM | Show all posts
get married when you are ready, NOT when you are lonely.

tanya diri sendiri, dah sedia nak kawin ke belum?
dah sedia ker nak struggle lepas kawin?
sebab lepas kawin, life memang takkan sama masa bujang.

aku baca kat IIUM, ada yg jadi fulltime house wife,
baru ada anak sorang pun dia boleh jadi depression.
anak sorang pun dia tak dapat nak manage.
bila anak mengamok2, dia pun sama stress.
ni jenis mentally fragile, tapi sibuk ikut orang nak ada family.

kisah lain, ada mak budak jadi stress sebab takde ME time.
dah ada anak dan laki, tapi nak me time macam org bujang.

ada yang memasak pun tak tahu, asik beli luar jer.
bila di tanya, kata nya memasak bukan tanggungjawab bini.
kelakar pulak aku baca,
macam la susah sangat nak masak utk 2,3 orang makan.
padahal malas sebenar nya

skill rumahtangga takde, skill parenting takde,
skill layan laki takde, memasak malas,
kemas rumah pun malas. nak buat laundry rasa malas.
urus family & anak, easily get stress.

kalau jenis camni, tak usah la kawin.
tapi kalo TT bukan jenis camni, bagus la.
tengok niat tu dulu apa.
kalau nak kawin sebab rasa lonely, or rasa tertinggal keretapi,
tangguh kan rasa nak kawin, dan betul kan niat dulu.

nati dah kawin, mula la rasa regret.
macam confession bini2 orang di alam cyber.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 01:55 PM | Show all posts
Meiizu replied at 16-8-2018 10:01 AM
aku ada theory sendiri lah, cakap awal tak semestinya betul...nama pun theory orang tak kawin ...

couple lama2 ni mengarut.
buang masa, dan pompuan la yang akan rugi.
pompuan bila makin berumur, SVM (sexual market value) makin jatuh.
laki pulak kontra, SVM makin naik bila umur makin bertambah.

ni aku bagi tips kat thread sebelah.
kalo rasa berguna boleh ikut, kalo tak - boleh ignore.

nak tahu kenapa lelaki suka pompuan muda?
beside from their youth, look and fertility,
sebab emotionally and mentally still fresh.

yang dah banyak umur tapi tak kawin2 ni,
selalu nya ada emotional baggage.
mostly berpunca dari broken relationship, or stress in work and daily life.
tambah lagi lifestyle sekarang buat pompuan mudah kena anxiety and depression.
especially those narcissist and social media slaves.

pompuan WAJIB kawin sebelum masuk 30.
dalam sexual market value, pompuan ni peak awal - masa umur 18 till 25.
guna kan masa muda ni untuk attract dan cari calon laki yang berkualiti.
jangan buang masa couple sampai bertahun.
bagi masa maximum 6 bulan jer utk kenal bakal calon.
kalo dia bukan orang nya, break it off cleanly.

once you hit the wall, peluang nak kawin tu makin tipisss.
quality men don't give a shit about your academic, your job or your money.
sebab dia pun dah accomplish things in their life.
they just want a partner, and mother for his children.

so pilih antara satu, career or family life?
successful or happiness?
women can't have both.





https://bm.cari.com.my/forum.php ... ;page=2#pid68282237

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 05:12 PM | Show all posts
nini_azmi replied at 12-11-2018 05:00 PM
Betul sis. Sy terlps pandang benda ni before kawin. Ntahla mngkn jodoh ke taktau la.Sy takde mslh  ...

kalau u banyak faktor2 dipertimbangkan, nanti lambat kawen.
bila lambat kawen, calon pun dah kurang. bila dah kurang, bergantung pada nasib jumpa atau tak aje.


orang cepat kawen, biasanya tidak memilih dalam semua hal. semua hal tau. termasuk hal kampung, hal sekufu, hal kenegerian, hal rupa. hal keje. janji kawen pastu beranak cepat2. pastu umur 30thn boleh riak kat semua orang, aku, anak dah 3 before 30thn tau. ko bila nak kawen?

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:00 PM | Show all posts
Edited by chip92 at 14-11-2018 02:13 PM

jodoh ooooo jodoh

i dlu masa zaman study ade org nak tp i reject, takut nak bg komitmen. last month dia baru kawen haaa tau plak nak meroyan

ramai je member nasihat rajin usaha semua tp kalau diri kita sendiri yg taknak, takkan nak paksa kan. i rasa yg i mmg tak ready lg nak hadap dunia lepas kawen ni. byak lg benda yg tak tercapai nihh

skrg pun tak puas nak berjimba lagi. nak travel tp mostly kawan i dah kawen, so bila cuti balik kg jelaa. ada sesapa ke nak travel dgn i hahahahaha
kekadang ada la jugak jeles tgk org bahagia bergamba berdua dgn partner memasing, sambil2 tu harap2 jumpa jodoh dlm train ke hahahahahaha haraammmm
jgn kawen sebab tgk org lain da kawen, nanti hidup sendiri merana oooo


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 03:11 PM | Show all posts
moga tt bertemu jodoh...sya pun macam tt...masih mencari, tahun depan adik sorang lagi kawin.tinggal akak dia yg blm ketemu jodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087705s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list