Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17049
View
265
Reply

Jodoh Ooo Jodoh

[Copy link]

Author: BoLapciOus       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-6-2018 11:31 AM | Show all posts |Read mode
Salam Aidilfitri semua

Nak minta pendapat n tips dari anda semua..macam mana yer nak cari jodoh?
Umur da 28..perlu ke join group2 cari jodoh ni??tapi teman maluuu..Ateeeee
Ke patut redho je?



😊😊☺☺
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 11:43 AM | Show all posts
perlu, usaha tangga jaya....jodoh takkan dtg bergolek
unless kalau kasanova mcm aku masa bujang dulu ...siap boleh pilih2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 kalau redhoo je mcm mana ek? Kalau usaha tu mcm perigi cari timba ke acane? #teamrayasingle jugak
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau pompuan ke laki?? Kalau kau pompuan aku on je hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:13 PM | Show all posts
semasa umur ku 28, aku siap mohon ditangguhkan lagi majlis kawen.. demi aktiviti skydive dan hiking punya pasal.. sampai kene maki gan mak sebab dari umor 25 bertangguh2.. akhirnya tahun tu jugak aku kawen.. haha

buat tt, rileks sudah la.. insyaallah jodoh pasti bertemu.. tak payah la nak join group cari jodoh kang tercari yang bodoh.. adalah baik join group yang betul2 bertemu orang ramai.. contoh group hiking ka..group running ka..   dan tt haruslah bersifat terbuka dalam misi pencarian jodoh tu.. kalau org nak kenenkan, terima je.. jangan menolak.. mana taw itu jodoh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Jodoh akan tiba bila sampai masa... doa byk2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts


Meghaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 03:10 PM | Show all posts
Based on feedback kwn2 i yg sedang mencari jodoh ni, jgn percaya dgn lelaki yg kenal online... kebanyakan nya sangap & suami org... maybe boleh mintak kawan2 atau sedara mara yg ade kenalan still bujang lagi utk kenalkan kat you... last but not least, keep praying... doa sungguh2...

Tapi, jgn rase pressure sgt sampai you tak enjoy your single life. InshaAllah, bila sampai jodoh you nanti mudah je perjalanannya...

Moga dipermudahkan jodoh you ye...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2018 04:14 PM | Show all posts
zulka replied at 21-6-2018 11:43 AM
perlu, usaha tangga jaya....jodoh takkan dtg bergolek
unless kalau kasanova mcm aku ma ...

betuiii...tapi malu la..xtaw nk usaha cmner..huhuhu..tu nk mntak tips tu..haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2018 04:17 PM | Show all posts
Allthatnana replied at 21-6-2018 12:05 PM
Agak2 kalau redhoo je mcm mana ek? Kalau usaha tu mcm perigi cari timba ke acane? #teamrayasingle ju ...

rse xnak redho lagi bak kata omputih never give up never surrender..ngehngehngeh...sama la kt #teamrayasingle #foreveralone
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2018 04:18 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 21-6-2018 01:57 PM
Kau pompuan ke laki?? Kalau kau pompuan aku on je hahahaha

takat ni check pompuan lagi..xtawla akan dtg..harapnye msih kekal begitu.. hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2018 04:24 PM | Show all posts
LostStar replied at 21-6-2018 02:13 PM
semasa umur ku 28, aku siap mohon ditangguhkan lagi majlis kawen.. demi aktiviti skydive dan hiking  ...

thanks laststar...better camtu kan..takut jgk kalau2 terjumpa lelaki yg salah..serik da bnyak kali terkena.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2018 04:28 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 21-6-2018 03:10 PM
Based on feedback kwn2 i yg sedang mencari jodoh ni, jgn percaya dgn lelaki yg kenal online... keban ...

sebenarnya tak pressure sgt cumanya wajibla kalau raya akan ada soalan tanya bila nak kawin tu..haha..

n time malam tu kadang terfikir gak awat jodoh cam susah beno nk mai..lps tu siang da ok balik..
neway thanks minami2013.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 04:42 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 21-6-2018 04:14 PM
betuiii...tapi malu la..xtaw nk usaha cmner..huhuhu..tu nk mntak tips tu..haha

kalau lelaki boleh la aku bagi tips, pompuan kena tanya tips dgn @ noraidil_06  

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 04:49 PM | Show all posts
BoLapciOus replied at 21-6-2018 04:24 PM
thanks laststar...better camtu kan..takut jgk kalau2 terjumpa lelaki yg salah..serik da bnyak kali ...

semoga d permudahkan jodohnya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 21-6-2018 04:18 PM
takat ni check pompuan lagi..xtawla akan dtg..harapnye msih kekal begitu.. hehe

Haha... takut sesuatu je. Bak no
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
BoLapciOus replied at 21-6-2018 04:17 PM
rse xnak redho lagi bak kata omputih never give up never surrender..ngehngehngeh...sama la kt #tea ...

Hehe u pressure ke mak cik bawangs tanya soalan nk kawen tu? Tapelah u semoga we both dioermudahkan urusan jodoh yg terbaik yach! Aminn..cepat semua amin..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes sama. Saya pon dalam range umur yang sama. Tak pernah bercinta. Sekarang ada niat nak cari teman. Tapi macam kesibukan kerja membataskan segalanya. Tak tahu la nak cari jodoh macamna.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 10:40 PM | Show all posts
I pun tertanya tanya, manakah lubuk jodoh yang boleh dicari?? adakah perlu nampak acah2 urban di IG untuk dapat follower lalu berkenalan disitu? Sebabnya i ada kawan yg dah masuk 30 dulu elok bertudung litup skarang poooffff, makin singkat seluarnya tudung also sudah terbang.

adakah beliau baru nak masuk phase rebel dan acah2 urban untuk cari jodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 02:32 PM | Show all posts
PandaSaka replied at 21-6-2018 10:40 PM
I pun tertanya tanya, manakah lubuk jodoh yang boleh dicari?? adakah perlu nampak acah2 urban di IG  ...

DAH pakai cam tu jumpa x jodohnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086446s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list