Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6018
View
86
Reply

UCAPAN

[Copy link]

Author: eileen80       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-5-2019 09:03 AM | Show all posts
DandelionW replied at 18-5-2019 12:47 PM
Hi semua...selamat berpuasa.dah ada plan ke nak masak apa untuk berbuka ptg ni?

Tq mod @eileen80  ...

sama2 DandelionW.
sudi2 kan la diri yer.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 09:05 AM | Show all posts
takayama replied at 18-5-2019 01:30 PM
ni dah msk hr ke 13 puasa kan
so far air yg kaka minum kebanyakannya adalah lemon blue sea gitu n ...

setakat nie beli dr gerai yg sama je kak leen.
kuih muih & murtabak jgk.
sbb maybe penjual dah berjaya bina rs yakin i terhadap jualan mereka.
so asal ke bazar je, gerai mereka je yg i singgah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 12:59 PM | Show all posts
assalammualaikum.
salam 23 Ramadhan. nampaknya dah xlama lg kite nak sambut aidilfitri, perayaan kemenangan umat islam dalam menghadapi dugaan berlapar dahaga.
selaku mod board Johor, i nak ucapkan selamat hari raya kpd semua warga Johor.
kpd yg pulang memandu jauh2 tu, berhati2 di jalanraya.
ingat insan2 tersayang yg sdg menunggu kite di kg.


hari raya 3.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:42 PM | Show all posts
Salam Aidil Fitri buat semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 12:39 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 01:40 PM | Show all posts
hari raya.jpg

tinggal lg dua hari untuk kita menyambut syawal
so di sini taka nk ucapkan selamat hari raya buat warga johor amnya dan org muo khasnya
buat momod @eileen80 buat @Kak-Leen dgn ucapan standard msk apa pg raya nnt
moga semuanya happy2 di aidilfitri nnt
mohon ampun dan maaf, klu lapang mai lah singgah rumah ayah taka kat muo


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Air tak selalu jernih
begitu juga ucapanku
-
-
Kapas tak selalu putih
begitu juga hatiku
-
-
Langit tak selalu biru
begitu juga hidupku
-
-
Jalan tak selalu lurus
begitu juga langkahku
-
-
Jika Maaf itu bisa terucap hari ini
Untuk Apa menunggu hari raya tiba?
Sedangkan hembusan Nafas pun
Kita tak pernah tahu bila akan
Berhenti...
maka dari itu ku ingin Mohon Maaf atas
Kesalahan Kekhilafan mahupun
Perbuatan yg sengaja ataupun tidak
sengaja..yg membuat sakit hati sekalian
-.
. Sebelum ramadhan pergi
. Sebelum aidil fitri datang
. Sebelum kuota habis
-
Dengan rendah hati  saya
mengucapkan
--Jutaan Ampun Dan Maaf..smoga dberkati spanjang Ramadhan yg berbaki..


@takayama
@eileen80

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari raya kali ni akak buatkan rendang itik 8 ekor utk open house rumah mak akak di kampung. Utk mrtua, kita singsing lengan baju buatkan daging dendeng. Ketupat dianyam oleh suami akak. Serunding daging akak order kat pakcik round about Kpg melayu ( x ingat nama pakcik tu pulak tp famous dengan lontong daratnya. ). Mahal juga serunding dagingnya. Tapi dari akak kena buat sendiri duduk hadap kuali berjam2 tanpa rehat, kan..

Esok kita rebus ketupat. Lewt petang baru bertolak balik kampung!

Moga semua selamat dalam perjalanan pulang ke kampung.

Akak sudahi dengan ucapan Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin! Lepas ni akak cuti kejap dari forum. In syaa Allah dah lega beraya, kita share pula hidanganan legend yg kita dapat makan semula tahun ni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat hari raya.. Maaf zahir & batin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:31 PM | Show all posts
Assalamualaikum.

Selamat hari raya & Maaf Zahir Batin.

#masihbelumterlambat
#rayakan sebulan
#salam13syawal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Hari Raya semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sarip.Dol replied at 15-4-2019 07:33 PM
Selamat Malam Semua

Momod2 Dan SMomod2 Sekelian, Silalah Sedekah Tacang Barang Seguni Dua{:decide ...

Tahniah dapat banyak tacang...hihihi bestnya..rezeki raya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Bersahur untuk yg nak puasa 6 esok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod bagi tacang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 08:30 AM | Show all posts

sama2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:26 AM | Show all posts

naK juga tacang....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 10:28 AM | Show all posts

sila bg ucapan, nanti i ratekan.
tq.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:40 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok sudah 16 Syawal 1440. Sekejap je masa berlalu, masih ada ruang untuk tambah amalan puasa sunat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 12:41 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103495s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list