Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6020
View
86
Reply

UCAPAN

[Copy link]

Author: eileen80    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-5-2019 02:16 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-5-2019 01:39 PM
Teringin nak rasa air khatira yg famous kat JB tu.. Time bulan puasa je ada, kata org. To kena cep ...

sama2 kak..

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 02:16 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-5-2019 01:38 PM
Akak tak tahu kenapa tapi air bandung kalau minum kat Johor ni rasa dia lain dari kat negeri lain  ...

thanks kak leen
nnt ms raya nk buat utk mkn dgn ketupat
kena cari ayam pencen br ler ori bak kata makcik
makcik taka yg ada ni sedap gak buat tp x sesedap arwah makcik yg sorg tu
ms taka belajar dedulu, arwah ibu taka siap minta kakak dia buatkan
then keringkan dan frozenkan
so bila nk mkn just pnskan
walau x sama cam yg br msk tp still rs marbeles

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2019 02:27 PM | Show all posts
takayama replied at 16-5-2019 02:14 PM
alahai kesiannya momod
bg kaka sedap gaklah tp kena yg pandai buat klu x adeh
rs cam x balance

i spjg puase ngidam air jagung je..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-5-2019 02:16 PM
thanks kak leen
nnt ms raya nk buat utk mkn dgn ketupat
kena cari ayam pencen br ler ori bak kat ...

Sedap, kan.. Tambah kalau air tangan tu yg memang sedap.. Fuh!

Ayam bandar ni muda2. 3 bulan je kan umurnya? Berderai kang isi2 ayam tu nanti. First time akak makan ni dulu masa mengajar kat Lenga. Mak angkat akak masak.. Tengah makan, tiba2 terpegang kepala ayam! Terperanjat tau! First time jumpa kepala ayam dalam pinggan nasi.Hahahahha!!!

Wah.. blh buat keringkan sikit gitu ek.. Boleh la buatkan utk anak akak yg akan duduk Samarahan 2 tahun stgh ni nanti.. Thanks Taka!
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 16-5-2019 02:27 PM
i spjg puase ngidam air jagung je..

Sedapnya air jagung.. Suka yg ori punya.. Yg skrg org byk jual yg cordial & banyak pewarna, kan Eileen.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam,

Selamat berpuasa to all org johor.. Semoga kita dpt manfaatkn bln ramadhan ni dgn memperbaiki diri..

I tahun ni boikot bazar sbb taknak keciwa dgn makanan indah khabar dari rupa.. Tp aritu pegi bazar kt stadium muo tu popia basah dia sedap! So tu je yg menarik hati i.

Akhir sekali, jaga makan, jaga berat sepanjang di bulan posa ni.. Dan jugak raya nanti.. Hehe.. Kawal kalori, kurangkn gula, garam n lemak ye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 09:00 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-5-2019 05:16 PM
Sedapnya air jagung.. Suka yg ori punya.. Yg skrg org byk jual yg cordial & banyak pewarna, kan Ei ...

btl tu kak leen.
stkt nie, kwsn sy maseh jual yg original.
sedap je bile masok tekak.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum

Salam Ramadan kepada semua warga Johor. Walaupun kampung halaman meols bukan di Johor tapi meols ramai member orang johor.

Masih terasa kesedapan kopi 434 sewaktu bersahur di Kabuloh,Miri 9 tahun lalu semasa meols menjalani Latihan Industri selama 4 bulan. Kopi 434 sentiasa dihati.. Kawan meols orang Muar yang perkenalkan kepada meols.

InshaAllah semoga Ramadan kali ini dan Syawal yang bakal menjelang tiba, kita semua diberi kesihatan dan keberkatan sempena bulan mulia ini untuk meraikan nya.

Pergi ke pasar mencari ikan
Berjumpa pula anak Pak Atan
Salam Aidilfitri saya ucapkan
Kepada semua kawan-kawan

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir dan Batin.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 17-5-2019 09:00 AM
btl tu kak leen.
stkt nie, kwsn sy maseh jual yg original.
sedap je bile masok tekak.

Hari ni blh pergi jenguk Tmn Intan kot adajual yg ori.. Hihihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 01:23 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 17-5-2019 10:50 AM
Hari ni blh pergi jenguk Tmn Intan kot adajual yg ori.. Hihihihi

tmn intan kluang ke kak leen?
i pnh pegi tmn ape ntah sblh tmn tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 17-5-2019 01:23 PM
tmn intan kluang ke kak leen?
i pnh pegi tmn ape ntah sblh tmn tu..

Akak kan setia dok Kluang. Hihihi..
Tmn Delima kah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 03:42 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 17-5-2019 03:41 PM
Akak kan setia dok Kluang. Hihihi..
Tmn Delima kah?

taman kurnia ke... taman berlian ...
lupe dah nama nye...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi semua...selamat berpuasa.dah ada plan ke nak masak apa untuk berbuka ptg ni?

Tq mod @eileen80 dah jemput iols ke bod ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Husna replied at 17-5-2019 10:25 AM
Assalamualaikum

Salam Ramadan kepada semua warga Johor. Walaupun kampung halaman meols bukan di J ...

Iols baru start minum kopi muar 434 sebulan ni,order dari shopee sebotol yg ada 100uncang tu untuk husband iols.Selama ni order kopi Tenom je.tapi skrg dah jumpa kopi muar yg rasa dia setanding kopi tenom so senang sikit nak dpt stock.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 01:30 PM | Show all posts
eileen80 replied at 16-5-2019 02:27 PM
i spjg puase ngidam air jagung je..

ni dah msk hr ke 13 puasa kan
so far air yg kaka minum kebanyakannya adalah lemon blue sea gitu namanya
lps tu semlm minum punyalah rakus hbs bibir dan lidah warna biru
air jagung ni klu org yg buat tu x pandai mmg akak leh rs loya

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 01:34 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 16-5-2019 05:15 PM
Sedap, kan.. Tambah kalau air tangan tu yg memang sedap.. Fuh!

Ayam bandar ni muda2. 3 bulan j ...

dulu ms belajar kt seberang laut susah nk cari mkn melayu kak leen
klu ada pun as student x brp nk kemampuan
so arwah ibu taka selalu buatkan yg kering2 dan frozenkan
biasa dia kirim kat kwn ayah yg kerja kt wisma putra
walau ms raya cam best aje dok kat malaysia hall mkn bagai tu
namun bila dah blk ke rumah ttp akan nanges kat bucu katil terigt kg halaman


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-5-2019 01:34 PM
dulu ms belajar kt seberang laut susah nk cari mkn melayu kak leen
klu ada pun as student x brp n ...

Aduh.. Gitu le bila kita muda2 dah merantau.. Akak raya haji je kat Jeoun satu kali sebab exchange program pun nangis kat bucu tatami.. Pagi raya pergi class macam biasa dan nangis kat bahu kengkawan muslim lain. Tu sekali je la..
Anak2 akak selalu buatkan sambal goreng bilis utk stock. 2 minggu sekali kita hantar atau pos masa asasi dulu. Bila dah second sem first year, gigih dia balik Kluang dua minggu sekali sebab kurang2 nak air tangan akak. Sambil tu kita ajar le jugak masakan2 yg dia x berapa mahir lagi..
Tiba2 terliur serunding daging mak akak.. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-5-2019 01:30 PM
ni dah msk hr ke 13 puasa kan
so far air yg kaka minum kebanyakannya adalah lemon blue sea gitu n ...

Lemon blue sea tu diaorg pakai pewarna, Taka. Cuba try buat time x kerja tapi pakai bunga telang. Lagi sedap tau..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
DandelionW replied at 18-5-2019 12:47 PM
Hi semua...selamat berpuasa.dah ada plan ke nak masak apa untuk berbuka ptg ni?

Tq mod @eileen80  ...

Selamat berpuasa, Dande!
Hari ni anak akak akan masak ayam butter, sup suhoon( teringin nak hirup!) dgn ulaman je dah. Kuih kang kita tunjuk je dah tapi beli dua ringgit cukup. Sirap selasih air wajib. Suami akak nak buat teh tarik sekali. Dah blh buat tersandar dah dgn hidangan gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
eileen80 replied at 17-5-2019 03:42 PM
taman kurnia ke... taman berlian ...
lupe dah nama nye...

Oo.. Dua2 area situ jugak.. Tmn Kurnia seberang Tmn Intan. Tmn Berlian tu sebelum McD besar belah kiri kita kalau dari Sri Lalang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077782s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list