Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7338
View
47
Reply

Kisah seram UiTM

[Copy link]

Author: theflash    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-9-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat bukit tonggek. Iols wakil skuad rentas desa kadet Uni*** dah merasa bukit tonggek. Memang berantu weh, putus napas aku
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 01:17 AM

Memang berhantu Kat Menara SAAS tu.

Tahun 2009 dulu aku memang selalu study malam2 Kat foyer Menara SAAS. Kadang2 sampai 3 pagi macam TT.  aku suka lepak situ sebab Ada WiFi dan suis.

Ada satu malam tu aku lepak nk study dekat  dengan Dewan Kuliah Menara SAAS dekat Canterbury  dengan kawan aku.

Tiba2 kan Rasa seram sejuk, kawan aku YG banyak cakap tu pun jadi senyap, tiba2 kan dengar sesuatu baling kayu di sebalik dinding Menara tu. Kitorang pandang la ke situ, benda tu senyap...lepastu Bunyi lagi...sampai 3 Kali kemudian kawan aku Tak sedap hati dan ajak balik.

Aku selalu lepak situ malam2 tapi bila berdua dengan dia jadi seram pulak'...bukan Makin berani

Btw kdg2 security guard Akan halau balik kalau dah pukul 12 malam....guard tu Akan berdiri tercongok Kat belakang sambil pandang engko...macam Hantu weyh
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 09:55 AM
monreyes replied at 3-9-2019 01:39 PM
baru hantar anak daftar uitm s alam last week stay Perindu 4...
seperti biasa aku mulalah menggugel ...


Tak sure bilik Kolej Mana yang diorg tutup tu...Rasa nya dulu Ada filemkan pasal bilik yang diorg tutup tu...Tak silap Perindu

Tak ingat jln ceritanya dah...YG aku ingat pintu bilik dipaku dengan papan

Btw aku dulu tinggal Kat Kolej Meranti Seksyen 2....nasib baik Tak masuk Perindu.

Kolej Perindu tu wujud dari zaman lecturer aku belajar kt situ...skang lecturer aku dah 60 lebih umur...pelajar YG pernah menginap kat situ pun ramai dah inalillah kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 01:36 AM
KIM.K replied at 15-9-2019 02:06 PM
Teringat bukit tonggek. Iols wakil skuad rentas desa kadet Uni*** dah merasa bukit tonggek. Memang b ...


Kawan aku selalu Naik motor sambil reply sms kat Bukit Tonggek tu....dah la turun laju pulas minyak.. Seram nak Mampus ye

Aku Rasa kawan aku tu YG hantu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dewan Seri Budiman Waktu malam dlm Tahun 2008-2010 memang takda banyak lampu...Dan aku rasa takda siapa pun nak lalu situ sebab takda Dewan Kuliah pun. Biasanya kitorg parking dekat PTAR 1 sbb Ada bilik 24jam...xda la seram sgt kt situ.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 01:32 AM
Kawan aku selalu Naik motor sambil reply sms kat Bukit Tonggek tu....dah la turun laju pulas min ...

Aik alumni UiTM gak eh awak Doom terbaik

Iols tak jumpe pape kat Bukit Tonggek..tapi jogging situ dah takde napas lagi azab kena menonggek buat patah pinggang je. Slow ngat naik dah macam nenek kebayan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2019 07:16 AM
Aik alumni UiTM gak eh awak Doom  terbaik

Iols tak jumpe pape kat Bukit Tonggek..tapi joggi ...

Time UiTM tu Tak pernah menjogging sebab time tu makan pun sehari sekali...nak mendaki Bukit Menara SAAS tu pun perlu tenaga

Skang ni je join larian. Nanti ingat nak join larian Kat UiTM.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 3-9-2019 01:39 PM
baru hantar anak daftar uitm s alam last week stay Perindu 4...
seperti biasa aku mulalah menggugel ...

Anak awak ambik course apa? Sy pun ada anak baru register july ritu.. saspen gak baca cite dak Faizal ni.. tp bila tanya dia xde apa2..kdg2 rumet blk kg, dia selamba je stay sbb bz main ML..dia pulak jenis rasa2 kalau ada yg tak best.. hmm
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 09:40 AM
Time UiTM tu Tak pernah menjogging sebab time tu makan pun sehari sekali...nak mendaki Bukit Menar ...

cian nye dia..takpelah harini kalau makan set mekdi pun mesti taklalu nak habiskan. Kira murah rezeki dah sangat

Iols takleh jog sini kena kejar anjing. So mereput jelah



Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 03:39 PM
KIM.K replied at 16-9-2019 02:47 PM
cian nye dia..takpelah harini kalau makan set mekdi pun mesti taklalu nak habiskan. Kira mura ...


Dulu belajar kt UiTM ke...

Aku dulu Ada member orang Sabah, duduk Kat Kolej Teratai.

Habis kerja dia kahwin Dan kerja bagus dgn glc.

He died 2 years ago....terasa Gila la sebab dia member aku buat assignment dulu.

During our study time, aku memang takkan ikut Bukit Tonggek tu walaupun dekat dengan Teratai utk buat assignment sebab gelap jalan tu Waktu malam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 03:36 PM
Dulu belajar kt UiTM ke...

Aku dulu Ada member orang Sabah, duduk Kat Kolej Teratai.

Aku sambung uitm 2010. Kejap je kat Shah Alam sebelum kampus baru siap

Tahun 2003 aku tauliah peg kadet kat UiTM Shah Alam, tapi kitorang Unimas. Aku memang orang jati Shah Alam time tu

Dah merasa rentas desa dalam kampus Shah Alam tauliah dulu, siap wakil pasukan rentas halangan panjat tembok2, menembak, monkey racks kat kawasan latihan rotu

Time tu body sekeping 49kg kalau press support 100x pakai nuckles je, lutut tak cecah bumi. Sekarang kena makan ubat lutut hahah



Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 03:59 PM
KIM.K replied at 16-9-2019 03:49 PM
Aku sambung uitm 2010. Kejap je kat Shah Alam sebelum kampus baru siap

Tahun 2003 aku tauliah p ...


That's mean ko tua dari aku la ..ko ambil master ke Kat UiTM.

Ko kerja dengan tentera ke skarang NI? Sebab member aku dulu Palapes sekarang dah jadi Pegawai Kat Tentera Laut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 03:57 PM
That's mean ko tua dari aku la ..ko ambil master ke Kat UiTM.

Ko kerja dengan tentera ke skar ...

Aku buat bisnes

Ko kan kata Sarah tua sangat..
Aku muda setahun je dari sheols..ala selalu kot aku cite umur kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2019 04:01 PM
Aku buat bisnes

Ko kan kata Sarah tua sangat..  

Sayang gak la ko tak guna Sijil rotu ko tu.

That's mean ko masuk UiTM time kitorg dh tinggalkan UiTM.

Aku dulu join Silat Cekak...geng Silat aku pun orang Sabah, org Bajau...selalu balik lewat malam dgn dia...skang dia Kat Sabah...lama Tak jumpa dia....dia ambil Kimia Industri..tiap semester Dean List...sebab makan ikan ke jadi power camtu

Btw Sepanjang join Silat balik lewat malam tu alhamdulillah takda apa....walaupun geng Gayong Kat sebelah buat Sembah Gelanggang dengan muzik yg meremang bulu roma
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:07 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 16-9-2019 06:08 PM
nurkasih74 replied at 16-9-2019 11:39 AM
Anak awak ambik course apa? Sy pun ada anak baru register july ritu.. saspen gak baca cite dak Fai ...

Engineering...
dlm bilik tu..6 org KL/Selangor (termsk anak saya) ..so far tiap2 minggu balik..
sorang Kelantan, sorang Perelih...
so far OK...kalau nak terkucil tgh mlm tu, yg Kelantan temankan...
dia mmg hard core sikit...tgl sorang pun xde hal...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:12 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 16-9-2019 06:42 PM
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 04:13 PM
Sayang gak la ko tak guna Sijil rotu ko tu.

That's mean ko masuk UiTM time kitorg dh tinggal ...

kalau ikut cara pemakanan Yahudi..
lauk (binatang) makan sejenis sahaja setiap kali makan...
mmg bijak...
bukan campur mcm org Melayu..ayam + ikan + udang penuh 1 pinggan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 16-9-2019 06:18 PM
monreyes replied at 16-9-2019 06:12 PM
kalau ikut cara pemakanan Israel...
lauk (binatang) makan sejenis sahaja setiap kali makan...
mm ...


Haah...memang kitorg daging dengan Makanan laut Tak campur.

Tapi aku Rasa ikan bersisik tu YG bagus...lagi satu laut Kat Sana Tak tercemar.

Sebenarnya Makanan Laut Kat Malaysia ni byk tercemar dgn merkuri...merkuri tu YG bahaya...kalau Kat Sabah aku Rasa ok lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 04:13 PM
Sayang gak la ko tak guna Sijil rotu ko tu.

That's mean ko masuk UiTM time kitorg dh tinggal ...

Nak join uniformed units ni ikut kekosongan. Diorang tak ambik pompuan, lelaki diorg mau la member aku dah Let.Kol pun

Aku memang kaki bisnes dari uni lagi. Goreng pisanglah, nasi lemak, mee bandung, perfume macam2 jual kat Unimas. Tapi aku tak rajin selpie kat socmed. Aman2 jah angkut lori ngan kargo

Tak tau plak ko mude lagi rempan lain je Doom. Sik baik aura uni tu ade
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:24 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 16-9-2019 06:33 PM
nurkasih74 replied at 16-9-2019 11:39 AM
Anak awak ambik course apa? Sy pun ada anak baru register july ritu.. saspen gak baca cite dak Fai ...

aritu my son n gf g mkn kat Sect 7...
terlepas last bus..sbb driver x ikut schedule...
tgg grab..lmbt la pulak...
aku mrh la..bwk anak org...
kalau pak gad tetiba dtg hangen x bagi grab masuk...
nak menapak ke gelap2 tu...
nak je aku citer psl Faizal tu...
smlm g htr dia balik...
sampai kampus 5.30pm gitu..
purposely htr awal sikit sbb nak try He&She Cafe kat Menara SAAS tu..
parking dekat x jumpa...
so g park kat blkg Fakulti Sains Gunaan...rendah sikit tangga nak panjat.
sunyi nya la hai...
surrounding seramm je...
btoi ke dorang kata Menara tu x blh cat...nnt dia luntur sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2019 06:23 PM
Nak join uniformed units ni ikut kekosongan. Diorang tak ambik pompuan, lelaki diorg mau la  mem ...

Ko Ada modal boleh la..member aku geng Sekretariat Fakuliti dulu Ada gak YG bisnes...jual air Kat Food Court Kolej Melur Mawar tu.

Aku kagum gak la pada usia 20 tahun dia dah berani sewa kedai upah pekerja bagai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list