CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: theflash

Kisah seram UiTM

  [Copy link]
Post time 16-9-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 16-9-2019 06:24 PM
aritu my son n gf g mkn kat Sect 7...
terlepas last bus..sbb driver x ikut schedule...
tgg grab. ...

Tak berubah2 ye Bas Rapid Kat situ...

Tak panctual pakcik Melayu tua driver bas rapid Kat UiTM tu..menunjuk contoh Tak bagus pada anak bangsa sendiri. Memang Bab*

Bayang Kan hari2 kitorg hadap dengan perangai Tak panctual diorg tu sampai lewat masuk kelas...so terpaksa mendaki Bukit UiTM tu...dh la fakulti dekat dgn Menara SAAS.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 16-9-2019 06:28 PM
Ko Ada modal boleh la..member aku geng Sekretariat Fakuliti dulu Ada gak YG bisnes...jual air Kat  ...

Modal insan je
Terbaik, berani tu. Geng TUNAS UITM kot, memang dia grooming siap bagi tapak dalam kampus untuk 2 tahun pastu kena bisnes kat luar

Ada member Tunas buat minimart kat kampus cwgn
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 06:36 PM | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2019 06:35 PM
Modal insan je
Terbaik, berani tu. Geng TUNAS UITM kot, memang dia grooming siap bagi tapak da ...

my son pun kata ada...
htr proposal biz cun..dapat modal RM3K...
meniaga dlm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 16-9-2019 06:36 PM
my son pun kata ada...
htr proposal biz cun..dapat modal RM3K...
meniaga dlm tu...

Insya Allah dapat sis. Printing shop, minimart, food court, keperluan harian student
Susah nak dapatkan bantuan perniagaan dari bank dan jabatan kalau baru bermula. Ada pengalaman dengan UiTM sangat baik. Boleh rujuk jabatan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 19-9-2019 01:25 AM

Korang Ada baca tak kisah bilik Kolej Kenanga ni.

Student ni batch 2016.

Tak sangka Kolej Kenanga ni dah bertukar dari Kolej Perempuan ke Kolej Lelaki. Dia kata kalau pergi tandas boleh jumpa pad Perempuan....wtf...cleaner Tak bersihkan ke?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 19-9-2019 01:29 AM

Zaman Saya 2008-2010...aras bawah Kolej Kenanga dan Cempaka ni bilik Kuliah.....aras Atas semua bilik student Perempuan

Memang seram pun Kolej Cempaka dan Kenanga ni...dia punya aura tu lain macam...huhuhu

Tengok gambar ni teringat pegi Kuliah kat Kolej Cempaka

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak saya dah 2 sem duduk perindu 1 dan 2. So far dia x jumpa apa2 lagi. Tapi satu hari dia citer bilik sebelah kena kacau manja2.
Ada sorang je dlm bilik tu. Weekend kot x silap. Lain x tau mana pi. Dia dengar locker terbuka tutup, kain di ampaian dlm bilik terjatuh. Dia buat donno ja. Tetiba gabus kot yg kwn sebilik punya berbunyi sendiri.
Saya mmg pesan mcm2 jg kat anak. Haha mak yg risau lebih kan. Pesan dia kalau tinggal sorang je dalam bilik, pegi tumpang tido bilik kawan . Jgn buat2 berani. Kang jadi apa2 susah.
Sem ni dapat kolej teratai.  Dok google2 x de lagi kisah seram teratai. Harap2 ok la.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Silmy replied at 19-9-2019 09:38 PM
Anak saya dah 2 sem duduk perindu 1 dan 2. So far dia x jumpa apa2 lagi. Tapi satu hari dia citer bi ...

Teratai NI banyak pelajar Palapes mungkin sebab tu Tak berani hantu2 tu kacau tapi ada juga Blok bukan untuk pelajar Palapes.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 20-9-2019 01:16 AM
Teratai NI banyak pelajar Palapes mungkin sebab tu Tak berani hantu2 tu kacau tapi ada juga Blok b ...

Yg sado sado x mo kacau, afoi hanru haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 04:52 PM | Show all posts
naik balik thread ni.. berdebor2 aku baca...dahla ujan lebat sini..

syukur juga sepanjang bljr, gi kelas malam, duduk kolej, balik dr kg sorang2 takde gangguan ke hapa.

bila baca sambil teringat jalan sorang2 dr hotel uitm lalu seroja memalam..huish seram.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2020 03:52 PM | Show all posts
baca2 cerita sini tiba2 teringat kakak pernah cerita seram.. dia uitm shah alam tu la tapi lupa block ape dia dulu... dia baru abis kelas otw balik bilik, tgh naik tangga nk ke bilik tu tkejut selisih dgn sorng pmpuan rmbut kusut masai berkemban kain batik je... xla seram sebab siang (tengah hari)..then smpai2 bilik kecoh 1 block rupanya bdk tu terasuk (maybe time kena masa bdk tu tengah mandi) so dia merangkak mcm ju-on telanjang siap naik turun tangga block, merangkak kt koridor tiap floor & kluar masuk bilik semua org... so kiranya time kakak tgk tu dia cm bru nk sedar kot dh rembat kain batik kat ampaian org.. kesian la kes tu, malu budak tu smpai berenti blajar kot...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2020 02:11 PM | Show all posts
aku dulu kolej teratai tu utk pompuan..tahun 1999-2002..

seminggu masuk..kene kacau dlm toilet... main2 jatuhkan towel...

sem 1 dlm sebulan or 3 bln kot baru belajar kat situ... duduk tingkat 1.. so mlm tu hari khamis.. gosok baju mengadap tingkap...esok ada test... so sambil mengosok baju sambil menghafal....

eh.... tetiba ada kilas mcm kain putih towel lalu depan tingkap aku... ..sambil gosok aku bebel ngan jengah gak... lerr sapa laa dok main towel depan aku ni... ish..ish.... tgh 2 nak abis gosok tu..tetiba aku rase lain mcm,..baru teringat...aku dok tingkat satu.... mana boleh org berlari main towel depan tingkap aku... siutlaaaaa.....


esok..abis test..aku balik umah...demam sampai pengsan (ni mak aku yg ckp aku pengsan) ... seminggu x dtg kuliyyah...

lepas pada tu... aku dah x berani nak nak jengah2... paling2 pintu bilik terbukak aku jerit jer... aku x kacau ko..ko jgn kacau aku...nak masuk ..masuklaaa.. nanti pandai2 kuar balik...


hah..... giler jap duk teratai tu sampai sem 4.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengar citer, kokej kenanga pun ada citer seram kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2020 03:18 PM | Show all posts
i kat kenanga 3, time tu org minyak meyerang,sampai rotu kena berjaga
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 11:27 AM | Show all posts
minahsenget replied at 10-10-2020 03:18 PM
i kat kenanga 3, time tu org minyak meyerang,sampai rotu kena berjaga

Makin best pulak citer ni..
tolong sambung please....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 03:37 PM | Show all posts
aku tak pernah belajar di Shah Alam.
Dari bukit Tonggek ke Kolej Perindu tu...jauh ke dekat?
dari cerita ko..mcm dekat..tapi masa ko berlari turun tu..rasa jauh ya?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2020 03:48 PM | Show all posts
kat Menara SAAS ni, port internet yg atas sekali ke beb?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 03:53 PM | Show all posts
ayorsuam replied at 6-6-2018 10:25 AM
Jenuh akak nak mengingat balik lokasi2 yang ko mention, Dik. Kena baca 2-3 kali untuk bayangkan.

...

Dia nak tunjuk ke'terror'an dia.

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 03:58 PM | Show all posts

RE: Kisah seram UiTM

ms.mango replied at 6-6-2018 04:55 PM
wahh. cerita seram uitm. dah rasa mcm perjumpaan alumni lak

Menara tu mmg femes dgn citer s ...

orang minyak ke yg duk mencangkung kat bukit tonggek tu?
yg buat aksi lompat katak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 04:02 PM | Show all posts
nutnet replied at 6-6-2018 05:24 PM
menara tingkat 7.. masih bergentayangan berterbangan lagi kah.. dolu2 kata nya tengah hari pun selal ...

bapak...tak kira masa.

ni, kalau skrg..mesti tak kuar...covid..kena pakai mask.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 06:52 PM GMT+8 , Processed in 0.126878 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list