CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: theflash

Legasi Mak Andam Saleha

  [Copy link]
Post time 6-6-2018 03:18 PM | Show all posts
Sila bagi tajuk buku nanti. Memang seronok baca kisah dari flash
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2018 04:57 PM | Show all posts
xsabar nak beli buku nih
dah kuar bg info tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2018 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini novel first aku.
3 orang penulis tapi ada cerita Mak Andam Saleha dalam tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2018 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=961907453983498&id=768389633335282



Ini novel pertama aku
Dalam ni ada cerita pasal MAS satu bab yang tak penah dikeluarkan di mana mana lagi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2018 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 6-6-2018 02:18 PM
dlm buku nnt ada story x mcm mana dia buang semua ilmu2 dia?

Ya.Ada

Dan beberapa kisah lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2018 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 6-6-2018 09:48 PM
Ya.Ada

Dan beberapa kisah lain

Nanti ada jual ebook sekali? Tak boleh keluarkan buku awal lagi flash? Lamanyaaaaaaaa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-6-2018 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 6-6-2018 11:32 PM
Nanti ada jual ebook sekali? Tak boleh keluarkan buku awal lagi flash? Lamanyaaaaaaaa.

for now tengah menulis lagi cerita MAS ni hahahah.dalam bulan 10 kot keluar

Buku 3Malam yang first tu dah beli?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 6-6-2018 12:54 PM
dah berumur 78.

Sudah bertaubat dan insaf.

Alhamdulillah..

Mesti cantik orangnye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2018 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 7-6-2018 11:32 AM
for now tengah menulis lagi cerita MAS ni hahahah.dalam bulan 10 kot keluar

Buku 3Malam yang f ...

Tak beli lagi. Hahaha. Tajuk dia 3 malam? Dia ada kesinambungan dengan novel yang keluar nanti?
Boleh beli sekali dengan buku baru.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2018 04:42 AM From the mobile phone | Show all posts
3malam tu beli kat man flash?? aku carik kat popular xde .
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2018 12:11 PM | Show all posts
Dalam minggu lepas, masa sahur ada crita Mak Andam Semah, lakonan Natasha Hudson dgn laki sapura tu and wan sharmila.

adakah sama kisahnya??
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 02:49 PM | Show all posts
sambung lg weeiiii

citer ko best
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam biasa, mantap kisah dari theflash ni.. Akak harap engko dapat bagi lagi sambungan kisah mak andam ni yer.. Menakutkan juga kisah mak andam ni, ada lagi ke org zaman ni pakai khidmat mak andam?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2018 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blanco replied at 9-6-2018 07:05 PM
Macam biasa, mantap kisah dari theflash ni.. Akak harap engko dapat bagi lagi sambungan kisah mak an ...

Mungkin ada terutamanya kat kawasan kampung atau luar bandar. Teringat dulu2 masa kecik2 zaman makcik2 kawen masih lagi mak andam,masa tu femes cukur kening tapi sape taknak kena bagitau mak andam siap2 kalau tak tiba2 sedar kening dah kena cantas. Lazimnya time dorang mekap tak boleh tengok cermin lagi, dah habis baru boleh tengok cermin, kang tak naik seri katanya. Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2018 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 7-6-2018 11:32 AM
for now tengah menulis lagi cerita MAS ni hahahah.dalam bulan 10 kot keluar

Buku 3Malam yang f ...

Di mana boleh saya dapatkan buku itu? Boleh share tajuk dan nama  penulisnya?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2018 11:06 AM | Show all posts
Owlknight replied at 10-6-2018 05:30 AM
Di mana boleh saya dapatkan buku itu? Boleh share tajuk dan nama  penulisnya?

https://api.whatsapp.com/send?phone=60194897730&text=

boleh wasap no itu.
novel tajuk 3 Malam
Novel ni selepas raya baru masuk kedai buku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-6-2018 11:08 AM | Show all posts
awaynepian replied at 8-6-2018 04:42 AM
3malam tu beli kat man flash?? aku carik kat popular xde .

semua kedai buku lepas raya.
haritu masa Pbakl ada jual.
nak order wasap no ni

https://api.whatsapp.com/send?phone=60194897730&text=
novel 3Malam


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 12:12 PM | Show all posts
theflash replied at 11-6-2018 11:08 AM
semua kedai buku lepas raya.
haritu masa Pbakl ada jual.
nak order wasap no ni

flash bila nk sambung balik..sis menunggu sbb cerita ni best..

eh btw hari tu kan aku lalu kt putrajaya, aku nampak keta alza ada sticker tulis the flash.keta kau ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 02:03 PM | Show all posts
Edited by idakamaruddin at 11-6-2018 02:09 PM
Foundation Nars Code Stromboly. Kemudian dengan menggunakan Brush From MakeUpForever,aku oleskan bedak tabur khas dari Benye Banana.Sesudah itu,mata aku di lekapi kanta lekap berwarna hazelnut.  Kelopak mataku dipakaikan pembayang mata dari pilihan warna dari Huda Beauty Rose Gold Pallet.
Kemudian, aku lebihkan solekan di mata, menggunakan Mascara More Than Sex dari TooFaced dan Celak Viva yang aku beli dari Indonesia. Ya, celak ini telah aku perasapkan dengan kemenyan.Kemenyan yang aku peroleh khas dari Dukun di Bali. Last but not least,bibir mungil aku di calitkan dengan sebatang lipstik dari Mac Code Please Me. Wajah ku di sembur dengan Urban Decay Mist- Long Lasting Make Up (ni aku baru beli kt sephora ahad hr tu) sebagai penutup. Done!
Chanel Coco Mademoiselle (yang ni pn baru beli jugak)

knp brand2 mekap dlm cite ko ni mcm brand baru2 je
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cerita ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 08:17 AM GMT+8 , Processed in 0.092232 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list