CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7456|Reply: 58

[Tempatan] Tiga maut dalam kemalangan bas ekspres dan lori di Pagoh

  [Copy link]
Post time 3-6-2018 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by MeghanK at 3-6-2018 05:52 PM

Astro Awani |  Diterbitkan pada Jun 03, 2018 16:18 MYT


Tiga maut dalam kemalangan bas ekspres dan lori di Pagoh
Dalam kejadian sekitar jam 1 petang itu, tiga mangsa yang maut dipercayai pemandu serta dua penumpang bas ekspres berkenaan. -Foto JBPM

PAGOH: Sekurang-kurangnya tiga maut dan 25 cedera selepas sebuah bas ekspres terbabit dalam kemalangan dengan lori kontena dan lori tangki di kilometer 142.5 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara berhampiran susur keluar Pagoh, Johor.

Ketua Balai Bomba Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Muar, Marzuki Ismail berkata kejadian sekitar jam 1 petang itu, tiga mangsa yang maut itu dipercayai pemandu serta dua penumpang bas ekspres berkenaan.


Dalam kejadian sekitar jam 1 petang itu, tiga mangsa yang maut dipercayai pemandu serta dua penumpang bas ekspres berkenaan.

Bagaimanapun identiti kesemua mangsa belum dikenal pasti.

“Kita terima panggilan pada jam 1.08 petang sebelum lima jentera dengan kekuatan 23 anggota dari Balai Bomba Muar dan Bukit Gambir dikejarkan ke lokasi kejadian.



“Operasi menyelamat tamat jam 2.10 petang tadi dan kita masih menyiasat punca kemalangan serta jumlah kerugian,” katanya dalam kenyataan di sini.

Kesemua mangsa dihantar ke Hospital Muar.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/tiga-maut-dalam-kemalangan-bas-ekspres-dan-lori-di-pagoh-177211

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-6-2018 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
skeri nyia
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
apa punca?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
terukk jgak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bas menyondol lori di depan ke? Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillahiwainnailaihirojiuunn
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
baca komen2 kata lori bayar tol susur masuk hway tu..corner tu tapi belon dia jatuh, bas dari arah belakang tak boleh buat apa langgar la kontena tu.. belon tu aku xtau amende.. driver tercampak, kene langgar ngn bas sendiri. yang dekat tayar belakang tu katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahla keluarga mangsa....
Musim2 nk raya ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening banyak.banyak Kali upang ayat yang sama. Dalam kejadian sekian, 3 maut, 1 pemandu bas Dan 2 penumpang.ulang2 gitu.ke aku lapo sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dreba puasa ngantuk/hilang fokus ka? penah jadi kat aku mass drive time posa
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm dipukau lak baca ayat ulang2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 3-6-2018 05:41 PM
Pening banyak.banyak Kali upang ayat yang sama. Dalam kejadian sekian, 3 maut, 1 pemandu bas Dan 2 p ...

tah la uols..meols kopi kat awani tadi dah edit buang dah ayat ulang2 tu tapi bila post ada lagi..iols give up
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2018 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sat nak edit balik..sabaq sat kakak2 abang2 semua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2018 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ashk4nn replied at 3-6-2018 05:28 PM
baca komen2 kata lori bayar tol susur masuk hway tu..corner tu tapi belon dia jatuh, bas dari arah b ...

belon tu kontena tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ashk4nn replied at 3-6-2018 05:28 PM
baca komen2 kata lori bayar tol susur masuk hway tu..corner tu tapi belon dia jatuh, bas dari arah b ...

Tak dapat tangkap jalan cerita. Bayar tol kat mana? Tgk gambar kejadian tgh highway
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah semua mangsa. Berita sedih lagi 2 minggu nak raya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2018 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi berita sedih dkt2 nak raya. Tadi pasal kemalangan di Lpt
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Belon apa yg cicir?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 08:38 PM | Show all posts
nasib baik balik awal td. allahuakbar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 09:18 PM GMT+8 , Processed in 0.140309 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list