Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13012
View
148
Reply

Berapa Simpanan Anda Hari ini?

[Copy link]

Author: megan_pox    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-6-2018 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ini tak masuk simpanan pinjaman ASB eh..tak kira sebab pinjam rm1juta pon tp hutang buat apa kan..

Single Polls, Total 319 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tambah lagi radio button option tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau loan asb tu tak pena buat sampai cukup tempoh.. huhu..4-5 tahun buat pastu stop.. ni baru nak set balik nak buat loan baru..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 2-6-2018 10:59 PM
Kalau loan asb tu tak pena buat sampai cukup tempoh.. huhu..4-5 tahun buat pastu stop.. ni baru nak  ...

Klu stop lps 4-5 thn tu brapa hasilyg dapat? Nk stop gak lps 5thn...ada lg 2 thn huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 08:53 AM | Show all posts
munchkin replied at 2-6-2018 10:15 PM
Tambah lagi radio button option tu

Nak atas lagi ke atau bawah lg kin....
akk tak tau nak klik button mana....
tak de dlm kategori....


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 3-6-2018 05:50 AM
Klu stop lps 4-5 thn tu brapa hasilyg dapat? Nk stop gak lps 5thn...ada lg 2 thn huhuhuu


pena buat loan 10 k.. xsampai thn ke tiga da tutup.. dpt 3ribu lebih.. pastu buat 100k.. dapat dalam 20k lebih.. janji modal dah cover ler.. pastu duit rolling pn pakai dari bunga asb tu jek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 3-6-2018 09:08 AM
pena buat loan 10 k.. xsampai thn ke tiga da tutup.. dpt 3ribu lebih.. pastu buat 100k.. dapat d ...

Ooo...not bad lh jugak. I buat 50k je...stakat ni x pernah usik pn dividen dlm tu
Sbb ada baca komen2 kt fb kata dorg stop kn rugi lah apa... ada kna byr lg plak, rsa tertipu mcm2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 3-6-2018 10:07 AM
Ooo...not bad lh jugak. I buat 50k je...stakat ni x pernah usik pn dividen dlm tu
Sbb ada baca ko ...

Kalau xpena guna dividen.. sah meletop.. mcm sy buat sbb nk gune dividen tu utk cover loan tu balik.. tu jek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 3-6-2018 08:53 AM
Nak atas lagi ke atau bawah lg kin....
akk tak tau nak klik button mana....
tak de dlm kategori. ...

Bawah pun ada atas pun kena ada. Kot lah org tak boleh pilih. Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg ada saving smpi sejuta tu ? Mohon mengaku kalau masih bujang / duda
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:12 PM | Show all posts
Simpanan apa ni? Persaraan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:13 PM | Show all posts
Orix replied at 3-6-2018 02:11 PM
Siapa yg ada saving smpi sejuta tu ? Mohon mengaku kalau masih bujang / duda

Orix dah simpan sampai level berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 3-6-2018 02:13 PM
Orix dah simpan sampai level berapa?

Baru nak keruk slip ASB n buku TH sambil tekan2 kalkulator
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:20 PM | Show all posts
Orix replied at 3-6-2018 02:16 PM
Baru nak keruk slip ASB n buku TH sambil tekan2 kalkulator

Mesti dah sampai level 4 ni.


I dulu, kalau bukan pasal beli rumah dan kereta, mesti boleh cecah level 4 ni....

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 3-6-2018 02:20 PM
Mesti dah sampai level 4 ni.



Idok aihh... I bukan retisss muda mudi boleh ada savings smpai ratus ribu... I pn ada buat loan rumah, loan kereta, personal loan buat beli tanah, so gaji byak kena deduct utk bayar loan bulan2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:38 PM | Show all posts
Orix replied at 3-6-2018 02:25 PM
Idok aihh... I bukan retisss muda mudi boleh ada savings smpai ratus ribu... I pn ada buat loan ru ...

Samalah. Apabila beli kereta, rumah dll memang simpanan akan menyusut. Tapi baguslah Orix siap beli tanah lagi. Kita x mampu nak buat begitu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai yg berada kat level 2 between 10k - 50k
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpanan yang ada buat roling beli rumah etc,...yang tinggal untuk emergency,ni masih menyimpan lagik..moga dapat jejak juta2
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 03:40 PM | Show all posts
fishcracker replied at 3-6-2018 03:15 PM
Simpanan yang ada buat roling beli rumah etc,...yang tinggal untuk emergency,ni masih menyimpan lagi ...

Buat rumah sewa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah sendiri,simpan lagi 5 tahun baru bole beli lagi sebijik kot buat sewa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096626s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list