Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1640
View
1
Reply

Apa itu Domain?

[Copy link]

Author: lailaikatong       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-5-2018 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Bagi yang tak tahu, Domain tu macam alamat/url yang memudahkan pelawat datang ke website atau blog korang.

Apa beza domain berbayar dengan subdomain percuma?
Domain berbayar sama macam anda dah ada alamat domain sendiri. Contohnya www.taylor456.com, www.taylor456.my dan sebagainya.
Jika anda seorang yang serius dalam dunia penulisan blog mahupun usahawan yang punya jenama sendiri adalah amat digalakkan membeli domain sendiri.

Domain percuma pula maknanya anda menumpang alamat domain yang lain. Contohnya www.taylor456.blogspot.com.


Jadi korang prefer yang mana? Domain percuma atau Domain berbayar?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 09:17 PM | Show all posts
mestilah domain berbayar.terutama
yang dot com.nampak website established
orang yakin nak masuk.belilah domain cantik
yang mudah di ingat dan tak panjang..ini ada domain
katakpuru lah(contoh) lepatpisanglah..orang nak masuk
website kita pun geli hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list