Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1089
View
15
Reply

[Majalah] ...Jika aku sebuah majalah...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-5-2018 02:06 PM | Show all posts |Read mode
Jika aku sebuah majalah...aku ingin jadi majalah..............
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah majalah aku ingin jadi majalah rhythm of the third world.majalah nasional indie pertama yang memperjuangkan muzik2 undergroundscene walaupun ada sedikit bau bauan dari KERRANG dan ROLING STONE.setiap muka suratnya berpolimer dan apabila diselak, wanginya merembes tersesar sampai ke otak dan mengukir senyuman di bibirku.terima kasih abang ROM.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingin jadi majalah Galaxie..peneman zaman remaja dulu..banyak lirik lagu dan poster..sentiasa tertunggu2 latest issue..bnyk jugak tolong improve english aku dulu..bila aku dah tak remaja mana majalah ni pun discontinued..
Salute utk Galaxie yg mampu bertahan selama 39 tahun..
220px-Galaxiemagazinefinalissue.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2018 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Majalah iinfotainment @ infofashion...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Majalah remaja. Majalah yang masa remaja baru hit puberty, memang hampir semua orang beli. Tapi bila dah besar semua nak acah tanak mengaku dulu minat majalah remaja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Readers Digest..sbb its just like me, simple, easy going and fun to be with i mmg suka baca bacaan ringan yg informative and entertaining...dah 96 tahun pun umur majalah ni dan masih bertahan sampai kini despite competition dr ebook dan anything from the internet..another best thing saiz kecik, senang nk bwk ke mana2..then boleh activate RD online...tp i dont really like reading on the phone so much so I stick to the traditional reading style..

I dulu used to subscribe RD beberapa tahun, then bila nak migrate terpaksa stop. Pernah sekali tu satu issue tak sampai rumah, i complained kt RD, dan tak lama tu diorg hantar issue bulan tu termasuk complimentary. Brilliant service! Setiap issue tu i simpan baik2 kt rumah..boleh dibaca lagi in future

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2018 11:14 AM | Show all posts
Edited by puanserama at 8-6-2018 11:15 AM

i know its taken, but i prefer so answer Reader's Digest too.. for me its help me a lot to improve my vocab back then, and really comfortable to read as easy to handle - it's small and thin so can put in the handbag without a lot of space needed.
a lot of quizzes too, and sometimes i won the prizes so make me more into it..
RD.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 04:43 PM | Show all posts
Aku tetap akan pilih majalah Ujang.

Aku membesar dengan lawak2 antarabangsa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 04:51 PM | Show all posts
majalah berkaitan deko-deko

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Majalah yg berguna utk tatapan masyarakat dan menambah pengetahuan.
Majalah ilmu islam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 03:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak jadi majalah makanan macam Rasa ke Saji ke hahaha so many good foods inside it and definitely foods bring joy to people kan? Hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 01:32 PM | Show all posts
Jika aku sebuah majalah...aku ingin jadi majalah..............IMPIANA..nk deko2 umh hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah majalah, aku ingin jadi majalah yg berkaitan dgn masakan. Because food is heaven and can light up people with bad mood hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 04:50 PM | Show all posts
kreko26_pg001.jpg

kreko. paling best zaman layan manga dulu-dulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 01:32 PM | Show all posts
Jika aku sebuah majalah...
Aku ingin jadi majalah kanak-kanak yang berinformasi, warna warni mukasuratnya dan ada macam-macam peraduan..
Agar apabila seseorang kanak-kanak itu baca aku..
Dia dapat melupakan sebentar kesusahan hidupnya..

***********************************************************

sebab masa kecik-kecik..
aku tak mampu beli majalah kuntum, dewan pelajar semua tu..
family aku orang susah..
jadi aku harapkan baca kat library sekolah je..
nak beli, tak mampu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 11:23 PM | Show all posts
Jika aku sebuah majalah, aku ingin jadi majalah GILA-GILA.... merupakan salah satu majalah humor yang pertama di malaysia . Di sini lah ramai kartunis2 yang berbakat lahir seperti Ujang, fatah Ngah, Imuda, reggie lee

dulu ayah aku tak persah miss beli majalah ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.175911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list