CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5492|Reply: 56

[Tempatan] Bekas CEO AirAsia X, Azran Osman Rani cedera dilanggar ketika berbasikal

  [Copy link]
Post time 27-5-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) AirAsia X, mengalami kecederaan selepas dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta sewaktu berbasikal di Jalan Tuanku Abdul Halim (Jalan Duta) menghala ke Jalan Kuching, di sini, pagi tadi.

Mangsa, Azran Osman Rani, 47 tahun dipercayai berbasikal berseorangan sebelum dilanggar sebuah kereta Proton Wira yang dipandu oleh pelajar berusia 20 tahun.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, siasatan awal mendapati pemandu kenderaan tersebut awalnya berada di lorong kiri menghala ke Jalan Kuching sebelum menukar laluan memasuki susur kiri menghala Damansara.

"Ketika cuba mengubah laluan, pemandu tidak perasan ada penunggang basikal di hadapannya lalu terlanggar belakang basikal mangsa.

"Mangsa dipercayai tercampak atas kenderaan lalu jatuh di atas jalan, menyebabkannya mengalami kecederaan pada kepala dan tangan kiri.

"Pemandu kereta tidak mengalami kecederaan," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Namun, kemalangan itu berlaku di jalan lurus yang mempunyai tiga lorong dan keadaan laluan kering dengan cuaca baik.

Tambahnya, mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dengan ambulans untuk mendapatkan rawatan susulan.

Manakala kes ini disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Terdahulu, Azran pernah berkhidmat sebagai CEO iFlix Malaysia dan CEO serta pengasas bersama sebuah syarikat teknologi kesihatan.

source: Astro Awani
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/bekas-ceo-airasia-x-azran-osman-rani-cedera-dilanggar-ketika-berbasikal-176632
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-5-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yang melanggar



yang kena langgar


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Maigod nmpak teruk. Jp I nak google wajah ex ceo tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok dah Google. Bru I igt. Sebelum ni taktau nama. Kenal muka jah. Get well soon.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mak aih teruknya kereta
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 08:41 PM | Show all posts
get well soon
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 09:03 PM | Show all posts
"Ketika cuba mengubah laluan, pemandu tidak perasan ada penunggang basikal di hadapannya lalu terlanggar belakang basikal mangsa.


jenis pemandu syok sndiri nak laju...

tak perasan berkongsi jalan dgn pelari, penunggang motosikal or penunggang basikal...

agaknya jenis membabi buta di jalanraya
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk nampak basikal dia remuk. Syukur tak cedera lagi teruk. Semoga cepat sembuh. Mcm mana waktu siang jalan tak busy tiga lorong boleh tak nampak basikal depan kereta?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2018 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Menggelupur ni..
Sama.cm.dh terlepas.lorong tu..sanggup undur nak masuk susur tumhiway plak tu
Set set jilake
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Blind spot aku rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa suruh mansuhkan SPAD..

JPJ tu kan lembab.. sebab tu la berlakunya eksiden ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 09:51 PM | Show all posts
bahayanyer..baru ingat nak beli basikal nie nak join grup cycling
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Cycling bulan2 puasa ni tak penat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila impact mcm tu muat be driving menonong mcm Babi hutan at high speed.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-5-2018 08:39 PM
Ok dah Google. Bru I igt. Sebelum ni taktau nama. Kenal muka jah. Get well soon.


Cube teke nephew sape?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 27-5-2018 11:03 PM
Cube teke nephew sape?

Nephew sapa? Currently based on his looks I boleh relate dgan Arul Kanda jah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2018 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 27-5-2018 09:37 PM
Siapa suruh mansuhkan SPAD..

JPJ tu kan lembab.. sebab tu la berlakunya eksiden ni

Camon bangkem....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:07 PM | Show all posts
Ramai jer cyclist cenggini kalo kuar siang hari main kat jalanraya,
lampu blinking belakang tak pasang.
Jangan ingat waktu siang orang boleh nampak ko tengah kayuh kat depan.

Sedang motor pun kereta boleh kena sodok belakang, inikan pulak beskal.
Apapun, takziah kepada mangsa dan moga segera sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni keje apa skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 11:08 PM | Show all posts
Pelis laa cyclist kat luar sana,
kalau nak main kat jalanraya siang hari, tolong laa pasang lampu blinking blakang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:57 PM GMT+8 , Processed in 0.266007 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list