Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2896
View
33
Reply

[Idea] Jika aku sebuah papan tanda...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2018 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ku akan jadi papan tanda di bawah.. dlu2 selalu nmpk kat masjid2.. terkesan jugaklah sbb tgh nk solat pun sibuk duk reply wasap xsudah.. bila nmpk papan tanda ni terus simpan hp..
Screenshot_20180718-013743.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku papan tanda,aku akan
ingatkan waktu solat,.
Petunjuk arah yg betul
Jangan bawak laju,ingat la keluarga tercinta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2018 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku jadi papan tanda, aku akan jadi papan tanda yg menunjukkan ke jalan yg benar dan lurus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2018 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Papan tanda yg sentiasa bermanfaat pada semua pengguna jalan raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda, ku akan jadi: - papan yang sentiasa mengingatkan manusia bahawa dunia semakin tua dan kiamat semakin hampir
-papan yang sentiasa memberikan kata-kata semangat dan motivasi buat semua orang dan jangan pernah berputus asa
-papan peringatan jangan pandu laju. Ingatlah orang tersayang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 01:36 PM | Show all posts
Edited by yoana at 24-9-2018 01:39 PM

Jika aku sebuah papan tanda...ku kan jadi...   

STOP....BERHENTI








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:21 AM | Show all posts
kalau aku sebuah papan tanda akan ku sebarkan peringatan kepada semua
   -untuk berhemah semasa memandu
   -arah jalan yang betul
   - berhenti di tempat sepatutnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:30 PM | Show all posts
aku nak jadi papan tanda yang cakap something like:
"Solatlah kamu sebelum kamu disolatkan"
letak kat office sebab selalu leka buat kerja sampai jamak zohor asar isk teruk perangai bila la nak berubah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda aku harap aku boleh bersuara supaya aku sentiasa mengingatkan manusia supaya berhati hati di jalan raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ku jadi papan tanda.. akan ku jadi papan tanda yang bole bercakap especially kat jalan raya.. dah lebuh raya.. kalau nampak org tak reti signal akan aku sound kuat2 sila guna kan lampu isyarat lah weiiii!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 11:59 PM | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda..sy akan jd papan tanda ke hati awk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 01:18 PM | Show all posts
aku akan jadi papan tanda yang ada sensor dan bagi alert kepada OKU

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku jadi toys rus
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:26 PM | Show all posts
Akan ku sahut cabran itu dengan hati yang terbuka
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092121s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list