Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2958
View
36
Reply

[Idea] Jika aku sebuah papan tanda...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-5-2018 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jika aku sebuah papan tanda...ku kan jadi...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kukan jadi papan tanda berputar2 mengikut tema bulan. Ni bulan puasa tunjuk zikir2 pendek yang boleh baca cepat, subhanallah, alhamdulillah, allahuakhbar. Putar lagi bagi pesan memandu bersopan berhemah, putar lagi pesan berbelanja berhemah di bulan puasa dan raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 04:27 PM | Show all posts
ku kan jadi papan tanda yang sentiasa mengingatkan supaya sentiasa
berbuat kebaikan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda..
Ku kan jadi papan tanda yg senantiasa mengingatkan manusia supaya jangan lalai dan terleka dengan keseronokan duniawi..
Aku juga mahu menjadi papan tanda yg paparannya berubah2 mengikut musim dan mood mereka yg melihat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda ku kan jadi papan tanda yang menghiburkan pemandu2 yang ari2 mengadap kesesakan dengan cerita2 lucu dan ada pengajaran untuk peringatan pada semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I jadi papan tanda awas jelah. Masa i kecik2 i happy tengok papan tanda tu sebab ingat tu nama lagu kru. Rupanya awas tu suruh careful.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nak jadi papan tanda under construction tu.kalau hari raya jalan malam nampak macam orang kacau dodol.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2018 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku sebuah papan tanda...ku kan jadi...Papan tanda haiwan liar. Gajah ke, tapir ke. Rare sikit, tak sama dengan papan tanda lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku sebuah papan tanda, aku akan...
1.  Memberi petunjuk arah yang jelas dan tepat
2.  Berhias dengan warna dan lampu yg menarik supaya orang tidak terlepas membaca paparan ku
3.  Menggunakn teknologi digital utk memaparkn iklan2
4.  Pastikan paparan yg berinformasi spt waktu solat, waktu berbuka/imsak dan juga quotes serta hadis srbagai selingan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 08:46 AM | Show all posts
Kalo aku sebuah papan tanda...aku nk jadi mcm waze..tunjukkan jalan alternatif  jika jalan tgh jem..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo aku sebuah papan tanda..hmm..nk jd papan tanda hadlaju..huhuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ku kan jadi papan tanda yang memberi amaran supaya jgn mengganggu perasaan rapuhku. Berpesan kpd manusia supaya berbuat kebaikan sesama manusia dan mengurangkan kejahatan di dunia. Aku juga ingin berbuat kebaikan kpd manusia dgn memberi nasihat berdasarkan keletah manusia yg melintasi aku.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
this is rare.. jika aku sebuah papan tanda..

x i want to make diff color.. by state. example.. red in selangor.. yellow in perak.. blue in jdt.. something diff.. so can attract more ppl.. tourist..

x to be with light on at night. maybe by LED..

x to maintain the correct or upgrade the papan tanda info. u know sometime we follow but still sesat?

x mayb something that can be used by OKU ppl as well.. example.. at pedestrian, we will walk when its green, so make sound at the traffic light such as bird or ping pong sound. it helps the blinds.. it exist in japan

x maybe future in hologram? let say speed is 80km per h.. we drive 90.. auto police hologram comes outtt.. that might be creepyyyyy haha

x  papan tanda with soft words.. i know we have but maybe more.. like.. drive slowly, my father using this lane to go work. sthing like that?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 04:14 PM | Show all posts
nak jadi papan tanda yang boleh lompat2
pegi tempat lain..
takde la bosan duduk setempat +
kene kencing ngn anjing..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 01:10 PM | Show all posts
1) nak signboard siap2 suruh kenderaan keep left/right 2km - 1km sebelum kenderaan masuk laluan kiri atau kanan sbb di malaysia
ramai yang tukar lorong 50m dari lorong paling kanan ke lorong paling kiri mnyebabkan laluan paling kanan dan tengah jem teruk. babi celaka driver malaysia



2) sigbod crime alert walau curi pasu baju sekalipun




3) mau erp malaysia dibuat. mengurangkan jem akibat kenderaan berhenti/slow bayar tol. 20-30 tahun pakai internet komputer masih mau pakai sistem lama manual seperti orang tua2 lambat2 terhegeh2 dan sukakan jem




4) parking lot available





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2018 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 21-6-2018 01:10 PM
1) nak signboard siap2 suruh kenderaan keep left/right 2km - 1km sebelum kenderaan masuk laluan kiri ...

Ada haritu signboard daerah rumah I 'be alert of flasher'.

Dengue cases pun ada signboard
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2018 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Signboard.

1) please flush the toilet after use.
2) please dispose sanitary pads in the bins after use.
3)
Screenshot_2018-06-24-01-45-25-448_com.ksmobile.cb.png

4) Screenshot_2018-06-24-01-44-37-555_com.ksmobile.cb.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2018 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Depends on tempat mana papan tanda tu berada.
- kalau tepi highway, jd papan tanda yg bg peringatan jgn bw laju2 dan patuh pada undang2 jln raya
- kalau kat tepi kubur, jd papan tanda yg ingatkan tentang solat
- kalau kat tepi disco, bg peringatan mati tu x kira bila2
- kalau kat toilet, suh jaga kebersihan..

Tapi lg bagus kalau papan tanda tu boleh bercakap atau sumpah seranah org yg x reti bahasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 03:26 PM | Show all posts

Papan Liang Lahad

Menemani jenazah kekasih hati..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
So that people will respect others' privacy
F7411.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list