Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35785
View
1059
Reply

{Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni [Vol. 5] Sedih? Hepi? Terkilan? Luahkan di sini.. ^_^

[Copy link]

Author: magentaonyx    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-6-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam dilema. Nak berhenti kerja 10 tahun lagi. Kesian dekat anak. Kalau berhenti 10 tahun lagi, masih sempat nak belai anak sebelum dia masuk sekolah menengah. Dia xdapat kasih sayang mencukupi dari ayah dia, sekurang2nya dia dapat kasih sayang dari mak dia.
Jadi, sekarang fokus untuk berjimat dan menyimpan sebanyak mungkin. Supaya 10 tahun lagi boleh berhenti dengan selesa. Doakan saya
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2018 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nak gelak la..kulu kilir mengaku cantik
kompiden sangat aih
orang cantik selalu nya tak ngaku cantik..sama jugak orang gila tak ngaku gila
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
saya sokong ludah kan aje

kbye
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 2-6-2018 09:26 PM
happy belated birthday yang ke 41, nanny.

semoga roh dicucuri rahmat.

Aaminnnn...  tq for the birthday wish K.N... 41...omg!..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam jaga baby yg umur sebulan tu lagi sekali... kali ni berjaya mandikan baby dgn baik dan lebih confident.. feels so happy!
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasaa arini aku nak lepuk kepala minah sekoq ni dgn keybod... tak habih2 hang dok cr pasai dgn aku cik kak oiiii... hang dah tau aku xmau apa2 kaitan dgn hang, tapi hang dok mbawang jgk pasai apa....
1000 kali hang dok upload2 ayat smbil sindir2 aku, ada aku kesah... hang dh buat kehidupan aku tunggang langgang, semua org dok hentam aku smpai aku p bawa diri pun hang tak puas diri lagi ka...  

Alasan sebab hang dgn aku sedara so hang ada tanggungjawab nak betulkn idup aku?? Abeh tu betulkan dengan sebar sana sini ttg kehidupan aku tentang apa yg aku buat. Abis semua kawan2 dan bos aku hang dok call cari.. huhuhu..
Kehidupan aku mmg kehidupan d bandar tp aku x layan benda2 x elok.. aku memang ramai kawan atas dasar bisnes bos buat dan aku main runner utk dia.. Tp aku bukan lah sorang so-sial smpi juai apam...
Hang dh hasut mak pak aku, tu aku terima...
Hang hancurkn kerja aku, aku terima...
Tapi hang tuduh aku macam2 smpi satu kpg hmpir semua keluarga pndang serong aku.. tu aku lansung x boleh terima...

Aku hrp Allah tenang kn jiwa aku dan aku pun berusaha utk buang dendam ni...
Aku beli kereta beli rumah bukan atas dasar jual apam tau cik kak.. aku kerja keras siang malam x rehat x tido... tebalkan muka sana sini.. hang dh elok2 keja gomen, gunakan lah peluang ada berusaha bukan dok meroyan Tun M x bagi bonus lepas tu dok sindir aku xdapat bonus x apa.. boleh sakan jalan luar negara sebab ada "apam" utk buat untung jd bonus... cik kak.. bulan puasa ni oiii huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2018 04:01 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 2-6-2018 09:28 PM
hei kak ros ape marah2 ni.

hah dah bape pasang dah baju raya kak ros beli tu.

kak ros tak marah kill..gurau je tu..bulan2 posa byk2 besobar.
takde pasang pon..selai kebaya ke kebarung nama dia warna mint (anak2 nk kaler sepesen camni).. baju lama2 byk..kill nak ke..bole la amik. byk elok2 akak nk bagi kt org.
mesti tampak manis kill berbaju kurung dipagi raya nan mulia ni kan..

psst..mcm lah akak tak tau jantan betina ikan sekilas diair


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2018 09:15 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 5-6-2018 06:12 AM
sukur pada tohan.kak ros sudi menderma kurung kepada saya.

dapat je kurung tu kak, first seka ...

maaf kill akak tak jadi derma baju kurung kak ros..rasanya sayang nk bagi.
sebab apa..baju tu elok lagi..sejak posa dah kuruih sikit bole pakai dah..pagi ni pakai baju raya taun lepas pegi opis gomen..jarang nmpk anggun bergaya..tertiba pagi ni akak tampil ayu berbaju kurung moden dan tudung kaler ungu muda gitchu mcm pembaca rancangan nona tv3.

ekau dah kenapo eh jang..tak reti kak ros nk menjawab er..kepalo poning byk mikior nak rayo ni ha..mcm2 bondo

tmbh stress..bilo airsia ada pormo free ticket till 31 jul ni ja..aduyai..duit dah byk lebor..kalau tak mau akak fly ke langkawi pulak
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
tak sabar nak tunggu pukul 6 japg..officially start my 2 weeks mandate leave

esok plan nak jalan2 cuci mata
jumaat kita kemas rumah dan packing barang
sabtu shopim
ahad membuta
isnin drive balik kampung

bangla keje lagi kan minggu depan @KILL_NANCY
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2018 09:41 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 6-6-2018 03:16 PM
alah kak ros .tapi sa..sa..sa..saya dah janji dengan tailor itchu nak hantar kurung 4 pasang alt ...

manader tailor amik baju lagi skrg..diorg pun dah jem byk oder tak siap

hati-hati kill carik baju nenda kt wardrobe..pernah dengar gayah in the closet?



larikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2018 10:14 AM | Show all posts
cukup2lah buat aku rasa bodoh

muak dah rasa dengan segala kepuraan

pegi terjun laut sila pegi mampus

u and your fat ass holes parking bola seat!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2018 08:06 AM | Show all posts
Dapat penjimatan yang maksimum untuk raya tahun ni. Hahaha, betul ke ayat ni?
Nafsu membeli sangatlah kurang. Tak berhabis duit untuk shopping raya dan tak ada nafsu nak makan yang bukan-bukan masa berbuka puasa.
Mungkin sebab faktor usia. Atau mungkin sebab dah membeli sikit-sikit sebelum puasa dan simpan supaya masih baru dan masih ada bau kedai masa raya
Biskut raya memang setiap tahun tak rajin nak buat tapi tahun ni langsung tak ada mood nak buat biskut raya. Mungkin juga faktor jadual kerja yang boleh bikin gantung leher.
Duit raya...tak payah tukar pun tak apa sebenarnya sebab duit tahun lepas ada lagi. Duit seringgit yang tukar tahun ni tak berusik pun. Guna duit tahun lepas masukkan dalam sampul. Tukar duit untuk bagi orang tua-tua saja.
Jadi sekarang duit bajet raya banyak berbaki lepas asingkan untuk tol dan minyak.
Macam best je kan...harap-haraplah kebestan ni berterusan sebelum bersedia untuk kembali berperang dengan kerja balik cuti raya nanti.

Oh, satu je lagi. Puasa kali ni belum cukup best sebab tak dapat lagi gulai kawah batang pisang. Mana la pak cik tu berniaga tahun ni? Puasa dah nak habis ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 8-6-2018 03:02 PM
eiiii.

bersungguh2 kak ros lari ya.coti errr

Pisau kek birthday sapa tu kill??? Sorry..risau akak takut tersalah gurau psal in the closet tu..tulah ckp siang pandang2..huhu

Kaka start cuti hari jumaat hari raya..haaaa..malam khmis tu k.ros flyyyyy...cuti seminggu jah.

Tak sabar nk blik raya dh ni kill..dok kpg mcm dulu2 jumpa kawan2 sekolah..

Ok kill..kaka nk buat sekut raya skit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebahagiaan itu bukan dari sesiapa..ia dari dalam diri..menerima apa adanya dan tidak berharap pada sesiapa.

Kan senang jika konsep seperti..i can make frens with kerani management kt building office keje aku ni and acah2 concern dgn kerani ofis tu so bole dpt parking free hari2 dari kena byr 10 hingget hari2..bole kan??
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2018 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 9-6-2018 10:38 AM
saya ok je kak ros.saya lagi suka gurau2.taklah kak ros, saya tak handsome tak sesuai jadi gay.. ...

Kalau jenis ok tkpelah..kak ros ni kadang cko main lepas jek..ramai dah menangis tepi bucu sebab mulut kak ros

Tk kisahler hensem ke tidak..jdilah org yg jujur dgn diri sendiri maka semestinya kill jujur pd org lain..oo ya sekut ada tk byk buat..klu nk nti bgi alamat kak ros pos.

Kaka nk cari brg lgi kt market..ada je benda takde

Bye kill..moga bahagia selalu!
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:50 AM | Show all posts
sakit kepala
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 02:56 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-6-2018 02:21 PM
saya ingat kak ros takde masa untuk sakit kepala.

haha..gelak besar akak.sgt pening harini..tak tahan tadi beli panadol actifast tekan 2 bijik..selamat posa kak ros hirni

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 03:29 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-6-2018 03:08 PM
tak cukup tido lah chuuu.buat cookies kan.atau sebab kerja stress.alang2 puasa dah selamatkan, kan ...

bukan..smua ok..tido cukup rehat cukup..tahla kenapa kepala ni sakit semcam.

lambat la nk order..akak dh order online tadi..set cheesy crunch combo akak ingtkan lepas makan dia ok..masih jugak. mungkin nak kena makan nando peri2 ciken dgn sos superhot peri2 dgn air heaven on earth tu mesti terus baik
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak acik kepam stendet kenirojes ngan nados tu dh kira bagus..tower klcc ke apa benda tu tkde dlm kamus pemakanan kak ros

Panas tkle tido tgk tibi jelah.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-6-2018 02:20 PM
haihhh...

mana nak cari biskut suji ni.takkan kempunan macam tu je kan.takpe lah kalau takde reze ...

Akak taun ni tk buat sekut suji..kalu ada bolejer pos kt kill.. kt jalan tar byk jenis bole dpt tk gi cari sana ke?..kesian org dtg raya makan sekut kering silap hribulan kena patah..haha gila hang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093730s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list