Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35836
View
1064
Reply

{Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni [Vol. 5] Sedih? Hepi? Terkilan? Luahkan di sini.. ^_^

[Copy link]

Author: magentaonyx       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2018 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
us cuti hari ni..esok volume low la kot
esok sg cuti..kita jugak yang membangla dia tanah air sendiri

#banglawannabe
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
teringin nak makan karipap tapi sampai rumah pon lepas maghrib karipap apa nya
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2018 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pukul 10 perut bunyi..pestaim perut bunyi sepanjang puasa kali ni..kes nya sahur tadi makan samosa sebijik balance berbuka, kurma dua bijik dengan air kosong sikit..biasa sahur makan roti dua keping ok je perut sampai maghrib..
dah la semalam tido awal..rasa tak pukul 9 dah tido..nasib baik bangun sahur kalau tak kering anak tekak ni..pastu teringin nak makan laksa..takkan nak beli ikan buat sendiri kot..gigih sangat kot selama hidup ni laksa di pandang sebelah mata je nak beli kompem tak sedap macam masakan rumah hmm nak beli laksa sikret resepi ni macam mahal la pulak nak makan kompem tak puas..meols suka hirup kuah banyak2   tunggu balik kedah la suh mak buat..boleh hirup 5 mangkuk

1.40..nak g tido kat surau tower sebelah tapi hari ni ph..bangunan kosong...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
owh tak jadi la g tido..tak produktif nama nya..kita g kuar belek tudung
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 05:40 AM From the mobile phone | Show all posts
hari ni genap 22 taun...
cepat nya masa berlalu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata org dulu2...

U're good with painting glorious skies n majestic clouds but u ask others to help u paint an angle of a woven basket.  

Yeah, yeah, I get it.  U're more into landscape painting, not still life.


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 09:19 AM | Show all posts
ooo ok

fon buat perangai lagik..takle caj.

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 10:14 AM | Show all posts
Geram betul dgn sorang bos ni.
Tau le dia bff bos saya, dia main redah je masuk bilik bos saya.
Tak tanya pun saya, bos ada kat dalam ke tak.
Padahal bos tak sampai lagi.

tak suka betul la.

dah jadi kebiasaan pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 12:41 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 27-5-2018 11:24 PM
kurang ajar jerawat itu.tumbuh di bontot ku

sorry uolls , i tak leh tahan nak tergelak . ada lagi ke jerawat uolss tu.?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 11:15 PM | Show all posts
Hati2lah kita semua.  Salah mcm mana pun org tu, jgnlah dihina rupa parasnya.  Allah jadikan dia rupa gitu, tergamaknya kita hina ciptaanNya.   Dan ingatlah...  Allah tak tgk rupa paras kita esok, yg dilihat ialah amalan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 08:15 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 30-5-2018 01:24 PM
mentang2 nak raya, semua benda nak dicaj.kan kak ros.

sememangnya dek non..makin nk raya mcm2 hal timbui..dan2 fon takleh cajdah 50 iget melayang repair smlm.

nak pikir kos flite, jalan2 sana, mentedarah segala..ooo mai stress akak dibuatnya


Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MeghanK at 31-5-2018 12:06 PM

bosan ah bukak puasa makan nasi tapi tu je pilihan yang ada..nak masak sendiri memang la tak sempat..orang azan kita duk drive lagi..nak g bazar lagi la tak sempat tapi kalau sempat pon tak pegi jugak..meols tak suka sangat makanan kat bazar romadon

mampu berangan je japg nak masak bihun sup..berangan je la..japg balik beli nasi kompem miya..ada lagi seminggu lagi nak puasa kat opis ni

setiap kali puasa camni meols rasa frust..orang boleh cakap  itu ini buat tu buat ni tapi setiap pengalaman orang tu tak sama tau..tapi meols syukur jugak la, masa meols sampai area rumah tu, ramai lagi orang yang belum sampai..tapi meols rasa majoriti muslim dah balik pukul 4 kot meols je pukul 4 duk jadi bangla lagi kat opis..hehe

semoga taun depan meols dapat keje baru yang mana environment dia lebih mesra dengan budaya kerja malaysia..dan jumpa orang2 yang lebih empathy towards each other gituh
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 12:50 PM | Show all posts
motip bos aku concern pasal my daughter kat sana nti..she's the roses among the thorns..ke gitu bunyik er..aku terdiam..errr ye kot bos..maybe i oso worried..tapi i tau my doter will do her best kt sana nanti..dia kan rajin dtg opis ni lepas keje lepak main tenet..kalau tengok gaya memang mcm model tinggi lampai..tapi otak mcm budak umo 11 tahun lagi si kakak tu..mana ada dak laki berani ngorat dia..dia terus sound setepek makan dalam..kat tmpt keje tu bersusun dak2 laki nak kenal..dia bolayan kan aje.
tapi kt sana..sure dia jumpa yg gagah perkasa..haruslah nokkss..dia bole pilih nak jadi pilot or engr navy..infact bergaji tiap bulan smpi habis study..ooo mai aku macam tak pecaya..syukur lahmadulillah..patutla kawan2 dia terus taknak contact dia..mostly here frend smua masuk matrix.

hmm..tak lama lagi nk hantar sana..aku tak pi..biar pak dia yg pi buat ceremony the best part after all of my hardwork to make this happen. its ok..aku nk tengok dia berjaya je bukan nak dapat pujian dimata sesiapa..lgipun aku tau..anak aku tu mesti rasa serba salah..bagilah bapak dia hantar aku dok umah tengok tibi

kat sini tempat aku cerita sebab takde sapa kenal..tul tak?

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 11:36 PM | Show all posts
wtf!! sebab aku janda, ko suruh aku kawen sailang suami pompuan yang aku anggap kakak sendiri?
siap nak buat solat hajat bagi aku lembut hati?
pi mampos! dasar mulut longkang... depan orang manis mulut.. padahal dalam whatsapp menjaja cerita pasal aku... hey at first place aku memang serius nak kerja dengan ko, now tawar hati sungguh2!! ko sendiri masih dalam edah, apa hak ko nak paksa2 aku kawen?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 11:41 PM | Show all posts
bapak aku pon tak sibuk nak suruh aku kawen semula.. apahal ko nak sibuk?
selama ni aku buat pekak je bila orang report ko buat cerita macam2.. sabar aku ada limit kot!
kang aku termaki ko di bulan ramadhan ni kang ko jadi radio pulak!
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 31-5-2018 10:33 PM
sabar lah.dah tanggungjawab.jangan give up cari peluang baru.berdoa selalu.

dah ready nak bakar ...

musim hujan takleh bakar sampah..daun basah
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2018 09:28 AM | Show all posts
Happy Birthday to me! woot woot ..  

hari ni rasa excited! okay jom sambung kerja...haha...

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2018 10:07 AM | Show all posts
Lambatnya masa berlalu...baru pukul 10
Awat la ngantuk sangat hari ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2018 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 31-5-2018 10:31 PM
woooohhh....

cari charger fon naik flight.woohhh.kurlast.

Haa laa nak caj betri flite..hang pe tau!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2018 11:15 AM | Show all posts
hari ni terlebih emosi baca citer ibu2 tunggal yang susah sebab ex laki x bagi nafkah untuk anak2...susahnya rasa hati teringat kehidupan diorang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082008s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list